Horoskooppi: Härkä 21.4.–20.5.

Härkä viihtyy kotona omien rutiiniensa parissa. Älä neuvo härkää, anna hänen suosiolla neuvoa sinua. Lue luonneanalyysi!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Härkä on itsepäinen ja haluaa tehdä asiat omalla tutulla tavallaan. Hän on luotettava ystävä ja hemmotteleva kumppani, joka rakastaa ruokaa ja luontoa.

Härkä viihtyy kotona omien rutiiniensa parissa. Älä neuvo härkää, anna hänen suosiolla neuvoa sinua. Lue luonneanalyysi!
(Päivitetty: )
Teksti:
Seura

Härän aika on kukoistavan kevään aikaa, jolloin ensimmäiset kukat puskevat maasta ja lehtien versot työntyvät valoa kohti puiden oksista. Aika yhdistää kesän ja kevään parhaat puolet, ja on monen suosikkivuodenaika, samoin kuin luonteeltaan luotettava uskollinen härkä on suosittu ystävä.

Härän periksiantamattomuus, itsepäisyys ja maanläheisyys myötäilevät kasvien sinnikkäästä puskemisesta kukkaan ensimmäisinä lämpiminä lumettomina kevätpäivinä.

Härkä on eläinradan toinen merkki. Merkki on saanut nimensä Härän tähdistöstä, joka 2 000 vuotta sitten sattui liki­pitäen yhteen tämän merkin kanssa. Härän hallitseva elementti on maa, jonka huomaakin siitä, että härkä on hyvin käytännönläheinen eli ”jalat maassa” -tyyppinen arjen pyörittäjä ja toiminnan ihminen. Samasta syystä härkä on myös vakaa kuin kivi, ja häntä pidetään luotettavana kumppanina ja ystävänä. Lisäksi hän rakastaa luontoa.

Härän temperamentti

Härän vahvuudet: päättäväisyys, kärsivällisyys, uskollisuus, sydämellisyys, aikaansaavuus

Härän heikkoudet: jääräpäisyys, liika mukavuudenhaluisuus, muutoksen pelko, mustasukkaisuus

Härän kiinnostuksen kohteet: Puutarha, kokkaus, maalaaminen, lintubongaus, retkeily, neulonta, jooga, luksus

Härän inhokit: Hektisyys ja kiire, rahan lainaaminen, drama, impulsiivisuus, spontaaniuus, epävarmuus

Horoskooppimerkin luonne

Härkä on kiinteä maamerkki, joka pitää rutiinista, tuttavuudesta ja vakaudesta. Nauttiakseen elämästä täysillä härät kaipaavat ruokaa, ympäristöä, ihmisiä ja tunteita, jotka ovat tuttuja, kodikkaita ja miellyttäviä kaikille aisteille. He liikkuvat hitaasti mutta varmasti tavoitettaan kohti rakastaen rutiineja ja tehden asiat yksinomaan oman mielensä mukaan, sillä tavalla minkä parhaaksi katsovat. Älä neuvo härkää, anna hänen suosiolla neuvoa sinua!

Härkä viihtyy kotona omien rutiiniensa parissa, eikä ole parhaimmillaan uusien asioiden parissa, mikä voi joskus saada hänet vaikuttamaan laiskalta. Kaikki härän tuntevat tietävät, ettei hän sitä ole, mutta joskus härkä voi kaivata rohkaisua päästäkseen eteenpäin tavoitteissaan, esimerkiksi piristävän puheen avulla, tai suuntaamalla härän katseen tuleviin hetkiin, jossa saavutuksia voidaan juhlistaa yhdessä, esimerkiksi hyvällä juomalla ja ruoalla.

Härän vastamerkki on äärimmäisen tunteellinen skorpioni. Härkä ja skorpioni voivat olla tärkeissä rooleissa toistensa elämässä, sillä härkä tuo skorpionille turvaa ja tukea tunteiden vuoristoradassa, siinä missä skorpioni opettaa härkää sietämään paremmin omia ja muiden tunteita.

Härän hallitseva planeetta on Venus ja siksi merkillä on feminiininen energia. Tämä näkyy käytännössä tarpeena ympäröidä itsensä mukavilla ja kauniilla asioilla, kuten hyvällä ruoalla, taideteoksilla tai laadukkaalla elektroniikalla ja muilla luksustuotteilla, jotka mukavoittavat arkea. Härkää ei haittaa hemmotella itseään tai laittaa rahaa mukavuuksiin, ja hän haluaa tehdä esimerkiksi kodistaan ja autostaan mieluisan hinnalla millä hyvänsä.

Lue myös: Kiinalainen horoskooppi sisältää eläinmerkit syntymävuoden mukaan – Näin selvität omasi! Tällainen on luonteesi, rakkauselämä sekä onnennumerot

Härkä ja rakkaus

Härälle tärkeää rakkaudessa on ehdottomasti läheisyys, ruoanlaitolla hemmottelu, yhteiset rutiinit sekä lahjojen antaminen.

