Horoskooppi: Oinas 21.3.–19.4.

Oinas on luonteeltaan tulinen ja voitontahtoinen. Se ei pelkää sanoa suoraan ja se rakastaa toimintaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Oinas on eläinradan merkeistä ensimmäinen, joten hän on kilpailullinen. Oinaat ovat temperamenttisia ja suorasanaisia. Töissä he haluavat johtotehtäviin.

Oinas on luonteeltaan tulinen ja voitontahtoinen. Se ei pelkää sanoa suoraan ja se rakastaa toimintaa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

Oinas on syntynyt keskikevään suojasäillä, auringonvalon jo vihjaillessa talven sivuun astumisesta, lumen paikoin sulaessa ja pulmusten sekä uuttukyyhkyjen jo tehdessä paluumuuttoa etelästä. Kenties luonnon valmistautuminen kukkaan puhjetakseen juuri tuona aikana enteileekin oinaan periksiantamatonta ja kunnianhimoista luonnetta, kuin ensimmäiset rohkeimmat muuttolinnut, jotka uskaltavat palata viileään.

Oinas on eläinradan ensimmäinen merkki, joka voi olla myös yksi niistä syistä miksi oinaat ovat niin itsevarmoja, hakeutuvat johtajiksi ja ovat hyvin aloitteellisia ja rohkeita ihmissuhteissa. He näkevät itsensä sijalla yksi, ”ykkösinä.”

Merkki on saanut nimensä oinaan tähdistöstä, joka 2 000 vuotta sitten sattui liki­pitäen yhteen tämän merkin kanssa. Oinaan symbolia () käytetään tarkoittamaan myös kevätpäiväntasausta. Oinaan hallitseva elementti on tuli, jonka huomaa myös temperamentista.

Oinaan temperamentti

Vahvuudet: Rohkeus, omistautuneisuus, itsevarmuus, innokkuus, optimistisuus, rehellisyys, intohimo

Heikkoudet: Kärsimättömyys, vahvat mielialat, lyhyt pinna, impulsiivisuus, aggressiivisuus

Kiinnostuksenkohteet: Tyylikkyys, johtajaroolit, kilpaurheilu ja haasteet

Inhokit: Löhöily, odottelu, itselle epäominaiset työtehtävät tai harrastukset

Horoskooppimerkin luonne

Ensimmäisenä merkkinä oinailla on tarve olla aina ensimmäinen. Oli kyse sitten urheilusta, opinnoista, työstä, ihmissuhteista tai jopa kesälomasuunnitelmista, oinas ei voi pysähtyä, ennen kuin hän saavuttaa haluamansa ja toteuttaa suunnittelemansa. Tämä on sekä vahvuus, että heikkous, sillä oinas laittaa voittaakseen kaiken peliin, mitä hänellä on.

Pysähtyminen voi olla oinaalle hankalaa, sillä innokkuus, älykkyys ja kyky ideoida johtavat usein uusiin projekteihin ja haaveisiin ja niin sateenkaaren pää siirtyykin kerta toisensa jälkeen eri aarrearkun luo. Oinaalla voikin olla vahva sisäinen ristiriita, sillä itsevarmuudestaan huolimatta hän ei tämän vuoksi välttämättä tarpeeksi usein muista pysähtyä juhlimaan saavutuksiaan tai ole tyytyväinen itseensä.

Oinaan seurassa harvemmin tulee epäselviä tilanteita. Oinaan elementti on tuli, jonka seurauksena hän leimahtaa loimuamaan kuin liekki. Lyhyen pinnansa ja temperamenttisen luonteensa ajamana oinas sanoo kyllä juuri mitä hän ajattelee, ja osaa ottaa tilanteet haltuun silloin kun muut eivät ole aivan varmoja mitä pitäisi tehdä. Oinas on hyvä ystävä, sillä hän ei ole koskaan pitkävihainen.

Oinaan energia, hallitseva planeetta ja vastamerkki

Oinas on energialtaan maskuliininen, jonka nähdään liittyvän sen menestyshakuisuuteen ja päättäväisytteen. Monet intohimoiset taiteilijat ja muusikot ovat oinaita, kuten Elton John ja Lady Gaga.

Oinaan hallitseva planeetta on fyysisen toiminnan planeetta mars, jolla on vaikutuksensa siihen, että oinas on urheilua ja toimintaa rakastava aktiviteetti-intoilija.

Oinaan vastamerkki on vaaka, diplomatian merkki. Vaaka-ihmiset haluavat luoda rauhaa ympäristöönsä, ja heille on tärkeää ottaa muut huomioon ja nähdä vaivaa sen eteen, että ihmiset heidän ympärillään ovat onnellisia. Ihmissuhde vaa’an kanssa, voi opettaa oinasta lukemaan huonetta paremmin ja huomioimaan myös toisia, vaikka oma voitonhimo voikin välillä sokaista oinaan.

Oinas ja rakkaus

Oinas-ihmisten hallitseva planeetta on Mars, ja hallitseva elementti tuli, joten heidän ihmissuhteensa voivat olla kuumia ja myrskyisiä. Ne ovat yhdistelmä luottamusta ja villiä intohimoa. Jokainen, joka on koskaan rakastunut oinaaseen, on taatusti mennyt läpi tunteiden vuoristoradan, jännityksen, roihahtavan rakkauden, suuttumisen ja yhteiset matkat sekä aktiviteetit.

