Aino-Kaisa Saarinen oli ihannehiihtäjä, koska hänellä oli selkeä linja ja maali pukeutujanakin

Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen, 39, on hiihtäjä. © PEKKA NIEMINEN / OTAVAMEDIA
Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen meno vaatekaapilla on voittoisa yhdistelmä vapaata ja perinteistä tyyliä.

Urheilugaalan juhlapöytien välistä hiihti eteeni upea kaunotar. Hänessä oli jotain todella tuttua. Nainen oli kammattu kauniisti, meikattu hienosti. Ja iltapuku oli säväyttävä.

Vasta keskustelumme loppupuolella Tyylituomari tajusi, että juhlija oli maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen.

Seuraavan kerran törmäsimme Tanssii tähtien kanssa -kisoissa. Sielläkin Saarinen oli laitettu ja puettu tunnistamattomaksi, mutta sillä kertaa asu ei ollut eduksi. Kun tähtiurheilija putosi kisasta ensimmäisenä, syytin epäonnistunutta lookia.

Uransa päättänyt Saarinen oli ihannehiihtäjä myös sikäli, että hänellä oli selkeä linja ja maali pukeutujanakin. Moninkertainen maailmanmestari kykeni tuomaan tylsimpiinkin sponsorivaatteisiin jotain pientä omaa, kuten kiinnostavat asusteet. Ja tuo ekstrapanostus tekee hänestä Tyylituomarin silmissä todellisen voittajan.

Sami Sykkö tuulettaa tunnettujen ja ajankohtaisten suomalaisten vaatekaappeja.

Kuvat: Heli Hirvelä, Pekka Mustonen, Pekka Nieminen, Jukka Pakarinen, Tommi Tuomi/OM-arkisto.

Galleria