Maskikauppias ja tavaratalovaikuttaja Juha Kärkkäinen: korona on huijaus

Tavaratalovaikuttaja Juha Kärkkäinen pitää koronaa huijauksena ja kasvomaskeja terveysriskinä, mutta myy silti maskeja kaikille halukkaille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ylivieskalaisen tavaratalo­yhtiö Kärkkäisen kymmenvuotinen velkasaneeraus päättyy elokuussa. Yhtiö tekee hyvää tulosta etenkin verkkokaupassa. Kuva: Ismo Pekkarinen/Lehtikuva

Tavaratalovaikuttaja Juha Kärkkäinen pitää koronaa huijauksena ja kasvomaskeja terveysriskinä, mutta myy silti maskeja kaikille halukkaille.
Teksti: Petri Korhonen

Tavarataloketju Kärkkäi­sen toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen herättää taas erikoisilla väitteillään ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Kärkkäinen sanoo korona­virusta ”median ja pankkiirien yhteiseksi operaatioksi”, ja välittää Facebookissa salaliitto­teorioita, joiden mukaan kukaan ei olisi oikeasti kuollut tautiin.

Pahat maskit ja rokote

Kasvomaskit ovat kuulemma osa kansan alistamista: Kärkkäisen Facebook-seinällä kerrotaan, miten ihmiset pelotellaan maskien käyttäjiksi ja sitten rokotetaan valtaapitävien tahdottomiksi alamaisiksi.

Äskettäin Kärkkäinen jakoi huijausviestiä siitä, miten maskit ovat aiheuttaneet ihmisille jopa keuhkovaurioita. Facebookin ylläpito ilmoitti, että viesti on valetta, mutta Kärkkäinen vakuuttaa tietävänsä paremmin.

Maskeja myynnissä

Jos maskit olisivat terveysriski, miksi niitä ja käsidesiä myydään myös Kärkkäisen tavarataloissa, ilman varoituksia?

Toimitusjohtajan mukaan asiakkaat haluavat niitä.

”Onhan se hyvä että ihmiset voivat suojautua ja puhdistaa käsiään,” hän perusteli Seuralle puhelimitse. Mielipiteistään hän ei tingi.

”Korona on minun mielestäni aivan täyttä hallitusten huijausta, median propagandaa, samalla tavalla kuin sikainfluenssa, lintuinfluenssa ja SARS, niillä hallitaan ihmisiä, ei niistä ole mitään todellista näyttöä,” Kärkkäinen kertoi Seuralle.

Oikeasti tiedeyhteisö on moneen kertaan todentanut, että nämä virukset tauteineen ovat olemassa. COVID-19 on myös todistetusti surmannut maailmalla satoja tuhansia ihmisiä.

Juha Kärkkäinen: ”Taustalla J.Mafia”

Kärkkäinen ja yhtiönsä saivat 2013–2014 sakot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Tavara­talon silloinen asiakaslehti Magneettimedia oli julkaissut perättömiä juttuja, joissa Saksan keskitysleirejä sanottiin huijaukseksi, ja väitettiin että juutalaiset hallitsevat maailmaa.

Nyt Kärkkäinen julistaa somessa, että koronasalaliittoa suojelee ”J.Mafia” joka omistaa median. Hän ei vastaa kysymykseen, tarkoittaako tällä samaa kuin ennen eli juutalaisia.

”Ei, ei, ei. Saat päätellä sen ihan itse mitä se tarkoittaa, minä en sano. Ajattele itse mitä haluat.”

Somessa hän kehottaa ihmisiä lukemaan nykyisestä uusnatsien äänenkannattajasta Magneettimediasta ”ennakko­luulottomasti”, miten Adolf Hitler elvytti Saksan taloutta. Suomen hallitus taas ajaa hänen mielestään maata perikatoon.

Lue tästä jutun pidempi versio: Juha Kärkkäisen mielestä korona on huijaus, 5G on uhka ja kasvomaskeilla alistetaan kansaa – nyt hän kertoo miksi Kärkkäisellä silti myydään maskeja ja 5G-laitteita

X