Erikoinen väite nousi otsikoihin – Palkkasiko NASA teologeja rauhoittelemaan ufolöytökohuja?

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA pääsi vuodenvaihteessa otsikoihin: laitos oli uutisten mukaan palkannut 24 teologia eri uskontokunnista valmistelemaan sitä mahdollisuutta, että ihmiskunnalle pitäisi kohta selittää Maan ulkopuolisen elämän löytymistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

NASA oli vuonna 2015 antanut yhdysvaltalaiselle teolo­gian tutkimuskeskukselle vajaan miljoonan euron apurahan ja erikoisen toimeksiannon.

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA pääsi vuodenvaihteessa otsikoihin: laitos oli uutisten mukaan palkannut 24 teologia eri uskontokunnista valmistelemaan sitä mahdollisuutta, että ihmiskunnalle pitäisi kohta selittää Maan ulkopuolisen elämän löytymistä.
(Päivitetty: )
Teksti: Petri Korhonen

Tämän kun arvellaan johtavan melkoiseen uskonnolliseen kriisiin, koska yhdenkään valtauskonnon kuvioihin ei kuulu se että jossain muualla olisi ihmisen kaltaisia kauniita ja rohkeita luojanluomia.

Monet nettilehdet ja uutiskanavat menivät revittelyssään pitemmälle: eri arvioissa pohdittiin, että hanke liittyisi jotenkin Yhdysvaltain asevoimien kesällä julkistamiin, selittämättömiksi jääneisiin ufohavaintoihin.

Osa hanketta kommentoineista asiantuntijoista piti mahdollisena, että kohtaaminen alienien kanssa olisi jo tapahtunut – eihän NASA:lla muuten olisi noin kiire palkata sielunpaimenia.

Oikeasti NASA ei rekrytoinut pappeja mihinkään.

Nasa ei julkaissut raporttia koskaan

NASA oli vuonna 2015 antanut yhdysvaltalaiselle teolo­gian tutkimuskeskukselle vajaan miljoonan euron apurahan, ja pyytänyt arvion, miten maapallon ulkopuolisen elämän löytyminen vaikuttaisi yhteiskuntiin ja käytökseemme.

Tutkimuskeskus pyysi raporttiinsa sisältöä 24:ltä ulkopuoliselta tutkijalta, joista vain osa oli teologeja. Mukana oli niin sosiologeja, futuristeja kuin yhteiskunta- ja käyttäytymistieteilijöitäkin.

Raportti on valmistunut, mutta NASA ei ole julkaissut sitä. Mukana olleet tutkijat ovat kertoneet päätelmistään: tiede on kuulemma valmis kohtaamaan alienit, mutta suuren yleisön reaktioista ei tiedetä.

Lue myös: Pentagon ja Tiittu-vaari kuvasivat taivaalla ufoja – Mistä oikein on kyse, kun näemme avaruudesta outouksia?

Lue myös: Näin USA kiinnostui suomalaisten ufohavainnoista kylmän sodan aikana – Osa idän taivaalla nähdyistä ilmiöistä jäi mysteereiksi

Suomalaisten ufohavainnoista kiinnostui Yhdysvaltojen ilmavoimat

Amerikkalaissotilaat kirjasivat tunnollisesti kaikki suomalaisten ufokertomukset. © Kuvakaappaus / Project Blue Book

X