Onko hyviä ja kestäviä pannuja olemassakaan?

Jaa kaverilleTilaa Seura

Eilen oli viimein äijäruokapäivä: pekonia, savuista kinkkua ja niistä kermainen kiusaus. Lopputulos oli erinomainen, vaikka homma ei onnistunutkaan ihan suunnitelmien mukaan.

Ruuan kantavia ideoita on, että kinkkua ja sipulia ruskistellaan pekonista irtoavassa rasvassa. Vaan niinhän siinä kävi, että koko komeus tarttui pohjaan heti alkuunsa. Ruskistamiseen tarvittiin reippaasti ylimääräistä rasvaa. Ruuasta olisi tullut aivan liian rasvainen, ellen olisi korvannut osaa kermasta vedellä. Kuten sanottua, lopputulos oli kompromisseista huolimatta silti hyvä ja maistui lapsillekin.

Pannukauppaan on kuitenkin jälleen lähdettävä.

Olen vuosien varrella testaillut erilaisia pannuja, joissa on tarttumaton pinnoite. Tunnetuimmat merkit on käyty läpi, eikä yksikään ole ollut ylitse muiden. Taloudesta löytyy myös valurautapannu, joka kyllä kestää, mutta useimpiin käyttötarkoituksiin pinnoitepannu on mainio. Erityisesti pidän kasarimallisista pannuista, joissa on kätevä haudutella myös kastikkeet.

Muutaman kympin pannut kestävät noin vuoden. Viimeisin oli tarjouksessa himpun alle satasen ja kesti kaksi vuotta. Minusta se oli vieläpä aika hyvin, vaikka kai nyt satasen vehkeen luulisi vähän pitempään kestävän.

Pannuja käytetään paljon, päivittäin, mutta niistä pidetään myös ihan hyvää huolta. Tämän enempää amatöörivehkeet eivät vain näköjään minun käytössäni kestä. Ammattilaisvälineitä ei tekisi mieli ruveta hankkimaan, mutta lieköhän se sitten ainoa vaihtoehto, ellei halua maksaa paistamisen riemusta sähkön lisäksi viittäkymppiä vuodessa pannujen hinnassa? Ja mikä senkin takaa, että ammattilaisten paistimet kestäisivät sen paremmin?

Otan mielelläni neuvoja vastaan, jos joku osaa suositella hyvää ja kestävää pannua kotiruokanatsin kovaan käyttöön.

Jaa kaverilleTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Tästä kommentista ei ehkä ole sulle kovinkaan paljon hyötyä, mutta… Kaikkien aikojen paras paistinpannuni on ostettu Lidlistä! 😀 maksoi muistaakseni jotain kahen ja kolmen kympin väliltä. Kalliimmat merkkipannut ovat menneet hetkessä huonoiksi, mutta tuo Lidl-pannu on porskuttanut hyvänä jo varmaan 5 vuotta. 🙂

Taidan ostaa minäkin seuraavaksi jonkun halvan. Ei ainakaan harmita niin paljoa, jos menee pilalle, ja mistä sen tietää, vaikka yllättäisi ja kestäisi kalliimman veroisesti. Lidlistä en ole kyllä aiemmin huomannut pannuja katsella.

Tv-shopin pannuja on moni kehunut! Itselläkin ne hankintalistalla 🙂

Tefal merkkiset pannut tuntuvat kestävän 🙂 Hintakaan ei päätä huimaa

Tefaleita olen joitain testannut, mutta eipä ole ainakaan toistaiseksi sattunut vielä kestävää kohdalle. Muutenhan niillä kyllä kelpaa paistella.

Itse painin saman ongelman kanssa vuosia. Pannut eivät hyvälläkään käytöllä kestäneet, sama oli pinnoitettujen kattiloiden kanssa. Myös pinnoitteiden mahdolliset myrkyt vähän arveluttivat, varsinkin kun pinta naarmuuntui äkkiä ja muistin lukeneeni, että naarmuinen pinnoite on terveysriski. Heivasin kaikki pinnoitetut menemään ja ostin OBH Nordican Eco Kitchen -sarjan keraamisen paistinpannun. Se on hyvä ja hintakin oli kohtuullinen. Sarjassa ei vielä ilmeisesti ole paistokasaria mutta en oikeastaan ole sitä enää kaivannutkaan. Jos haluan haudutella jotain, niin laitan teräskattilaan tai ihanaan Sarpanevan pataan. Kattilaksi hankin isomman koon kerroskattilan, siinä keittyvät maitopuurot jne.

