Tyylituomari Sami Sykkö: Kansanedustaja Emma Kari räjäytti pankin kierrätyspullokankaisella iltapuvullaan

Yksi ainoa puku nosti kansanedustaja Emma Karin valokeilaan.
Sami Sykkö
Tyylituomari Sami Sykkö 8.1.2017 16:42

Kävikö teillekin viime itsenäisyyspäivänä niin kuin Tyylituomarille: kansanedustaja Emma Kari tuli kerralla tutuksi.

Olin aiemmin kuullut Karista nimen, mutta itsenäisyyspäivänä nimi sai kasvot – ja siitä on kiittäminen hänen iltapukuaan.

Kari on toiminut Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustajana.

Mutta valokeilaan hän nousi vasta pukeuduttuaan pukuun, jonka kankaaseen oli käytetty merenpohjasta löytyneitä muovipulloja.

Uudenlainen kierrätyskangas synnytti kohua jo ennen Linnan juhlia, ja punaisella matolla räjähti pankki. Sinivalkoinen luomus oli kaunis, ja Emma Kari näytti ihastuttavassa kampauksessaan ja meikissään suuren maailman kaunottarelta.

Ja siksi, hyvä lukija, Tyylituomarikin tietää vihdoin, kuka on Emma Kari.

bulls, pekka nieminen/om-arkisto, antti Aimo-koivisto, vesa moilanen, anni reenpää, markku ulander/lehtikuva

Emma Kari, 33,

on kansanedustaja.

TÄHTIHETKI

Kiinnostava kierrätyspullokankaasta valmistettu puku nosti Emman kansan tietoisuuteen.

HYVÄ EMMA!

Karin valloittava kiharapilvi piristää päivää auringon lailla. Muoviset rannerenkaat näyttävät halvoilta, mutta avoin musta mekko toimii.

EMMA KOMPUROI

Sotkunuttura rentouttaisi esimerkiksi jäykkää jakkupukua. Sen sijaan trikoopaidan kaverina se näyttää liian arkiselta vetäisyltä ja laiskalta sutaisulta.

TYYPILLISTÄ EMMAA

Vihreä poliitikko pukeutuu vaaliteltalla vihreään. Pirteää mutta turhankin ennalta arvattavaa.

HOH HOIJAA

Emma Karin säkkimekko on nukuttava näky verrattuna Kike Elomaan dynaamiseen housuasuun, joka paljastaa, millä lihaksilla Kike menestyy tyylikisoissa.

JOS PIDÄTTE EMMASTA

Pidätte luultavasti myös Anita Roddickista. Edesmennyt britti perusti Body Shop -ketjun, ja Karin lailla hän oli eläintensuojelija.

SUOSITTELEMME

Vihreä Emma arvostanee sitä, että Osmia-pesuaineet syntyvät urbaanissa Helsingin Sörnäisissä, mutta tuoksuvat koivunsilmu-uutteen ansiosta maaseudun koivikolta.