Huuhkajilla lauantaipelissä vastassa miljoonamiehet: Bosnian futistähdet tienaavat hurjasti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Huuhkajat ei pärjää punnissa
© Joni Hildén / Otavamedia
Jalkapallon EM-karsinnoissa lauantaina Bosnia tuo kentälle enemmän miljonääripelaajia kuin Suomi.

Suomi kohtaa lauantaina vieraissa Bosnian, josta löytyy kaikkiaan 31 jalkapalloilijaa, joiden markkina-arvo on yli miljoona puntaa. Peräti neljä bosnialaispelaajaa tienaa ulkomaisissa joukkueissaan yli kymmenen miljoonaa puntaa.

Selkeästi suurin siirtosumma pitää pulittaa Serie A:n kärkijoukkueessa Juventuksessa pelaavasta Miralem Pjanic. Hänen arvonsa on 63 miljoonaa puntaa ja sillä summalla hän on maailman jalkapalloilijoiden siirtosummissa sijalla 55.

(Listan kärjessä on Paris Saint-Germainin ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappé, jonka arvo on 180 miljoonan punnan luokkaa.)

Suomalaisista futistähdistä eniten ansaitsee kovassa nosteessa oleva Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki. Pukin markkinahinta on 8,10 miljoonaa puntaa.

Yli miljoona puntaa maksavia suomalaisia on kaikkiaan yhdeksän. Heistä on maajoukkueessa tällä hetkellä ainoastaan kuusi pelaajaa.

Maailman 500:n arvokkaimman jalkapalloilijan listalle mahtuu nykyään jopa kaksi Bosnian pelaajaa, mutta edes Pukki ei tuohon kaartiin yletä.

Olipa Bosnian kokoonpano lauantaina millainen vain, heillä on kentällä joka tapauksessa enemmän miljoonamiehiä kuin Suomella. Edellisen Armeniaa vastaan pelatun ottelun avauskokoonpanosta vain maalivahti Ibrahim Sehic jäi arvoltaan alle miljoonaan puntaan.

Jos pelaajien taidot määräytyisivät suoraan kunkin markkina-arvon perusteella, ei Suomella olisi minkäänlaista toivoa menestyksestä. EM-karsinnoissa onneksi muutkin tekijät ratkaisevat.  Sen vuoksi myös Huuhkajilla on pelissä yhtä hyvät tai huonot mahdollisuudet kuin ennenkin. Ottelu alkaa lauantaina Bilino Poljen stadionilla kello 19 Suomen aikaa.

Korjaus 16.10: Muutettu palkka markkina-arvoksi

X