Sami Jauhojärvi paljastaa, mihin oikea aika on vihdoin koittanut – ”Rajoja on rikottu ja menty ylikin”

Kun ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi lopetti uransa, moni kustantaja otti häneen yhteyttä kirjanteko mielessä. Silloin ei vielä ollut aika oikea – nyt on.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Jos jotain Farmi opetti niin sen, että ilman puhelintakin pärjää. En kuitenkaan unohda ottaa puhelinta mukaani, mutta nykyään minulla on silmälasit ja ne meinaavat unohtua joka paikkaan!” tuumasi ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, josta julkaistaan marraskuussa kirja.

Kun ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi lopetti uransa, moni kustantaja otti häneen yhteyttä kirjanteko mielessä. Silloin ei vielä ollut aika oikea – nyt on.
Teksti:
Linda Martikainen

”En kokenut uraani silloin kirjan arvoisena. Manageri Harri Halmeen kirjajulkkareissa törmäsin Tammen kustannustoimittajaan. Harri siinä vähän evästi, ja idea syttyi sitten siinä. Nyt tässä on jo muutama kuukausi painettu aika tahdilla kirjahommaa”, Sami Jauhojärvi kertoi Farmi Suomi -ohjelman pressitilaisuudessa ravintola Zetorissa Helsingissä.

Kirjaa varten Jauhojärvi on käynyt läpi harjoituspäiväkirjojaan. Tarinaa riittäisi.

”Kyllä siinä aika elämän mittaiselle matkalle mennään, toki urheilun näkökulmasta, koska se hallitsi elämää silloin. Rajoja on rikottu ja menty ylikin. Löytyy sieltä nekin kaudet, kun ei ole ollut järkeä.”

”Olen suorittaja!”

Farmilla Sami Jauhojärvi viihtyi, koska pääsi suorittamaan.

”Olen suorittaja! Kotonakin pitäisi olla koko ajan jotain tekemistä. Minulle on vaivaannuttavaa vain istua ja olla. ­Joskus otan oikein sellaisen mentaliteetin, että nyt minä istun rouvan kanssa sohvalle, rauhoitun ja syön ehkä iltapalan, kun lapset ovat nukkumassa.”

Farmilla Jauhojärvi oppi pärjäämään ilman puhelinta.

”Puhelin on 92-prosenttisesti muuttanut pois yöpöydältäni. Se jää keittiöön nykyään.”

Millä mielin muut kevättä kohti?

Thaimaassa alkuvuoden lomaillut musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen lähtee tulevana syksynä Retrojengi-kiertueelle Frederikin ja Erkki Liikasen kanssa.
Thaimaassa alkuvuoden lomaillut musiikkineuvos Ilkka DannyLipsanen lähtee tulevana syksynä Retrojengi-kiertueelle Frederikin ja Erkki Liikasen kanssa. © Tiia Ahjotuli
Farmille mennessä tv-kokki Linnea Vihonen ei ollut koskaan aiemmin käyttänyt leivinuunia. ”Olen ollut kyllä paljon eräilemässä ja vaeltamassa ties missä, mutta olen stadilainen. Ei meidän perheellämme ole ollut leivinuunia”, Vihonen naurahti.
Farmille mennessä tv-kokki Linnea Vihonen ei ollut koskaan aiemmin käyttänyt leivinuunia. ”Olen ollut kyllä paljon eräilemässä ja vaeltamassa ties missä, mutta olen stadilainen. Ei meidän perheellämme ole ollut leivinuunia”, Vihonen naurahti. © Tiia Ahjotuli
Viihdetaiteilija Veeti Kallio pyörittää Jenni-vaimonsa kanssa kahvilaa, jonka tilat vielä laajenevat. ”Rakennamme esiintymislavan musiikki-iltoja varten. Joku nauroikin, että kohta meillä on Kallionkolo-festivaalit”, Kallio nauroi.
Viihdetaiteilija Veeti Kallio pyörittää Jenni-vaimonsa kanssa kahvilaa, jonka tilat vielä laajenevat. ”Rakennamme esiintymislavan musiikki-iltoja varten. Joku nauroikin, että kohta meillä on Kallionkolo-festivaalit”, Kallio nauroi. © Tiia Ahjotuli
Farmin juontajana nähdään tuttuun tapaan Susanna Laine. ”Teen nyt radiota vähän ja juontokeikkojakin. Tähdet tähdet -ohjelma kuvattiin alkuvuodesta”, Laine jutteli.
Farmin juontajana nähdään tuttuun tapaan Susanna Laine. ”Teen nyt radiota vähän ja juontokeikkojakin. Tähdet tähdet -ohjelma kuvattiin alkuvuodesta”, Laine jutteli. © Tiia Ahjotuli
Turkissa puolet vuodesta asuva mediapersoona Wallu Valpio oli avioitunut puolisonsa kanssa. ”Valtion isompi herra päätti, että naisystäväni ei voi olla siellä yli kolmea kuukautta, ellemme mene naimisiin. Minusta kuoriutui herrasmies. Kun parempi puoliskoni osti itselleen sormuksen, päätin ostaa hänelle timanttisormuksen. Kävimme myös ravintolassa syömässä, ja ulkona paukkuivat ilotulitukset.”
Turkissa puolet vuodesta asuva mediapersoona Wallu Valpio oli avioitunut puolisonsa kanssa. ”Valtion isompi herra päätti, että naisystäväni ei voi olla siellä yli kolmea kuukautta, ellemme mene naimisiin. Minusta kuoriutui herrasmies. Kun parempi puoliskoni osti itselleen sormuksen, päätin ostaa hänelle timanttisormuksen. Kävimme myös ravintolassa syömässä, ja ulkona paukkuivat ilotulitukset.” © Tiia Ahjotuli
”Kun pääsimme syvemmällä toistemme sieluihin, niin miten hienoja tyyppejä sieltä löytyikään”, poliitikko Merja Kyllönen kuvaili Farmi-matkaa.
”Kun pääsimme syvemmällä toistemme sieluihin, niin miten hienoja tyyppejä sieltä löytyikään”, poliitikko Merja Kyllönen kuvaili Farmi-matkaa. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Yhä useampi hoitaa läheisiään – Merja Kyllönen toimii äitinsä ja enonsa omaishoitajana: ”Hoivasysteemiämme pitävät ihmiset yllä hyvyyttään”

X