Härkä voi olla aluksi ujo, ehkä vähän turhankin ujo, sillä häntä jännittää uudet asiat. Härkä ei myöskään ole paras tunteiden käsittelijä, minkä vuoksi hänen voi olla vaikea myöntää ihastustaan tai päästää uusia ihmisiä lähelleen, joten hänen on oltava varovainen, ettei hän työnnä potentiaalisia uusia rakkauksia pois.

Kun tämän vaiheen ohi päästään ja härkä on kestävässä ihmissuhteessa, hän haluaa olla uskollinen, hemmotella, ja tarjoaa vakautta ja turvaa erityisesti tunteellisille kumppaneille. Härkä ei siedä määräilyä, eikä hän voi olla tossun alla, sillä hän haluaa tehdä asiat omalla tavallaan. Härkä haluaa lähteä, jos yrität muuttaa häntä liikaa.

Härkä on paras kumppani hänelle, joka etsii turvaa, rakkautta ja tasaisuutta, mutta huonona puolena sen sijaan voi olla liika mustasukkaisuus.

Kenestä kumppani? Nämä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen Härän kanssa:

Neitsyt: Härkä tuntee olonsa turvalliseksi neitsyen seurassa ja antaa jonkun toisen ottaa pyörän kerrankin. Makuuhuoneessa kaikki on suorastaan fantastista.

Kauris: Härkä ja kauris ovat molemmat kumppanuuden suhteen kiinteitä. Härkä tuo esiin vastuullisen kauriin romanttisemman ja leikkisä puolen, kun taas kauris tuo esiin itsepäisen härän tiedon- ja seikkailunhalun.

Kalat: Kalat tarjoavat mielikuvitusta ja emotionaalista syvyyttä, mikä täydentää härän tarvetta vakaaseen ja rauhalliseen ympäristöön

Skorpioni: Kun nämä kaksi kohtaavat, seksuaalinen jännitys on välitön ja syvä. Härkä ja skorpioni ajavat toisiaan hulluksi, mutta eivät voi pitää käsiään poissa toisistaan. Yhteys ei ole vain seksuaalista – molemmat ovat kiinteitä merkkejä, jotka ovat erittäin uskollisia ja omistautuneita erityisille ihmisilleen.

Härkä-nainen & luonne

Härkänaiset tunnetaan vahvoina, luotettavina ja ahkerina työkavereina, ja kotona arjen pyörittäjinä. Ystäväporukoissa he saattavat helposti olla porukan ”järjen ääni” joka antaa neuvoja muille sen sijaan, että avautuisi omista huolistaan. Romantiikassa he laittavat etusijalle sitoutumisen ja pitkät suhteet kaivaten omistautunutta kumppania ja turvallisuutta.

Vaikka he nauttivat luonnosta ja ulkoilusta, heillä on myös materialistinen puoli, joka kaipaa laadukkaita, ylellisiä asioita. Kun härkänaisella on hemmottelupäivä, hän shoppailee, käy laittamassa kynsiään, ostaa esimerkiksi kivoja astioita tai koruja, ehkä menee ravintolaan syömään. Älä kysele hinnoista, hän saattaa hermostua!

Härkä-mies & luonne

Härkämies on luotettava, sinnikäs ja maanläheinen ihminen, jolla on vahva velvollisuudentunto ja ihailtava työmoraali. Härkämies on sellainen luottomies, johon voit aina luottaa sekä henkilökohtaisessa että työelämässäsi. Hän ei tee hätiköityjä päätöksiä tai ota turhia riskejä, kuten harrasta uhkapelejä tai ääriurheilulajeja. Hän ei luo aaltoja tai aiheuta draamaa; hän haluaa vain tehdä työnsä ja mennä kotiin päivän päätteeksi.

Rakkaudessa härkämies arvostaa vakaata parisuhdetta haihattelun sijaan, ja ei halua muuta kuin suojella ja hemmotella rakkaitaan ja luoda harmonisen kotielämän. Hän viettää mielellään laiskoja viikonloppuaamuja sängyssä kumppaninsa kanssa.

Jos haluat pitää härkämiehen onnellisena, varmista, että muistat arvostaa kaikkea mitä hän tekee puolestasi – äläkä unohda arjen pieniä asioita, kuten ruoanlaittoa. Muista myös itse hemmotella häntä esimerkiksi hieronnalla!

Härkä-lapsi & luonne

Kaksplus.fi:n lapsihoroskoopin mukaan Härkälapsi vaatii rutkasti kärsivällisyyttä vanhemmiltaan. Hänen kanssaan edetään joko hitaasti ja rauhallisesti tai ei ollenkaan.

Härkä on jo lapsena käytännöllinen ja ikäisekseen kypsä. Hän hakee turvallisuudentunnetta, ja pienet härkälapset kaipaavat voimakkaasti syliin vanhemman halailtavaksi. Hän suosii kaverikseen sisaruksia, ja on taiteellinen ja musikaalinen. Lue täältä härän äitihoroskooppi.

Lue myös: Tämä päivän horoskooppi kertoo, mitä tänään tapahtuu!

Seuran päivähoroskooppi ja viikkohoroskooppi!
Seuran päivähoroskooppi ja viikkohoroskooppi! © iStock

Lähteet: Astrotalk.com, Times of India, Allure.com, Instyle.com, Anna.fi

X