Saga Vanninen haaveili jalkapalloilijan urasta – Sitten yksilölaji vei kilpailuhenkisen seitsenottelijan: ”Haluan itse olla vastuussa tuloksista”

Seitsenottelija Saga Vanninen nähdään kilpakentillä vakavana, mutta urheillessaan hän on useimmiten täynnä iloa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Saga Vanninen harjoittelee kesäisin kotistadionillaan Tampereen Ratinassa ja talvisin Pirkkahallissa. Vanninen asuu yksin ja on lukion jälkeen keskittynyt täysin urheilu-uraan.

Seitsenottelija Saga Vanninen nähdään kilpakentillä vakavana, mutta urheillessaan hän on useimmiten täynnä iloa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Milla Ollikainen

Ratinan stadion on vapun jälkeisenä päivänä lähes autio, vaikka kevätaurinko paistaa viimein lämpimästi. Seitsenottelija Saga Vanninen, 21, on lopettelemassa aamupäivän treeniään.

Treeni on tällä kertaa tavallista kevyempi. Se ei johdu vapun juhlinnasta vaan siitä, että Vanninen on juuri palannut kuukauden harjoitteluleiriltä Teneriffalta kotiin Tampereelle.

Seitsenottelija näyttää samalta kuin yleisurheilu­kisojen tv-kuvissa: vaaleanruskeat hiukset on nostettu edestä ylös ponnarille, ilme on tiukka ja keskittynyt. Lopulta pokka kuitenkin pettää ja suupielet kääntyvät ylöspäin, kun Vanninen ylittää aitoja yhä uudelleen kuvaajan mieliksi.

Aitajuoksu oli pitkään Saga Vannisen lempilaji seitsen­ottelussa, mikä johtui osin suomalaisten naisaiturien menestyksestä. Nyt Vanninen toimii itse esikuvana nuoremmille. © Sara Pihlaja

Haastattelun aikana Vanninen sitten hymyileekin tämän tästä, ja puhuessaan urheilusta hän käyttää monta kertaa sanaa ”ilo”. Julkisuudessa hänestä on syntynyt hiukan toisenlainen kuva. Esimerkiksi Ilta-Sanomat kirjoitti maaliskuussa, että Vanninen on ”lähes mystinen” urheilija. Jutussa ihmeteltiin, miksei Vanninen hymyile ja inhoaako hän esilläoloa.

Se huvittaa seitsenottelijaa, joka voitti viime talvena hopeaa Glasgow’n MM-hallikisojen viisiottelussa. Vanninen teki samalla yleisurheiluhistoriaa, sillä MM-hopea oli ensimmäinen suomalaisen naisottelijan ­arvokisamitali.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X