Suomalaiset ovat herkuttelijakansaa – Nämä ovat suomalaisten ykköspaheet

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tutkimuskysely paljastaa suolmalaisten paheet. © Colourbox
Tuoreen tutkimuksen mukaan suklaa ja makeiset, kahvi sekä jäätelö ovat suomalaisten suosikkipaheet.

Suklaa ja makeiset, kahvi sekä jäätelö ovat suomalaisten suosikkipaheet.

Kantar TNS kysyi runsaalta tuhannelta täysi-ikäiseltä suomalaiselta heidän kolmea suosikkipahettaan. Suklaa ja makeiset saivat eniten mainintoja ‒ 56 prosenttia vastaajista nimesi ne kolmen suosikkipaheensa joukkoon.

Toiseksi eniten mainintoja sai kahvi, sen nimesi suosikikseen puolet vastaajista. Kolmanneksi nousi jäätelö; sillä herkutteli 45 prosenttia vastaajista.

Suomalaisten paheet – 8 suosikkia

  1. Suklaa ja makeiset
  2. Kahvi
  3. Jäätelö
  4. Alkoholi
  5. Perunalastut
  6. Grillimakkara
  7. Tupakka
  8. Virvoitus- ja energiajuomat

Vastaajista viisi prosenttia ilmoitti, että heillä ei ole lainkaan paheita.

Paheita salaillaan omilta vanhemmilta

Kyselyssä kartoitettiin myös sitä, salailevatko ihmiset paheidensa käyttöä ja jos salailevat, keneltä. Makean himoiset salaavat eniten puuhiaan. Heistä 14 prosenttia ilmoitti syövänsä suklaata ja makeisia piilossa muilta. Alkoholin käyttöään salailee 12 prosenttia ja tupakan, jäätelön ja perunalastujen nauttimistaan 8 prosenttia vastaajista.

Salailun myöntävistä haastatelluista kolmasosa eli 34 prosenttia kertoi salailaavansa puuhansa omilta vanhemmiltaan. Myös puolisolta pimitetään paheita varsin usein. 31 prosenttia vastaajista jätti kertomatta omalle kullalleen paheistaan. Elintapoja salaillaan myös ystäviltä ja työkavereilta sekä omilta lapsilta ja lääkäriltä.

Porin SuomiAreenalla puhutaan paheista

Aiheesta järjestetään Porin SuomiAreenalla maanantaina 10.7. klo 15.15-16.30  Suuri pahekeskustelu – ovatko paheet vain pahasta? Puuvillan kauppakeskuksessa paheista on keskustelemassa kansanedustaja Martti Talja, toimittaja Tuomas Enbuske, kirkkoherra Kari Kanala, yhteiskuntasuhdejohtaja Päivi Mononen-Mikkilä ja addiktiotutkija Susanne Uusitalo. Tilaisuuden juontaa Mikael Jungner.

Lähde: Philip Morris Finlandin Kantar TNS:llä teettämä tutkimus.

Lue myös:

Se on tutkitusti todistettu – Suklaa parantaa mielialaa

 

X