Ohuthiuksinen toivoo tuuheutta tukkaan – Apua on tarjolla

Jaa kaverilleTilaa Seura

Saitko sinäkin syntymälahjana ohuen hiuksiston? Onneksi tukea ja tuuheutta on tarjolla.

GettyImages-76121173

Suurin osa suomalaisten naisten hiushaaveista koskee hiusten tuuheutta”, kirjoittaa kauneuden asiantuntija Mariela Sarkima mainiossa Hair Bible -kirjassaan.

Niin, kukapa kaipaisi päätä myöten liiskaantuneita hiuksia, joita on niin harvassa, että pääkallo hohtaa niiden välistä?

”Pitää edelleen täysin paikkansa, että olemme ohuttukkaisia. Suomalaisten yleisin hiuslaatu on hento ja ohuehko. Kaukainen etäisyys etelän maista vaikuttaa siihen, että geenimme ovat pysyneet aika pitkälti samoina ”pohjoisina”. Paksu ja karkea hius on läpimitaltaan isompi, hento taas ohuempi eli pienempi”, idHair-kouluttaja Jenni Ruponen kertoo.

Hän neuvoo käyttämään kotihoidossa tuuheuttavia tuotteita, jotka helpottavat hiusten käsiteltävyyttä ja saavat ne sekä näyttämään että tuntumaan tuuheammilta.

”Kemialliset käsittelyt, kuten värjäykset ja tyvikohotukset, helpottavat hentojen hiuksen käsittelyä. Erityisesti vaalennus, ja erilaiset raidoitukset saavat aikaan tuuheamman vaikutelman hentoihin hiuksiin”, Jenni Ruponen sanoo.

 

Takavuosien permanentit

ovat traumatisoineet meistä monia. Onko permanentti vielä kampaajien listalla, koulutuspäällikkö Markku Ruotsalainen?

”Kyllä permanentteja tehdään edelleen. Usein muistot permiksistä tulevat 80-luvulta. Silloin hiukset usein sekä vaalennettiin voimakkaasti että niihin tehtiin myös permanenttikiharaa. Tämä yhdistelmä muistetaan, sillä hiukset olivat todella käsitellyt. Ilman tätä yhdistelmää kasarihiukset eivät olisi tuntuneet ja näyttäneet oikeilta ja hyviltä siihen aikaan.”

Kenelle suosittelet nykypermanenttia?

”Permanentti on loistava käsittely, kun kampaukselle halutaan kestoa, esimerkiksi kiharasta tehdään napakka ja lopullinen kampaus tehdään kampausrullilla tai teknisesti föönaten. Tällöin valmis kampaus ei ole kihara, vaan permanentti antaa kampaukselle kestoa. Permanentin yhteydessä tehtävä Olaplex-hoito tekee kiharasta kauniin ja kestävän. Kotona permanentattua tukkaa hoidetaan kosteuttavalla sampoolla ja hoitoaineella. Viimeistelytuotteiksi käyvät esimerkiksi muotovaahto ja märkälakka”, Markku Ruotsalainen opastaa.

 

Viisikymppinen Eeva kokeili, saako hiuksiin tuuheutta kamppaajantuolissa:

”Hiukseni ovat aina olleet hennot. Raskauksien myötä hiuksia lähti runsaasti, eikä tilanne koskaan palannut täysin entiselleen. Nyt vaihdevuosissa hormonit heittelevät jälleen. Olen kokeillut monenlaisia konsteja: Volyymisampoot ja -hoitoaineet ovat aika ajoin olleet käytössä, samoin hiuspohjaan hierottavat verenkiertoa virkistävät nesteet. Syömäni ravintolisät ovat jonkin verran parantaneet hiusten kasvua ja kuntoa.”

Nyt Eeva kokeilee Kérastasen Fusio-Dose-pikahoitoa, joka räätälöidään hiusten tarpeen mukaan erilaisia tiivisteitä käyttäen.

”Kampaaja Anna Järvinen arvioi hiukseni paitsi hennoiksi, myös jonkin verran kuiviksi ja kiillottomiksi. Tyvessä kyllä on uusia hiusten alkuja, mutta Anna arvelee, että hiukset eivät jaksa kasvaa pitkiksi, koska latvoja kohden hiusten määrä vähenee. Hoidoksi valikoitui siis kasvua virkistävä hoito.”

”Anna sekoittaa keskenään tuuheuttavan tiivisteen ja tuuheuttavan buusterin ja suihkuttaa seoksen pestyihin pyyhekuiviin hiuksiini ja hieroo hiuspohjaani. Seos vaikuttaa hiuksissa vartin verran, minkä jälkeen hiukset huuhdellaan ja föönataan. Puolen tunnin käsittelyn jälkeen hiuspohja tuntuu virkeältä. Hiukset ovat jonkin verran napakoituneet.

Tuuheuttavan vaikutuksen luvattiin kestävän noin viisi pesukertaa. Näin myös tapahtui”, Eeva kertoo.

Kérastase-kampaamoissa tehtävä Fusio-Dose-hoito maksaa noin 25–35 euroa. Hoitoa voi tehostaa kotona Densifique-ampulleilla. Niiden vaikuttavana aineena on 5-prosenttinen stemoxydine, jota käytetään hiustenlähtöongelmiin.

Ammattilaisen kauneusvinkki

Kauneuden monitoiminainen Mariela Sarkiman Hair Bible -kirja ilmestyi jo pari vuotta sitten, mutta palaan sen pariin säännöllisesti. Tupeeraus on hentohiuksisen salainen ase. Mariela neuvoo: ”Hiusten tyveen tupeerattava ’turvatyyny’ toimii esteenä, joten hiuspohjan kosteus ei pääse latistamaan kampausta. Pidä tupeerattava hiusosio pingotettuna ylöspäin ja työntele kammalla tupeeraus tyveen rauhallisesti. Sivuosiot tupeerataan tietysti osion ollessa vaakasuorassa. Tupeeraus saa sivuilla olla pehmeämpää. Harjaa tupeeraus varovasti pois illalla, älä pahoinpitele hiuksiasi.”

Kotilääkäri 11/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X