Humalainen vihkipappi aiheutti kaaoksen – Esa ja Pirre Nieminen eivät halua enää kuulla tätä hääpäivänä esitettyä kappaletta

Humalainen pappi aiheutti kaaoksen Esa ja Pirre Niemisen hääpäivänä, ja vihkitilaisuudessa esitetty veisu muistuttaa siitä liikaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Muusikko Esa Niemisen ja vaimo Pirren häitä vietettiin kesällä 2004. Avioelämä on sujunut myötäisissä tuulissa.

Humalainen pappi aiheutti kaaoksen Esa ja Pirre Niemisen hääpäivänä, ja vihkitilaisuudessa esitetty veisu muistuttaa siitä liikaa.
Teksti:
Elina Kirssi

Kun Esa ja Pirre Nieminen saivat toisensa kesällä 2004, humalainen pappi oli pilata kaiken. Vihkiseremonia järjestettiin hääpaikan, Olkkalan kartanon, pihalla. Pian hääpari huomasi, että pappi sekoitti heidän nimensä. Vihkimisestä ei ollut tulla mitään, ja seremonian päätteeksi suunnitellut musiikkiohjelmanumerot oli aloitettava kesken vihkimisen.

Sauli Tiilikainen esitti Korkean veisun ja Esan siskonpoika soitti selloa. Sillä aikaa hääpari mietti kuumeisesti, miten vihkimisessä päästään eteenpäin.

”Onneksi emme olleet ensimmäistä kertaa pappia kyydissä ja olimme jo aikuisia. Kaoottisimmassa tilanteessa Esa, bestman, kaaso ja humalainen pappi lähtivät kartanon sisälle selvittelemään tilannetta ja jäin yksin alttarille. Siinä piti vähän nieleskellä”, Pirre Nieminen muistelee.

Esa ja Pirre viihtyvät meren äärellä. He hankkivat kakkoskodin Hangosta kymmenen vuotta sitten mutta nykyään käyvät vain kääntymässä kaupungissa. © TOMMI TUOMI

Vahvistus avioliitosta vasta häämatkalla

Erilaisten kommellusten jälkeen Esa ja Pirre vihittiin lopulta aviopuolisoiksi ja tunnelma rentoutui. Häämatkalla ollessaan pari saivat vielä vahvistuksen, että he todella olivat naimisissa papin käytöksestä huolimatta.

Myöhemmin aviopari on kääntänyt vihkitilaisuuden vaikeudet voitoksi. Häistä tuli vieraillekin ikimuistoiset, mutta papille he eivät ole koskaan antaneet anteeksi.

”Vihkiminen on ainutkertainen tilaisuus ja se meni meiltä ohi. Myöhemmin kuulimme, että pappi menetti pappisoikeutensa pariksi vuodeksi. Onneksi emme olleet ensikertalaisia, se olisi voinut olla traumaattinen tilanne”, pari muistelee.

Lue myös: Esa ja Pirre Nieminen olivat tavatessaan naimisissa tahoillaan – Rakkaus kantoi yli alun vaikeuden: ”Saimme paljon lokaa niskaan lähimmiltä ystäviltäkin”

X