Oinaat ovat romantiikassa aloitteellisia, tekevät peliliikkeitä voittaakseen mielittynsä omakseen. Parisuhteessa heidän kanssaan muodostuu helposti dynamiikka, jossa oinas ottaa ohjat käsiinsä niin arjessa, ongelmanratkaisussa kuin makuuhuoneen ovien takanakin.

Oinaat rakastuvat yleensä huomiota herättäviin ja mielenkiintoisiin ihmisiin.

Kenestä kumppani? Nämä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen Oinaan kanssa:

Kaksoset: Kaksosten synkkä persoonallisuus vetää puoleensa oinasta, kun taas kaksoset rakastavat oinaan intohimoista ja dominoivaa lähestymistapaa rakkauselämään ja avioliittoon.

Vaaka: Vaa’at haastavat oinaan dominoivan johtajaroolin, mikä rohkaisee heitä pohtimaan syvempää itseään.

Jousimies: Jousimies on loppuelämän todellinen intohimopari oinaalle. Riidat heidän välillään ovat todennäköisesti myrskyisiä, mutta niistä selvitään, sillä molemmat merkit ovat rehtejä, eivätkä harrasta pitkävihaisuutta.

Oinas-nainen & luonne

Hauska, vapaamielinen ja kiivaasti itsenäinen oinas-nainen on tuulahdus raitista ilmaa. Hänellä on pilke silmäkulmassa ja pieni leikkisyys tallessa tekemisessään iästä riippumatta.

Avain oinas-naista ymmärtääkseen on oivallettava, että hän tarvitsee paljon sytykettä, jotta liekki jatkaa palamista. Toisin sanoen, jos hän ei saa tarpeeksi huomiota ja rakkautta huomaat, että hänen palava energiansa sinua kohtaan voi kuihtua itsestään. Niin ystävyydessä kuin rakkaudessakin, parempi alkaa suunnittelemaan runsaasti yhteistä tekemistä, yllätyksiä ja aikaa läheisyydelle.

Oinasnainen pitää sinut varpaillasi temperamentillaan, tylyllä rehellisyydellä ja satiirisella huumorintajullaan. Kaikissa suhteissa, romanttisissa tai ammatillisissa, tasa-arvo on oinas-naiselle välttämätöntä. Hän ei siedä sovinismia, alas puhumista tai minkäänlaista epäoikeudenmukaisuutta. Et todellakaan halua riidellä oinaan kanssa, koska et voita koskaan – vaikka olisit oikeassa!

Oinas-mies & luonne

Marsin hallitsemat oinas-miehet ovat hyviä siinä, mitä he tekevät, eivätkä he ujostele valokiilassa seisomista. Älä kuitenkaan ylläty, kun heidän kovan kuorensa alta paljastuukin rutkasti enemmän haavoittuvuutta kuin olisit voinut odottaa. Tuon mahtipontisen röyhkeyden alla lapsellinen naivismi ja lyhyt temperamentti voivat saada heidät loukkaantumaan helposti, joka usein tosin peitetään huumorilla.

Et koskaan tapaa ujoa oinasmiestä, ja vaikka hienovaraisuus ei kuulukaan heidän vahvimpiin persoonallisuuspiirteisiinsä, he saavat sinut nauramaan ja häikäisevät sinut aina dynaamisella energiallaan, luovuudellaan ja villeillä liikkeillään tanssilattialla. Oinasmies voi myös tosin säikyttää mielittynsä liialla energisyydellään.

Tiesitkö, että Suomen presidentti Alexander Stubb on oinas?

Lue myös: Kiinalainen horoskooppi sisältää eläinmerkit syntymävuoden mukaan – Näin selvität omasi! Tällainen on luonteesi, rakkauselämä sekä onnennumerot

Oinas-lapsi & luonne

Kaksplus-lehden lapsihoroskoopin mukaan oinaslapsi on malttamaton, energinen ja häntä on vaikea käskyttää. Oinaslapsi oppii kävelemään ja puhumaan nopeammin kuin ikätoverinsa. Näin ollen hän onkin muita lapsia alttiimpi naarmuille ja kuhmuille.

Lapsihoroskoopin mukaan oinaslapsi on hän sisimmässään myös erittäin herkkä ja tunteellinen. Hän tarvitsee paljon huomiota varsinkin lempiaikuiseltaan. Koska oinas on maskuliininen merkki, hän suosii useimmiten isänsä seuraa.

Oinaslapset eivät voi sietää käskyttämistä ja voivat heittäytyä käskyjä saadessaan hyvinkin vaikeiksi. Lue Kaksplussasta oinaan äitihoroskooppi.

Lue myös: Tämä päivän horoskooppi kertoo, mitä tänään tapahtuu!

Seuran päivähoroskooppi ja viikkohoroskooppi!
Lue täältä Seuran päivähoroskooppi ja viikkohoroskooppi! © iStock

Lähteet: Astrotalk.com, Times of India, Allure.com, Instyle.com, Anna.fi

X