Seela Sella paljastaa rakkaimman muistonsa: ”Niin täydellinen yllätys voi onnistua vain kerran”

Näyttelijä Seela Sella yllättyi täysin aviomiehensä Eliksen järjestämästä yllätyksestä parin 25-vuotishääpäivänä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Seela Sella on ollut leski 30 vuotta, mutta juttelee yhä päivittäin Elis-miehelleen.

Näyttelijä Seela Sella yllättyi täysin aviomiehensä Eliksen järjestämästä yllätyksestä parin 25-vuotishääpäivänä.
Teksti:
Elina Kirssi

Näyttelijä Seela Sellan yksi rakkaimmista muistoista on 25-vuotishääpäivä nyt jo edesmenneen aviomiehen, operettilaulaja Elis Sellan kanssa. Pari vietti juhlapäiväänsä vuonna 1987. Hääpäivän aamuna Seelalla oli odottavainen olo. Hän uskoi, että Elis olisi järjestänyt hänelle jotain erityistä.

Aamiaisella ei ollut kahvia eikä ruusuja. Oli tavallinen arkipäivä ja kumpikin lähti töihin, mutta töistä tultuaan Seela ajatteli, että nyt he varmaan menevät jonnekin.

”Elis sanoi, että ei mennä mihinkään, kun on saunailta. Meillä oli kerrostalossamme silloin saunavuoro. Sanoin, että muistan tämän koko ikäni ja haukuin Eliksen ihan lyttyyn. Elis ei pukahtanut mitään ja seitsemältä menimme saunaan.”

Seela lähti saunavuorolle rikkinäisessä kylpytakissa ja kantaen shampoita ja pesuaineita punaisessa muoviämpärissä. Saunomisen jälkeen Seela pesi hiuksiaan ja huomasi, että hoitoaine oli jäänyt asunnolle. Elis kiiruhti sitä hakemaan, huonon omantunnon takia, Seela ajatteli.

Elis ja Seela Sella juhlivat Ranskan kansallispäivää Ranskan suurlähetystössä heinäkuussa 1992. Elis kuoli myöhemmin samana vuonna. © LEHTIKUVA

Kaverit pelkäsivät Seelan suuttuvan

Kun aviopari palasi asunnolleen, Seela nalkutti koko hissimatkan ja jatkoi vielä asunnossakin. Sitten olohuoneessa hän yhtäkkiä huomasi, että huone oli täynnä ruusuja.

”Ihmettelin, mistä nämä ruusut ovat tulleet. Yhtäkkiä tunsin, että emme ole yksin. Käännyin ämpäri kädessä rikkinäisessä kylpytakissani ja huomasin, että ruokailusyvennyksessä olivat kaikki meidän ystävämme iltapuvut päällä. Yksi tuttu ojensi samppanjalasit hopeatarjottimella ja toivotti onnea hääpäivän johdosta.”

Seela vietti koko illan rikkinäisessä kylpytakissaan ja hääpäivästä tuli ikimuistoisen ihana. Eikä hän voinut kuin ihmetellä, miten Elis oli pystynyt pitämään niin suuren yllätyksen salassa.

”Niin täydellinen yllätys voi onnistua vain kerran näin totaalisesti. Kaverit olivat sanoneet Elikselle, että voi olla vaarana, että Seela suuttuu, kun juhlat ovat heti saunan jälkeen. Elis oli sanonut, että jos Seela suuttuu tästä, hän on ollut väärän naisen kanssa naimisissa 25 vuotta.”

He ehtivät olla naimisissa 30 vuotta. Elis kuoli yllättäen rutiinileikkauksen jälkeen saamaansa infarktiin joulukuussa 1992. Hän oli kuollessaan 62-vuotias.

Lue myös: Seela Sella toi hänen ja Elis-puolison yhteiseen kotiin radion ja rikkinäisen keittiöveitsen: ”Radio oli kyllä hieno siihen aikaan, ei mikään halpisradio”

Seela Sella

Seela Sella Turussa vuonna 1964. © Erkki Paakki / OM-arkisto

X