Miten saan aikuisena ystäviä?

Pekka toivoisi työkavereistaan ystäviä, mutta jokin näkymätön muuri tuntuu olevan esteenä.
Herrtta-Mari Kaukonen
Suhteet 11.12.2016 21:37

Pekka on tavallinen suomalainen keski-ikäinen mies. Hänellä ei ole ollut koskaan paljoa ystäviä, eikä edes kavereita – jokunen koulupoikana, yksi opiskellessa. Mutta kenenkään kanssa ei ole tullut pidettyä enää kovin paljon yhteyttä. Aika kuluu nykyisin vapaa-ajalla lähinnä perheen parissa. Lapsetkin ovat jo niin isoja, että viettävät vapaa-aikaansa kavereiden luona. Pekka kaipaisi muutakin seuraa kuin vaimonsa. Mutta mistä kavereita voi saada aikuisena?

Nyt työpaikallaan virkamiehenä Pekka tuntee tulevansa työkavereidensa kanssa hyvin toimeen. Niin hyvin, että on pyytänyt yhtä jos toistakin kaveriaan joskus kaljalle. Työkavereilla ei ole oikein koskaan aikaa. Työ imee lähes kaikki mehut, kaverit perustelevat. Pekka tietää kuitenkin, että työkavereilla on muita kavereita työpaikan ulkopuolelta, joille heillä on aikaa.

Pekan vaimo Maija on huomannut miehensä kaipaavan enemmän kavereita. Hän onkin ehdottanut, että Pekka kutsuisi työkavereitaan käymään ja pitäisi vaikka poikien saunaillan. Mutta Pekka ei kehtaa. Jos työkaverit eivät lähde edes kaljalle työpaikan viereiseen kuppilaan, miten he muka vaivautuisivat hänen kotiinsa asti lähiöön?

Maija uskoo kuitenkin, että yhteinen illanvietto voisi toimia ihan yhtä hyvin kuin pikkujouluissa. Maija on valmis auttamaan ja vaikka leipomaan illanviettoon, sillä hän tietää asian olevan tärkeä miehelleen.

Mitä Pekka voi tehdä saadakseen kavereita työkavereistaan? Vai onko parempi pysyäkin työkavereiden kanssa vain asiallisissa väleissä ja hankkia ystäviä muualta?