Kärsitkö uniongelmista? Vastaa unikyselyyn ja osallistu unesta kertovan tietoteoksen arvontaan!

Onko nukahtaminen vaikeaa vai heräiletkö öisin? Entä mitä sinä teet, kun uni ei tule tai se karkaa aivan liian aikaisin? Vastaa nyt kyselyymme.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nukkuminen ja uni tuo monelle päänvaivaa. Kerro meille uniongelmistasi ja oivalluksista, joilla olet ehkä onnistunut löytämään paremmat unet. Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

Onko nukahtaminen vaikeaa vai heräiletkö öisin? Entä mitä sinä teet, kun uni ei tule tai se karkaa aivan liian aikaisin? Vastaa nyt kyselyymme.
Teksti:
Seuran toimitus

Tämä unikysely on juuri sinulle, jos pohdit, miten kulutat aamuyön kettumaiset tunnit. Vai oletko jo oivaltanut, miten houkuttelet piileskelevää nukkumattia?

Ikääntyminen lyhentää yöunta, sen on moni huomannut. Syy voi löytyä iän myötä yleistyvistä sairauksista ja lääkityksestä tai elintavoista, kuten liian pitkistä päiväunista. Lisäksi unentarve itsessään vähenee 10-12 minuuttia jokaista elettyä vuosikymmentä kohden.  

Kun nukkumisvaikeudet ovat häiritseviä, voi niille tehdä paljon. Unta voi houkutella ja tehdä sille olosuhteet paremmiksi.

Mitä sinä teet saadaksesi unta tai nukahtaaksesi uudelleen, kun olet herännyt keskellä yötä?

Entä, mitä teet, kun uni pysyy loitolla keskellä yötä? Miten vietät unettoman yön? 

Kerro meille kokemastasi, paljasta hyvät vinkkisi ja osallistu arvontaan – Unikysely suosii onnekasta!

Kun vastaat kyselyymme viimeistään helmikuun 29. päivänä 2024, olet mukana tietokirjan arvonnassa. Uni ja unettomuus – Näe nukkuminen uusin silmin (Otava) on tietoteos, jonka on tehnyt Minna Huotilainen, Leeni Peltonen, Helmi Uusitalo ja Silja Vahtokari.

Kiitos, tämä kysely on jo päättynyt.

X