(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

TOSI-TV-SARJA Uuden deittiohjelman Totuuden treffien osallistujat paljastavat ventovieraille salaisuuksiaan. Julkisuudennälkä ei silti ole enää suurin houkutin tv-treffeille.

Kaksi ihmistä tapaa päivän aikana kuusi kertaa. Kumpikin kertoo kolme salaisuutta itsestään. Nämä salaisuudet eivät ole mitä tahansa uskoutumisia lempijäätelömauista. Nyt kerrotaan kipeistä ja intiimeistä salaisuuksista, kuten uskonnollisesta vakaumuksesta tai koulukiusaamistaustasta.

Ylen uutuusrealityllä on uusi ote seuranhakuun. Nyt keskiössä on ihmisten välinen kohtaaminen. Salaisuuksia paljastamalla ihmiset pääsevät hyvin lähelle toisiaan – ja myös itseään.

”Meidän kulttuurissamme on tietynlainen myytti parisuhteesta ja rakkaudesta. Sen mukaan syvällisen kohtaamisen pitäisi johtaa tietynlaiseen suhteeseen tai romantiikkaan. Tällä ohjelmalla haluamme minun mielestäni osoittaa, ettei näin välttämättä tarvitse olla”, sarjan ohjaaja Anna Taipale kertoo.

”On arvo itsessään, että uskaltaa kohdata toisen sellaisena kuin todella on. Kohtaaminen antaa mahdollisuuden siihen, että myös suhteessa omaan itseen syntyy jotain uutta, riippumatta siitä, mitä toisen kanssa lopulta tapahtuu.”

Etsintää Tinderissä

Totuuden treffit perustuu israelilaiseen formaattiin. Suomessa nähdään sarjasta kokonainen kausi ensimmäisenä maailmassa.

Sarjan kahdeksassa jaksossa tavataan kaikkiaan kuusitoista ihmistä, jotka ovat uskaltaneet heittäytyä kohtaamiseen. Osa kertoo salaisuuksia, joita he eivät ole tätä ennen kertoneet kenellekään.

”Tietysti tiesimme, mitä käsikirjoituksen mukaan tulee tapahtumaan. Treffaajien reaktiot olivat meille kaikille kuitenkin aitoudessaan yllätys.”

Ennen ohjelman kuvauksia oli löydettävä ohjelmaan sopivat henkilöt ja heille sopiva treffikumppani. 

”Etsimme osallistujia Ylen haulla, mutta myös puskaradion avulla. Hyödynsimme kaikkia deittikanavia, myös Tinderiä. Hakemuksia tuli satoja.”

Parit luotiin työryhmän konsensuksen vallitessa vahvasti intuitiolla, mutta aina perustuen siihen, mitä hakijat olivat itse kertoneet itsestään ja toiveistaan. Avausjaksossa kohtaavat Antti ja Riina (kuvassa).

Ohjaaja Anna Taipale ei ole ensimmäistä kertaa tekemässä deittiohjelmaa. Hän on työskennellyt toimittajana aiemmin muun muassa Unelmien poikamies – ja Sinkkuäidille sulhanen -ohjelmien tuotannoissa.

”Televisiokanavat tilaavat nyt tosi paljon deittiohjelmia”, hän kertoo.

Deittiohjelmien suuri määrä on Taipaleesta myönteistä.

”Ihmiset uskaltavat ajatella, että rakkaus voi löytyä mistä vaan, vaikka televisio-ohjelman kautta. Olen ollut huomaavinani, että ihmiset hakeutuvat yhä vähemmän nykyään deittiohjelmiin julkisuuden takia. Jos haluaa, jokaisen elämä voi olla julkista vaikkapa sosiaalisen median kautta. Nyt tärkeämpää on rakkauden löytäminen.”

Heini Kilpamäki

Totuuden treffit, to 12.11. klo 20.00 TV2

 

X