Pörssisähkö tuntuu nyt sähkölaskuissa – Miten sinä suitsit kulutusta kovimpien hintapiikkien aikaan? Paljasta vinkkisi & osallistu arvontaan!

Lämmityskulut ovat monessa kotitaloudessa ylivoimaisesti suurin sähkönkuluttaja. Sen ohella myös kodinkoneet ovat merkittäviä sähkösyöppöjä. Paljasta meille arkiset sähkönsäästövinkkisi!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sähkönkulutus puhuttaa kovasti paukkupakkasten aikaan. Paljasta meille nyt säästövinkkisi tammikuun kyselyssä ja osallistu kirja-arvontaan!

Lämmityskulut ovat monessa kotitaloudessa ylivoimaisesti suurin sähkönkuluttaja. Sen ohella myös kodinkoneet ovat merkittäviä sähkösyöppöjä. Paljasta meille arkiset sähkönsäästövinkkisi!
(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

Vuodenvaihteessa pakkaset paukkuivat ja ennen loppiaista pörssisähkön hinta kipusi ennätyslukemiin ja maksoi yli kaksi euroa kilowattitunnilta. Tuolloin kireä pakkanen, tuulivoiman vähäinen tuotanto ja siirtoyhteyksien kapeus tekivät Suomesta taas sähkön ostajan – kalliiseen hintaan.

Kun sähkönhinta oli huipussaan, kansalaisilta pyydettiin malttia kulutukseen. Se myös toteutui. Etenkin pörssisähköä käyttävät olivat joustajina kullanarvoisen tärkeitä – yhteiskunnan lisäksi tietysti myös omaa sähkölaskuaan ajatellen.

Kun pörssisähkön hinta on korkea, miten sinä joustat arjessasi ja säästät sähköä? Vastaa kyselyyn ja osallistu kirja-arvontaan!

Osallistu tammikuun kyselyyn oheisella lomakkeella! Arvomme kaikkien kesken Magnus Braaten ja Kenneth Fossheimin dekkarin Lunnaat – Rikostapaus, joka järkytti Norjaa (Gummerus). Arvonta suoritetaan helmikuun 1. päivä. Arvonnassa kirjan voittaneelle ilmoitetaan siitä henkilökohtaisesti.

Kyselyyn osallistuneiden sähkönsäästövinkkejä saatamme käyttää Seuran jutussa nimimerkin kera.

Kiitos, tämä kysely on jo päättynyt.

Näin säästät sähköä erilaisilla laitteilla.
© iStock © iStock

Lue myös: Näppärät laitteet auttavat säästämään sähköä arjessa – Nappaa vinkit ja iloitse pienemmästä sähkölaskusta!

Sähkön hintavaihtelu on tullut jäädäkseen. Hintapiikkeihin on yleensä useampi syy, kuten vikatilat ja samaan aikaan sattunut tuuleton jakso.
Pörssisähkön hinta suurine vaihteluineen on tullut jäädäkseen. Ylipäätään sähkön hintapiikkeihin on yleensä useampi syy, kuten vikatilat ja samaan aikaan sattunut tuuleton jakso. © iStock

Lue myös: Sähkön hinta heiluu – Kannattaako valita pörssisähkö vai tehdä kiinteähintainen sähkösopimus? Näin arvioi asiantuntija

X