Täytyypä tutkailla tuota OBH:ta. Kunnollinen pata on kyllä myös mainio vehje. Eipä ole tullut aikoihin käytettyä.

Ikean 365+ pannut ovat hyviä, oikeasti! Hinta alkaen noin 15 euroa. Voitti Kuluttaja-lehden pannutestissä kalliimmat kaverinsa taannoin mennen tullen. Itselläni on kaksi enkä ole saanut niitä moneen vuoteen pilattua vaikka käsittelen niitä melko kaltoin säännöllisesti.

Olen tainnut lukeakin tuon Kuluttajan testin. Harvemmin tulee Ikeassa käytyä, mutta kyllähän tuohon hintaan voisi ottaa testille, kun seuraavan kerran siellä pistäytyy. 15 euron ostos ei niin harmita, vaikka ei tykkäisikään tai kestäisikään.

Niitä Ikean paistinpannuja saa muuten tilattua nettikaupastakin. Kätevää!

Mulla oli ennen just 365+ -sarjan kattila, joka oli tosi hyvä. Mutta uusi, alle vuosi sitten ostettu poltti kaiken kiinni. Ei ollut meillä sitten niin pitkää, että olisi tullut kestävyys testattua. Eli en tiedä onko laatu sitten heikentynyt viime aikoina vai osuiko mulle joku maanantaikappale?

Lidlissä on tosiaan säännöllisen epäsäännöllisesti paistinpannujakin myynnissä (no, en mä oikeasti tiedä, kiertääkö niillä ne myytävät tuotteet jotenkin säännöllisin väliajoin vai ei). Ja hyvin ovat toimineet!

En kyllä osta mitään lähemmäs sadan euron pannuja, kun ne eivät tunnu sen paremmin kestävän. MUTTA että vain vuoden? Pinnoitetut teflon-pannuthan eivät kestä mitään kuumia lämpötiloja, vaan niiden kanssa tulee käyttää keskilämpöä. Onko tämä siis muistettu käytössä?

PS. Juuri ostin Tokmannilta kympillä keraamisen pannun. Saapa nähdä, miten se toimii.

Tämä vajaan satasen pannu kesti kaksi vuotta. Tämän olisi pitänyt kestää myös hyvin kuumaa, sen takia sen valitsin, vaikka en minä mitenkään älyttömän kuumina noita pinnoitepannuja käytä. Pihvit ynnä muut käräyttelen valuraudalla.

Täällä vannotaan hiiliteräspannun nimeen! Sisäänajo kestää hetken, mutta kannattaa ehdottomasti! Ei irtoa ylimääräisiä yhdisteitä ruokaan.

Täällä myös yksi Lidlin pannujen ystävä. Tullut kans kokeiltua monet merkit isolla hintahaitarilla, mutta Lidlin on parhaita! Eikä hinnalla pilattu.

Ilman muuta scanpan ja ihan jo senkin takia että on 5v takuu. 🙂

Liputan myös Ikean 365+ pannujen puolesta. Kaikenlaista Hackmannin pannua ja Tefalia on ollut, mutta hinta-laatusuhteella Ikean pannu voittaa. 15€ pannu kestää meidän pihvien ja pekonien paistot, lettukestit jne. noin 1-2 vuotta ja sen jälkeen tuolla hinnalla voi jo hyvin mielin ostaa uuden.

Ilman muuta IKEAn pannua kannattaa kokeilla. Päihittää monet kalliit pannut mennen tullen. Ennenkaikkea on niin edullinen pannu, että uuden raskii kyllä hankkia heti kun on tarvis.
Kalliimmat pannut eivät kestä yhtään kauempaa, mutta niiden kanssa on tullut keploteltua paljon kauemmin.
Itse kyllä ostan edullisen pannun useammin, kuin keplottelen hintavamman pannun kanssa kauemmin. IKEAn pannut ovat tosiaankin pärjänneet Kuluttaja- testissä hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X