Lahden uusi matkailuvaltti on visuaalisten taiteiden museo Malva - ”Nyt voimme avata kokoelmia ja tuoda taidetta, jollaista ei ole nähty Suomessa”

Taide-, muotoilu- ja julistesisällöt tarjoavat elämyksiä ja tekemistä Lahdessa 29.4. alkaen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Avajaisnäyttelyssä näkee Maarten Baasin teoksen Real Time.

Taide-, muotoilu- ja julistesisällöt tarjoavat elämyksiä ja tekemistä Lahdessa 29.4. alkaen.
Teksti:
Pirjo Kemppinen

Lahti saa uuden matkailuvaltin, kun visuaalisten taiteiden museo Malva avataan 29. huhtikuuta kaupungin keskustassa sijaitsevassa historiallisessa panimorakennuksessa.

Avajaisnäyttelyjä on kolme. Taiteen ja muotoilun välimaastossa liikkuvan hollantilaisen Maarten Baasin näyttelyssä Piiloleikki nähdään klassikoita taiteilijan uran varrelta sekä uusia videoteoksia.

Lahden kansainvälinen julistetriennale kokoaa graafisen muotoilun mestareita ympäri maailmaa. Juuret – aarteita kokoelmista esittelee Viipurin taidemuseosta Lahteen periytyneitä arvoteoksia, lahtelaisen huonekalumuotoilun helmiä ja Suomen historiaa julisteissa.

Malvassa pysyvästi esillä on suomalaisen Ekho Collectiven kävijävirran mukaan muuttuva taideteos Ahto. Veden erilaisia olomuotoja tutkiva teos hyödyntää liikkeentunnistusteknologiaa ja simulaatioalgoritmia, joiden avulla se tuottaa koko ajan muuntuvaa kuvaa ja ääntä.

Visuaalisten taiteiden museo Malva avataan Lahdessa 29.4.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 4/22.

Lue myös: Matti Nykäsen voittoisat välineet – Selvitimme, millaisilla välineillä mäkimiesten legenda hyppäsi huippu-urallaan

Matti Nykänen ja Kneissl-mäkisukset.

Matti Nykänen ja Kneissl-mäkisukset. © Hans Paul / Lehtikuva

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X