Saksanpaimenkoira Apila pitää Pate Mustajärven liikkeellä: ”Se pitää huolen, että nyt lähdetään, onhan kello jo kuusi”

Vaikka monet keikat ovat siirtyneet, on Pate Mustajärvi pysynyt aktiivisena muun muassa hurmaavan Apilan ansiosta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pate Mustajärven lemmikki on Apila-koira.

Vaikka monet keikat ovat siirtyneet, on Pate Mustajärvi pysynyt aktiivisena muun muassa hurmaavan Apilan ansiosta.
(Päivitetty: )
Teksti: Anastasia Ranta

Pate Mustajärven kiertuetta on jouduttu siirtämään nyt jo kolmatta kertaa pandemian takia. Keikkoja on ollut kiertueen siirtymisestä huolimatta, eikä arvaamaton arki ole pysäyttänyt häntä.

Pate sai päätökseen kirjaprojektin elämästään ja sanoituksistaan yhdessä Tiina-vaimon kanssa.

Arkipäivinä Paten pitää vireessä karvainen kaveri Apila, jonka tultua hän on joustanut aiemmasta periaatteestaan, joka ei sallinut koirien saapumista sänkyyn.

”Kun se kuulee pientäkään heräämisen ääntä, hyppää seefferi sänkyyn ja alkaa nuolla naamaani. Se pitää huolen, että nyt lähdetään, onhan kello jo kuusi. Se on ihan hyvä juttu.”

Aktiivinen eläkeikä

Avoin, sosiaalinen ja kiltti saksanpaimenkoiraneiti Apila sulatti Paten sydämen nopeasti, aivan kuten perheen aiemmat rescuekoirat, Tiara ja Kalle aikoinaan.

”Kallen oli tarkoitus tulla meille siksi aikaa, että sille löytyisi hyvä koti. Kun se hyppäsi autosta, tiesin, että hyvä koti oli löytynyt.”

Vuonna 2014 syntynyt saksanpaimenkoira Apila saapui perheeseen pari vuotta sitten eläköidyttyään poliisikoiran virasta selkävaivojen takia.

Virkavuosinaan Apila työskenteli poliisin ID-hajutunnistusyksikössä. Koulutuksen käynyt koira pystyy nenällään jopa yhdistämään rikoksen tekijän tekoaseeseen.

Vaikka koira viettää nyt leppoisia eläkepäiviä, muistaa Paten vaimo Tiina aktivoida sitä esimerkiksi tekemällä esineruudun tai maastojäljen.

”Huomaa, että koira nauttii ihan täysillä. Vähän niin kuin minäkin. Pikkuhiljaa löysäilen, mutta en voi lopettaa ihan seinään”, Pate sanoo.

Lue myös: Suomirockin ikoni Pate Mustajärvi paljastaa pelkäävänsä henkimaailmaa, joka on aina läsnä

Matkoilla mukana

Reipas ja sopeutuva Apila on useimmiten mukana myös keikkareissuilla. Vastaanotto on yleensä erittäin hyvä. Kun Mustajärven herrasväki saapuu hotelliin, Apila saa usein myös oman herkkupussukkansa.

”Keksin Apilalle lempinimen Ikurin palatsikoira. Koira on lellitty, mutta pidämme sen kyllä jöössä. Ei siitä kauhukakaraa ole tullut.”

X