Tuore aviovaimo Sari Havas kuumentuneista sinkkumarkkinoista: ”On tunneista tai minuuteista kiinni, kun hyvä mies napataan vapaana kuljeksimasta”

”Se on tunneista tai jopa minuuteista kiinni, kun hyvä mies napataan vapaana kuljeksimasta”, vastikään avioitunut Sari Havas kirjoittaa Viva-lehden kolumnissaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Viva-lehden kolumnisti, näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Havas.

"Se on tunneista tai jopa minuuteista kiinni, kun hyvä mies napataan vapaana kuljeksimasta", vastikään avioitunut Sari Havas kirjoittaa Viva-lehden kolumnissaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Toimitus / Sari Havas

Näyttelijä Sari Havas, 56, avioitui Risto-rakkaansa kanssa marraskuussa 2019.

Tuoreessa Viva-lehden (nro 1/20) kolumnissaan Sari Havas pohtii, kuinka nopeasti oivallinen tilaisuus voikaan lipua ohi sinkkumarkkinoilla. ”Joku livahtaa sivusta ja vie miehen mennessään.”

Tahdon, tahdon

”Hetki on kaunis. Seisomme rakkaani kanssa vierekkäin pienessä ravintolassa. Läheisemme ympäröivät meidät. Notaari lausuu: ”Te olette päättäneet rakastaa toisianne. Te olette päättäneet uskoa toisiinne, rakkauteen ja haluun rakastaa.” Aivan kohta kaikuu se kuuluisa maaginen kysymys.

Aika pysähtyy. Etsin katseellani lapseni häävieraiden joukosta, haluan nähdä heidät tärkeällä hetkellä.

Katsahdan tulevaa aviomiestäni. Miestä, joka oli vielä muutama vuosi sitten minulle täysin tuntematon. Miten on mahdollista, että nyt meillä on sama rakkauden tunne, joka kietoo meidät yhteen? Miten voimme päättää rakastaa toisiamme koko loppuelämän?

Ja ennenkaikkea: mitä on rakkaus?

”Olin ajatellut, etten mene enää koskaan naimisiin”

Kaikki maailman laulut toistavat samaa kysymystä löytämättä vastausta. Rakkaus on monimutkainen ilmiö, jossa haemme mielihyvää, huumaa, turvaa ja elämän merkitystä.
Nuorena rakkauteeni liittyi myös halu lisääntyä. Rakentaa perhe. Tulla äidiksi ja isäksi.

Ja elää aina yhdessä.

Perheen sain ja lapsia sain. Se oli suuri onni. Mutta avioliitto ei kestänyt. Se oli suuri pettymys. Miksi sitten seison jälleen tässä tilanteessa? Voisihan sitä elää yhdessä muutenkin.

Olin ajatellut, etten mene enää koskaan naimisiin. Että yksin eläminen sopisi minulle, elämäni hallinta yksinoikeudella.

Mutta kun kohtasin nyt vierelläni seisovan miehen, periaatteeni alkoivat murtua. Rakkauden voima veti polvet veteliksi.

”Se on tunneista tai jopa minuuteista kiinni…”

Ensitreffeillä minua iskettiin vetovoiman kalikalla nivusiin. Teehetkemme venyi kolmituntiseksi, jonka aikana solmimme jo sanattomia sopimuksia. Alkoi jännittävä kosiskeluaika.

Nykyisin aika tutustumisesta seksuaaliseen läheisyyteen on lyhentynyt. Eikä se minua haittaa, sillä näin seksuaalinen yhteensopivuus tulee ilmi nopeasti.

Sitä paitsi jos jää pohtimaan sopivaa hetkeä pitkäksi aikaa, tilaisuus voi lipua ohi. Joku livahtaa sivusta ja vie miehen mennessään. Se on tunneista tai jopa minuuteista kiinni, kun hyvä mies napataan vapaana kuljeksimasta. Minä siis korvamerkkasin mieheni hyvin nopeasti.

”Minä rakastan sinua”

Parien treffien jälkeen matkustin Ranskaan. Tuleva mieheni lensi luokseni. Hyvin pian suustani purkautui lause: ”Minä rakastan sinua.” Onnekseni sain kuulla saman. Asiantuntijat sanoisivat, että se oli pelkästään seksuaalista halua. Olkoon vain. Se oli ihanaa.

Mieheni palasi Suomeen. Minun oli tarkoitus vielä jäädä, mutta ostin uuden lipun ja lensin perässä. Minulla oli jo varmuus, että tämän miehen kanssa haluan jakaa loppuelämäni. Olen löytänyt kanssaseikkailijan – ja rakkauden.

Vaikka toki tiesin, että emme ole samanlaisia. Tuleva mieheni on purjehtija, minä olen maakrapu. Mieheni kestää vaikka arktisia lämpötiloja, minä kaipaan auringon lämpöä. Mieheni osaa käsitellä loistavasti numeroita, minä en ymmärrä niiden kieltä. Mutta me saamme olla yksilöitä, se kuuluu rakkauteen. Samoin lupa muuttua.

”Rakkaus on mahtava voima”

Rakkaus on mahtava voima, joka kasvattaa rakkautta. Siksi järjestimme rakkauden, ilon ja ystävyyden juhlan marraskuun pimeydessä. Halusimme antaa rakkauden energian laajeta ympärillemme.

Notaari sanoi: ”Sydämissänne tiedätte jo olevanne pari ja haluatte vahvistaa suhteen avioliitoksi.”

Kaksi tärkeää sanaa kohoaa ilmoille: ”Tahdon, tahdon.”

Aviomieheni pujottaa sormuksen sormeeni. Suutelemme.

Ravintola täyttyy iloisista onnitteluista.

Joku tuntematon kävelee ravintolan ohitse, katsahtaa lasin läpi. Hän jatkaa matkaansa hymyillen.”

Kolumni on julkaistu Viva-lehdessä 1/20.

Näyttelijä Sari Havas avioitui Risto-rakkaansa kanssa. Häämatkalle kaksikko lähtee keväällä. ”Thaimaan Krabille”, Havas totesi.

Näyttelijä Sari Havas avioitui Risto-rakkaansa kanssa. Häämatkalle kaksikko lähtee keväällä. ”Thaimaan Krabille”, Havas totesi. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Lue myös: Näyttelijä Sari Havas avioitui Risto-rakkaansa kanssa: ”Vieraat kertoivat häiden olleen ihanan villit, spontaanit ja hauskat juhlat”

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X