Sari Havas muistelee häämatkaansa Krabilla – Ihana häämatka loppui juuri, kun korona lähestyi lomakohdetta

”Olimme onnellisia pienistä nautinnoista, kuten hieronnoista kookosöljyllä.” Sari Havas kirjoittaa Vivan kolumnissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Viva-lehden kolumnisti, näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Havas.

"Olimme onnellisia pienistä nautinnoista, kuten hieronnoista kookosöljyllä." Sari Havas kirjoittaa Vivan kolumnissa.
Teksti: Sari Havas

Sari Havas avioitui marraskuussa Risto-puolisonsa 3,5-vuoden yhteiselon jälkeen. Tuoreen parin häämatka suuntautui Thaimaahan, ennen kuin koronavirus iski täydellä voimallaan.

Häämatka Thaimaahan koronaviruksen kaiuista huolimatta

”Menin muutama kuukausi sitten naimisiin, rohkeasti kypsässä iässä. Lähdimme häämatkalle aurinkoiseen Thaimaahan, vaikka vuoden alussa kuulimme kumeita kaikuja koronaviruksesta. Emme uskoneet sen järisyttävään voimaan.

Krabin kentältä matkasimme hotelliin hieman yllättävinkin kulkuneuvoin. Ensimmäinen osio taittui reipasta ylinopeutta ajaneella autolla. Sitten meidät ahdettiin matkalaukkumme kanssa mopon sivuvaunuun, jossa pompimme kohti merenrantaa.

Seuraavaksi istuimme pärisevässä pitkähäntäveneessä silmiä hivelevissä maisemissa. Turkoosista merestä nousi pieniä jylhiä saaria. Mantereen jyrkät rannat ja kalliot saivat ymmärtämään, että hotellillemme ei johtanut minkäänlaista tietä.

Mantereella meitä odotti vielä kaksi kulkuneuvoa: traktori ja golfkärry.”

Kisa aurinkotuoleissa Michelle Obamasta

”Hotellimme oli hiekkarannan tuntumassa. Monesta baarista leijui kannabiksen tuoksu Bob Marleyn musiikin saattelemana. Vaikka Thaimaassa voi saada huumeiden hallussapidosta kuolemantuomion, kyltit mainostavat avoimesti: happycakes, happyshakes, happysmokes.

Me olimme onnellisia pienemmistä nautinnoista, kuten jokapäiväisistä hieronnoista kookosöljyllä.

Vaatimaton kuntosali sen sijaan jäi pian rutiineistamme. Varsinkin kun en huomannut lattialla lojuvaa jumppa-alustaa, joka singautti minut kuntosalin nurkkaan kuin itämaan lentävän maton. Selvisin mustelmalla ja säikähdyksellä.

Oli turvallisempaa pötkötellä aurinkotuolilla ja lueskella hyvää kirjaa. Kisailimme hieman siitä, kumpi saisi viettää aikaa Michelle Obaman kanssa. Juttelimme Minun tarinani -kirjasta ja iloitsimme hänen rakkaustarinastaan.”

Auringonlaskut jokailtainen spektaakkeli

”Saadaksemme liikuntaa tepastelimme pitkin niemenkärkemme polkuja. Olin unohtanut varvassandaalini kotiin, joten lainasin hotellimme läpsyttimiä. Se oli virhe. Kova kumi nirhaisi ihon varpaanvälistäni ja hiertymä tulehtui kuumuudessa tykyttäväksi kivuksi.

Lähiklinikalla tulehtunut kohta desinfioitiin ja sidottiin. Lääkäri kielsi menemästä veteen viikkoon, mutta päätin, että varpaanvälin on parannuttava nopeammin. Hoidin sitä huolellisesti ja kohdistin mahdollisen parantavan energiani varpaanväliin. Iho uusiutuikin nopeasti.

Nautiskelin pulikoinnista rannan tuntumassa, mutta merihenkinen seikkailijamieheni teki pitkiä uintiretkiä. Onneksi hän aina palasi.

Aloimme tottua erilaiseen elämään. Auringonlaskut olivat jokailtainen spektaakkeli, lämpö ei enää ollut tukahduttavaa, ja apinoiden pomppimista majapaikkamme katolla oli hauska seurata.

Kerran kun istuin yksin parvekkeellamme, iso apinauros tömähti kaiteelle. Se katseli minua arvioivasti, mutta loikkasi matkoihinsa.”

Nyt häämatka tuntuu unelta

”Loman puolivälissä liukastuin uima-altaalla ja palasin klinikalle. Polveni punkteerattiin ja sain pussin lääkkeitä.

Snorklausretkellä näimme korallien välissä kauniita ja värikkäitä pikkukaloja, merisiilejä ja isompiakin mereneläviä. Yhtäkkiä jokin kosketti minua. Hai vai joku muu peto? Kapusin nopeasti takaisin veneeseen. Myöhemmin paljastui, että meripeto olikin ollut mieheni varvas, joka oli hipaissut jalkaani.

Uutisten mukaan korona lähestyi lomakohdettamme, samoin lomamme loppu.
Kotona, kun koko maailma on jähmettynyt paikoilleen koronaviruksen takia, matka tuntuu unelta. Mutta kylpyhuoneen kaapissa minua odottaa kookosöljypurkki. Sipaisen iholleni häämatkan tuoksua ja muistelen hetken aikaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 5/20.

Lue myös: Tuore aviovaimo Sari Havas kuumentuneista sinkkumarkkinoista: ”On tunneista tai minuuteista kiinni, kun hyvä mies napataan vapaana kuljeksimasta”

Lue myös: Näyttelijä Sari Havas avioitui Risto-rakkaansa kanssa: ”Vieraat kertoivat häiden olleen ihanan villit, spontaanit ja hauskat juhlat”

Näyttelijä Sari Havas avioitui Risto-rakkaansa kanssa. Häämatkalle kaksikko lähtee keväällä. ”Thaimaan Krabille”, Havas totesi.

Näyttelijä Sari Havas avioitui Risto-rakkaansa kanssa. Häämatkalle kaksikko lähtee keväällä. ”Thaimaan Krabille”, Havas totesi. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X