Hullu mamma

Jaa artikkeliLähetä vinkki

hullu-mammaOlen hullu mamma ja terapian tarpeessa. Olen myös stressaantunut ja itsetuntoni on heikko. Lisäksi olen hiiri tai mahdollisesti myyrä.

Ei minusta ole äidiksi. Lauantaina tekemieni nettitestien luotettavuutta ei tietenkään ole muilta osin syytä asettaa kyseenalaisiksi, mutta tulin siihen tulokseen, että edes järkkynyt hormoonitasapaino ei saisi unohtamaan äitiyden kokemusta.

Minun on siis kuitenkin oltava isä, vaikka hoidankin kotona lapsia vastoin yleistä käytäntöä.

Halusin selvittää, että minkälainen isä minä sitten olen. Asiaa sen kummemmin ajattelematta lähdin etsimään vastausta internetistä. Arvata saattaa, minkälaisia tuloksia toi Google-haku isä testi.

Hakutulokset eivät sentään tuoneet ruutuun yhtä lailla haettuun asiaan kuulumattomia kuvia kuin yritykseni löytää toisia isäblogeja Bloglovinista hakusanalla dad. Vaikka hyviäkin osumia löytyi, en suosittele tuota hakua kokeilemaan. Jos kuitenkin on pakko, niin älä vieritä sivua yhtään alaspäin. Tai jos vierität, niin ei sitten ainakaan lasten nähden.

Isätestien etsiminen jäi kesken, kun unohduin selvittämään muita totuuksia itsestäni. Tulokset kertoivat paljon.

hullu-stressi-mammaEnsinnäkin olen ilmeisen hullu. Parikin eri testiä suositteli minulle terapiaa. Palvelu oli peräti niin hyvää, että testisivujen kautta olisi suoraan päässyt maksullisten terapiapalveluiden äärelle. Ei ole kaikki muumit laaksossa.

Ateneumin taidemuseon suosittu testi kertoi, että jos olisin joku Tove Janssonin luomista hahmoista, olisin Muumimamma. Tällainen tulos on omiaan sekoittamaan jo valmiiksi hullua päätä varsinkin, kun olin juuri saanut pääteltyä, että en ole äiti ensinkään. Muutenhan Muumimamma on mitä sympaattisin hahmo, ja siinä mielessä en pistä tulosta pahakseni.

Anarkistinen Nuuskamuikkunen on pitkään ollut suosikkini Muumi-hahmoista. Voin hyvin kuvitella, kuinka Muumilaakson vappukarkeloissa joku tylsämielinen hemuli yrittää takavarikoida Muikkusen aitatolpasta valmistaman lippusalon astalona.

On kuitenkin myönnettävä, että en minä rohkene Nuuskamuikkusen elämään. Hippikommuunin jokseenkin staattinen äitihahmo on lähempänä omaa olemustani.

Muumit ovat satuhahmoja, mutta entäpä jos en todellakaan olisi ihminen: mikä eläin minä sitten olisin? Testi kertoo, että olisin hiiri tai ehkä myyrä – sellaisia helposti jyrättäviä kumpainenkin.

Myyrä vielä menettelisi. Myyrissä on jotain salaperäistä. Rottakin olisi ihan hyvä: niitä toki vihataan, mutta ne ovat sitkeitä ja nokkelia selviytyjiä. Hiiret ovat jotenkin suloisia mutta aika reppanoita.

En suostu hiireksi. Vaikka itsetuntoni on nyt oikein testilläkin heikoksi osoitettu, kuten tiesin jo aikaisemminkin, on tässä sentään jotain ryhtiä osoitettava. Olen ja pysyn ihmisenä – joskin aika stressaantuneena.

Hesarin stressitesti osasi kertoa, että minun täytyisi pitää kiinni harrastuksistani ja vapaapäivistäni. Sattuipa sopivasti: juuri näinä aikoina ei sellaiseen ylellisyyteen ole suurempia mahdollisuuksia. Koko ajan on muutenkin jotakin tekemistä, ja toukokuu on meikäläiselle perinteisesti vuoden kiireisin rytistys.

Sovitaanpa sitten vaikka niin, että kesäkuussa vähän rentoilen. Aivan varmasti.

Lue myös:
Neljä totuutta minusta
Kuinka paljon lasta saa kehua?

Aiheesta internetissä:
Ateneumin taidemuseo: Testaa mikä Toven hahmoista olet
Helsingin Sanomat: Kiireinen äiti testasi stressinlievityskeinot – testaa, kärsitkö itse stressistä
Psychology Today: Mental Health Assessment
Psykoterapiakeskus Vastaamo: Rosenbergin itsetuntomittari https://www.vastaamo.fi/itsetunto#testi
The Animal in You Personality Test

***********

Isän pikajuna Facebookissa: www.facebook.com/isanpikajuna

Bloggaaja Twitterissä: @jussimkorhonen

Isän pikajuna Bloglovinissa: www.bloglovin.com/blog/11750703/isan-pikajuna

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

X