Timo Soinista jo kolme kantelua – ”On mahdollista, että näitä kanteluja tulee vielä lisääkin”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Timo Soini.
Timo Soini. © Matjo Tynkkynen / Otavamedia
Kirjailija Elina Hirvonen kysyy kantelussaan, onko Soini antanut väärää tietoa matkastaan.

Ulkoministeri Timo Soinin osallistuminen Kanadassa abortinvastaiseen mielenosoitukseen on saanut kansalaiset närkästymään.

Soinista on tähän mennessä tehty kaksi kantelua oikeuskanslerille ja yksi kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Ennen kuin asia etenee, virastojen on selvitettävä, kumpi ottaa asian käsiteltäväkseen.

”Tämä on  hieman erikoinen tilanne, kun kannellaan kumpaankin virastoon. On mahdollista, että näitä kanteluja tulee vielä lisääkin”, esittelijäneuvos Johanna Koivisto oikeuskanslerin virastosta sanoo.

Toimiko Soini Suomen virallista linjaa vastaan?

Soinista on oikeuskanslerille kannellut kirjailija Elina Hirvonen. Hän kirjoittaa asiasta Facebookissa:

Hirvonen pyytää oikeuskansleria selvittämään, onko abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkallaan osallistunut ulkoministeri toiminut Suomen virallista ulkopoliittista linjaa vastaan.

Hirvonen kysyy myös muun muassa sitä, onko Soini antanut väärää tietoa hallituskumppaneille, eduskunnalle ja medialle ilmoittaessaan osallistuneensa mielenosoitukseen yksityishenkilönä, vaikka matkustava ulkoministeri nauttii diplomaattista immuniteettia ja toimii siten koko matkansa ajan Suomen edustajana, ei yksityishenkilönä.

Hirvonen ihmettelee myös, onko Soini rikkonut diplomaattisia suhteita koskevan Wienin yleisssopimuksen 41 artiklan kohtaa vastaanottajavaltion sisäisiin asioihin puuttumisesta.

Soini osallistui toukokuussa aborttia vastustavaan mielenilmaukseen Kandan Ottawassa.

Soini oli Kanadassa virallisella ulkoministerin työmatkalla, joka liittyi muun muassa Arktisen neuvoston ajankohtaisiin kysymyksiin, koska Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa.

Kahdesta kantelusta kertoi ensin Demokraatti.

X