Tee testi ja tunnista suomalaiset jääkiekkolegendat – Tulos paljastaa todellisen pelipaikkasi kaukalossa!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
KARJALA-TURNAUKSEN P€€T…SOTTELU RUOTSIA VASTAAN 4/2002
Kuka kikkaa leijonapaidassa kolmen kruunun maalille vuonna 2002? Testaa, kuinka hyvin tunnet eri aikakausien suomalaiset jääkiekkosankarit. © Kari Santala / Otavamedia
Jääkiekko on suomalaisten suosikkilaji, ja lähes jokaisesta kotikatsomosta kuoriutuu valittua valmentajaa parempi luotsi kisojen aikaan. Valmentajan on hyvä kuitenkin tunnistaa pelimerkkinsä – miten sinun käy testissämme?

Tiesitkö, että siitä on jo yli 90 vuotta, kun kansainvälinen jääkiekkoliitto hyväksyi Suomen jäsenekseen? Vuotta myöhemmin 1929 Suomen jääkiekkoliitto perustettiin ja ensimmäiseen maaotteluunsa aikansa leijonat suuntasivat vuonna 1933.

Olympia-areenoiden mittelöihin suomalaiskiekkoilijat pääsivät ensimmäisen kerran kaudella 1951–52. Tuloksena olympia-avauksesta oli kaksi voittoa, neljä tappiota ja lopulta seitsemäs sija.

Olympialaisista vierähti yli vuosikymmen, kunnes Tampereelle nousi maamme ensimmäinen jäähalli vuonna 1965 ja Suomessa järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäiset jääkiekon maailmanmestaruuskisat.

Koko kansan jääkiekkosankarit – tunnistatko sinä yhä legendat?

Kun tämän päivän Suomessa suhteuttaa pelaajien määrän maan väkilukuun, saa olla hyvin ylpeä leijonien menestyksestä MM-kilpailuissa. Pelaajilla riittää sisua ja taitoa, mutta missä kunnossa ovatkaan kotikatsomoiden päävalmentajat?

Tunnista lajin legendat – tee testi ja selvität, onko paikkasi aitiossa vai kiekkokoulussa:


X