Artikkeli on MAINOS

MAINOS: 7 tilannetta jolloin lainan hakeminen on fiksu vaihtoehto

(Päivitetty: )
Teksti: Halvinlaina.fi

Elämässä tulee usein hetkiä, jolloin sinun pitää tehdä hankintoja joihin ei välttämättä juuri sillä hetkellä ole varaa. Nämä menot voivat olla yllättäviä tai harkittuja. Lainan ottaminen on pakottavassa tilanteessa erittäin järkevä vaihtoehto, jota sinun tulisi harkita.

Jotkin lainat on tarkoitettu johonkin tiettyyn hankintaan. Voit ostaa asunnon asuntolainalla, ostaa auton autolainalla ja maksaa opintokustannuksia opintolainalla. Asuntolainassa asuntosi toimii vakuutena. Vastaavasti autolainalla ostamasi auto on vakuutena.

Henkilökohtaisella lainalla ei kuitenkaan useinkaan ole vakuuksia. Koska sen vakuutena ei ole omaisuutta, jonka lainanantaja voisi takavarikoida, jos et maksa lainaa, lainanantaja ottaa suuremman riskin ja veloittaa sinulta todennäköisesti korkeampaa korkoa kuin asunto- tai autolainan tapauksessa. Koron suuruus riippuu monista tekijöistä, kuten luottotiedoistasi ja velan ja tulojen suhteesta. Lainoja voit helposti vertailla osoitteessa halvinlaina.fi.

Velkojen yhdistäminen

Velkojen yhdistäminen on yksi yleisimmistä syistä ottaa henkilökohtaista lainaa. Kun haet lainaa ja käytät sitä useiden muiden lainojen tai luottokorttien maksamiseen, yhdistät kaikki jäljellä olevat velat yhdeksi kuukausimaksuksi. Velkojen yhdistämisen ansiosta on helpompi laatia aikataulu, jonka mukaan velat on maksettava pois ilman, että ne hukkuvat. Myös lainojen kulut pienenevät, kun maksat niitä vain yhdestä lainasta.

Yksi parhaista eduista, joita henkilökohtaisen lainan käyttäminen luottokorttien maksamiseen tarjoaa, on alhaisempi korko. Alhaisemmilla koroilla voit vähentää maksamiesi korkojen määrää ja velan maksamiseen kuluvaa aikaa.

Suuret ostokset

Jos sinun on yhtäkkiä ostettava uusi pesukone ja kuivausrumpu tai vaihdettava ajoneuvon vaihteisto, mutta sinulla ei ole tarpeeksi säästöjä, henkilökohtainen laina voi helpottaa tilannetta.

Henkilölainojen avulla voit kattaa jyrkät autokorjaukset tai ostaa suuria kodinkoneita ja elektroniikkaa välittömästi, varsinkin jos tarvitset autoa tai kyseisiä laitteita säännölliseen käyttöön. Vaikka joudut maksamaan korkoa ja mahdollisesti ennakkomaksuja, henkilökohtainen laina voi säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, koska voit välttää pesuloiden tai vuokra-autojen ja muiden lyhytaikaisten, kalliiden vaihtoehtojen käytön.

Laitteiden ostaminen

Ei ole helppoa pysyä mukana teknologian kehitysvauhdissa. Joka päivä lanseerataan uusia älypuhelimia. Viihdelaitteista kodinkoneisiin, elektroniikkaan on nyt integroitu ”älykästä” teknologiaa, jotta työstäsi tulee helpompaa. Ehkä lapsesi vaativat aina uusimpia laitteita. Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse murehtia pankkisaldoasi pysyäksesi näiden muutosten mukana. Hae henkilökohtaista lainaa tällaisten tarpeiden hoitamiseksi.

Haluat tehdä kodissasi remontin

Jos haluat remontoida kotiasi, mutta sinulla ei ole paljon käteistä, voit harkita henkilökohtaisen lainan ottamista näiden töiden rahoittamiseksi. Jos remontti tekee kodistasi ihanteellisemman asuintilan sinulle ja perheellesi, se on järkevää henkilökohtaisen lainan käyttöä – varsinkin kun sitä verrataan siihen, että ostaisit uuden kodin ja ottaisit täyden asuntolainan. Jos sinulla on omistusasunto, remontin tekeminen nostaa myös asuntosi arvoa ja jos haluat myydä sen jossain vaiheessa, saat asunnostasi paremman tuoton. Eli remonttilaina voi moninkertaistaa tuottosi lainaan suhteutettuna.

Asunnon hankkiminen

Asunnon hankkiminen on aina hyvä sijoitus. Vuokralla ollessa maksat aina jonkun toisen lainaa pois. Asunnon omistaessasi maksat pois omaa lainaa, jolloin kerrytät omaa varallisuuttasi. Siihen, paljonko voit saada asuntolainaa, vaikuttaa moni asia, kuten tulosi, käytettävissä olevat vakuudet ja säästöt sekä toisaalta myös taloutesi muut kiinteät menot. Asuntolainan vakuutena on ensisijaisesti ostettava asunto. Jos asunto ei riitä vakuudeksi esim. puuttuvan omarahoitusosuuden takia, voit saada lisävakuutta pankilta. Voit myös käyttää hyväksi omaa tai jonkun muun antamaa reaalivakuutta, kuten kesämökkiä, asuntoa tai sijoituksia.

Muuttokustannukset

Jos muutat lähelle nykyistä asuinpaikkaasi, sinun ei välttämättä tarvitse maksaa suuria kuluja. Mutta jos muutat toiseen kaupunkiin, saatat tarvita ylimääräistä käteistä muuttokustannuksiin. Kun muutat kauas, sinun on maksettava tavaroiden pakkaamisesta, mahdollisesti muuttajien palkkaamisesta ja tavaroiden kuljettamisesta uuteen asuinpaikkaan aiheutuvat kustannukset.

Henkilökohtainen laina voi myös auttaa rahoittamaan uuden asunnon löytämistä. Jos esimerkiksi löydät asunnon, saatat joutua vuokratakuun sekä vakuusmaksun. Saatat tarvita käteistä myös uuden kotisi sisustamiseen.

Auton ostaminen

Laina voi olla tehokas tapa kattaa auton hankintakustannukset. Ellet saa jälleenmyyjältä 0 prosentin rahoitusta, henkilökohtaisen lainan korot ovat yleensä halvemmat kuin jälleenmyyjän rahoituksen, eikä sen pitäisi vaikuttaa valmistajan takuuseen.

Toinen keskeinen ero on se, että henkilökohtaisella lainalla omistat auton suoraan. Joissakin muissa autorahoitusmuodoissa auto otetaan vakuudeksi, mikä tarkoittaa, että auto otetaan takaisin, jos et maksa kuukausittaisia maksuja. Vakuudettomassa henkilökohtaisessa lainassa sopimus on sinun ja lainanantajan välinen, mutta maksujen laiminlyönnillä on tietysti huomattavia seurauksia – muun muassa luottotietojesi heikkeneminen, mikä vaikeuttaa uusien lainojen ottamista tulevaisuudessa.

X