Kuningatar Silvia on monarkian pelastaja – Miten hän selvisi kuningasta kannatellen pää pystyssä raskaista ajoista?

Ruotsin kuningatar Silvian vuosikymmeniin kuningattarena on mahtunut monia vaikeita paikkoja, mutta nyt 80 vuotta täyttänyt Silvia nauttii elämäntyönsä hedelmistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuningatar Silvian ja kuningas Kaarle Kustaan pitkään liittoon mahtuu vaikeitakin hetkiä, mutta niidenkin aikana kuningatar on edustanut ylväästi.

Ruotsin kuningatar Silvian vuosikymmeniin kuningattarena on mahtunut monia vaikeita paikkoja, mutta nyt 80 vuotta täyttänyt Silvia nauttii elämäntyönsä hedelmistä.
Teksti:
Mikaela Larsson
Kuvat:
Mv-Photos

Ruotsin kuningatar Silvia täytti 80 vuotta jouluaatonaattona. Syntymäpäivä lähestyi melkeinpä huomaamatta, sillä tänä vuonna Ruotsissa on vietetty näyttävästi kuningas Kaarle XVI Kustaan valtakauden 50-vuotisjuhlaa.

Kuningas on ollut keskipisteenä, mutta rinnalla säteilevää Silviaa – joka on ollut kuningatar jo 47 vuotta, kauemmin kuin kukaan edeltäjistään – pidetään monarkian pelastajana, joka aikoinaan nosti kuningashuoneen uuteen kukoistukseen.

Pitkä avioliitto ja virkakausi kuningattarena ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, ja usein Silvia on saanut suosiollaan kannatella myös puolisoaan.

Miten kuningatar Silvia on selvinnyt raskaista ajoista pää pystyssä, ja millainen kuningatar hän on nyt 80-vuotiaana?

Uuden aikakauden kuningatar

Vuonna 1976 saksalais-brasilialainen Silvia Sommerlath oli uuden edessä, kun avioliitto Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan kanssa teki hänestä kuningattaren. Uuden kotimaan, kielen ja elinpiirin päälle tuli jatkuva julkisuus, mutta ennen avioliittoa omaa uraa tehnyt Silvia oli kuin luotu uuteen rooliinsa.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X