En saa orgasmia mieheni kanssa – mitä teen?

Jaa kaverilleTilaa Seura
© anssi keränen
Annan ja Jukan seksielämä on ajautunut kriisiin, koska Anna ei saa orgasmia miehensä kanssa.

Annalla ja Jukalla on aina ollut sama ongelma. Anna ei saa orgasmia yhdynnässä miehensä kanssa. Aluksi Jukka teki kaikkensa tilanteen korjaamiseksi, mutta luovutti muutaman kuukauden yrittämisen jälkeen. Mitä tehdä, kun mikään esileikin muoto tai asento ei tuo puolisolle tyydytystä?

Nyt hellät hetket päättyvät aina kummankin pettymykseen, joka on jo seksin alussa odotettavissa. Parin seksielämä on molempien mielestä kriisissä, mikä vaikuttaa koko suhteeseen. Tunnelma puolisoiden välillä on kireä.

Annalla on ongelmasta huolimatta voimakas sukupuolivietti. Hän haluai- si seksiä useita kertoja kuukaudessa. Jukkaa petipuuhat kuitenkin tympäisevät, koska ne eivät johda haluttuun lopputulokseen. Se syö miehistä itsetuntoa.

Anna saa orgasmin itsekseenkin vain harvoin – ja silloinkin vahingossa. Anna nauttii kuitenkin läheisyydestä ja seksistä myös ilman huippua. Toki toiveissa olisi saada orgasmi oman miehen kanssa edes kerran. Onkohan kaikilla muilla hauskempaa sängyssä, Anna ajattelee usein.

Hän miettii välillä, pitäisikö hänen teeskennellä nauttivansa, jotta Jukka ei kiinnittäisi vaimon ongelmaan niin paljon huomiota? Muutenhan Jukka saattaa löytää jonkun toisen, jonka kanssa seksikin olisi helpompaa.

Mikä auttaisi Annaa ja Jukkaa parantamaan seksielämäänsä?

Pelkästään orgasmi ei tee seksielämästä hauskaa

Annalla ja Jukalla on suhteessaan ongelma. He yrittävät ratkaista sitä kovasti, mutta välillä tulee mieleen − ainakin Annalle − jo luovuttaa. Tunnelma alkaa kiristyä.

Ongelman ratkaisu ei onnistu siitä yksinkertaisesta syystä, että he eivät ole tunnistaneet ongelmaa. He yrittävät ratkaista väärää asiaa. Väärän asian ratkaiseminen ei auta, vaikka mitä tekisi. Tilanne menee vain pahemmaksi!

Heistä ongelma on Annan vaikeus saada orgasmia seksissä Jukan kanssa. Se ei ole ongelma, se on oire. Varsinainen ratkaistava asia on syvemmällä. Sitä olisi pysähdyttävä miettimään.

Ensimmäinen ohjeeni parille olisi: unohtakaa koko orgasmi. Älkää edes yrittäkö ratkaista sen puuttumista. Yhdessäolosta, läheisyydestä ja seksistä on vaikea nauttia, jos siitä on tullut epätoivoista orgasmin metsästystä. Mitä enemmän sitä metsästetään, sitä kauemmas se kaikkoaa.

Anna ja Jukka voisivat alkaa vahvistaa yhteenkuuluvuutta ja toisen läheisyydestä ja kosketuksesta nauttimista sekä lisätä leikkiä ja huumoria yhdessäoloon. Nauttikaa yhteisistä hetkistä ja toistanne!

Tutustukaa toisiinne vaikka tunnuttekin jo tutuilta. Anna ajattelee, että kaikilla muilla on hauskempaa sängyssä, mutta yhdessä Jukan kanssa hän voisi tehdä heidän seksielämästään nimenomaan hauskempaa.

Nythän se ei kuulosta hauskalta eikä muuttuisi hauskaksi vaikka hän saisikin orgasmin.

Orgasmi ei tuo hauskuutta seksielämään, mutta hauskuus ja rentous voivat tuoda orgasmin. Hauskuus myös varmistaa sen, että seksielämä ei joudu vaaraan orgasmivaikeuksien takia.

Yhteinen käynti seksuaalineuvojan tai -terapeutin luona voi auttaa. Terapeutti voi auttaa Annaa ja Jukkaa miettimään, millainen heidän käsityksensä seksuaalisuudesta on. Se vaikuttaisi olevan kovin rajoittunut ja kapea. Mitä Anna ajattelee itsestään naisena? Entä Jukka itsestään miehenä? Mistä he nauttivat? Onko elämässä iloja, nautintoja, huumoria ja leikkiä?

Tärkeintä on se, mitä Anna ja Jukka ajattelevat tilanteesta. Jos ajatukset kiertävät kehää, jossa molemmat kokevat olevansa jollakin tavalla vajavaisia tai epäonnistuneita ja muita pareja huonompia, suhde ja yhdessäolo on vaarassa muuttua raskaaksi.

Kun kyetään muokkaamaan omia tulkintoja ja ajatuksia, asiat alkavat mennä parempaan suuntaan.

Heikki Syrjämäki, pari- ja seksuaaliterapeutti, Tampereen seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus.

Jaa kaverilleTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

X