Nuorenparin ongelma: Meiltä sujuu vain seksi

Jaa kaverilleTilaa Seura
Heli ja Antti ovat kuin luodut toisilleen, mutta vain petipuuhissa.

Aluksi Helin ja Antin tuttavapiiri oli kateellinen vastarakastuneelle pariskunnalle. Heillä todellakin riitti keskinäistä kemiaa. Välillä nuoripari lähti kesken illanvieton kiireellä kotiin, sillä pelkkä silmäpeli sai heidät ”oikealle” tuulelle. Keltään ei jäänyt huomaamatta Helin ja Antin välinen intohimo, vaikka he eivät juurikaan kuherrelleet julkisesti.

Nyt Heli ja Antti ovat asuneet yhdessä viisi vuotta. Roihuavin rakastuminen on haihtunut, mutta pariskunta välittää edelleen toisistaan paljon.

Makuuhuoneen puolella kaikki on yhtä hyvin kuin alussa, mutta mikään muu ei tunnu sujuvan.

Arjen pyörittäminen ei oikein koskaan ole ottanut onnistuakseen Heliltä ja Antilta. Heillä ei ole yhteisiä siivousrutiineja eikä juuri puhuttavaakaan makuuhuoneen ulkopuolella.

Töiden jälkeen heillä on tapana syödä yhdessä, katsoa televisiota, kinastella kotitöistä – ja lempiä.

Heli ja Antti ovat varsin erilaisia ihmisiä. Heli on akateeminen, ja Antti tavallinen työstään ylpeä duunari.

Heillä ei ole oikein yhteisiä kiinnostuksen kohteita eikä harrastuksiakaan. He suhtautuvat toisiinsa kuitenkin pääasiassa ystävällisesti ja kunnioittaen, vaikka riitoja syntyykin helposti.

Kumpikaan ei halua erota vaikeuksista huolimatta, sillä he uskovat olevansa fyysisesti toistensa vastinpalat. Tällaista kipinää ei uskalla heittää sivuun, pariskunta miettii.

Miten pariskunta voisi löytää myös henkisen yhteyden välilleen? Voiko fyysisen yhteensopivuuden hyödyntää myös keskusteluyhteyden löytämiseksi?

FB_logo   Jaa juttu Facebookissa

Twitter_icon   Jaa juttu Twitterissä

Seura_Logo

  Tilaa Seura

Suhteessa paljon hyviä aineksia

On tavallista, että suhteen vakiintuessa ja kuumimman intohimon tasaantuessa kumppanit joutuvat etsimään tapaa viettää aikaa myös sängyn ulkopuolella. Hienoa, että Helin ja Antin seksi on nautinnollista ja kipinöivää. Parhaimmillaan seksi voi rakentaa kumppaneiden välistä läheisyyttä myös muissa arjen hetkissä.

Helin ja Antin suhteessa on paljon toimivia, hyviä aineksia. Ystävällisyys ja toisen kunnioittava kohtelu ovat onnistuneen ihmissuhteen kulmakiviä. Heli ja Antti ovat asuneet yhdessä viisi vuotta, mutta he kertovat, ettei yhteisiä mielenkiinnon kohteita juuri löydy seksin lisäksi. Siivousrutiinit ja arjen pyörittäminen tuottavat hankaluuksia, riitojakin on.

Miten pariskunta elää toistensa lähellä ja keskustelee keskenään käytännön asioista? Jos arjen puuhista ja toimista on hankalaa jutella, voi olla haasteellista saada aikaiseksi keskustelua syvällisemmistäkään aiheista. Kuitenkin pariskunta tekee ruokaa, syö ja katsoo televisiota yhdessä. Tämäkin on yhteistä aikaa, jos siihen vain kiinnittää huomiota.

Ovatko Antti ja Heli puhuneet siitä, millaisista harrastuksista kumpikin on ylipäätään kiinnostunut? Voisiko elokuvailtojen järjestäminen tai yhteinen ruoanlaittokurssi olla mahdollisuus tutustua toiseen paremmin? Eräs käytännön keino tutustua toiseen on kysyä, mitä hänelle kuuluu, ja millaisia asioita hän on tämän päivän aikana miettinyt.

Henkisen yhteyden rakentaminen lähtee usein pienistä asioista. Mistä sinä pidät, mistä minä pidän? Mikä meille voisi olla yhteinen kiinnostuksen kohde? On myös hyvä huomata, että monille avain nautinnolliseen seksiin on nimenomaan läsnäolossa ja keskinäisessä yhteydessä.

Helillä ja Antilla on aktiivinen seksielämä; heillä on siis varmasti paljon myös onnistuneita kommunikoinnin hetkiä. Miten pariskunta viestittää seksin aikana, mistä kumpikin pitää ja mitä toivoisi tehtävän toisin? Miksi yhteys toimii seksin aikana, mutta muulloin ei – astuuko epävarmuus mukaan kuvioon? Saisiko sitä sanottua kumppanille ääneen?

Henriikka Sundell, seksuaaliterapeutti, Sexpo-säätiö

Lue myös

Jaa kaverilleTilaa Seura
X