Suomi on maailman toiseksi paras maa olla äiti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Äitienpäivä: Äidit ovat ennemän kuin vanhempia

Äitienpäivä: Äidit ovat ennemän kuin vanhempiaÄidit ovat enemmän kuin vanhempia. He ovat omaa luokkaansa. Suomi on hyvä maa olla äiti.

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö rankkasi Suomen maailman toiseksi parhaaksi maaksi olla äiti. Suomi tippui viime vuoden kärkisijalta, kun Norja nousi ykköseksi. Sijoitus on silti mainio ja osoittaa, että äitejä on kannattanut arvostaa: vain arvostuksen kautta äitien asema on voinut nousta nykyiselle tasolle.

Ongelmakohtia silti on. Esimerkiksi äitiyden ja uran yhdistäminen on usein hankalaa. Monessa asiassa kehitys on kuitenkin ollut huimaa.

Äitiys ei esimerkiksi tarkoita Suomessa suurta hengenvaara. Enää ani harvoin raskaus tai synnytys ovat kuolemaksi. Suomen hyvää sijoitusta raportissa mainitaan selittävän muun muassa nimenomaan onnistumisemme äitien terveyteen liittyvissä asioissa.

Monessa maassa monelle äidille meille itsestään selviltä tuntuvat asiat, kuten vaikka neuvolat, ovat kaukana todellisuudesta. Esimerkiksi Somaliassa tai Ruandassa äitiyden terveysriskit ovat todellisia, Pelastakaa Lapset -järjestön raportista käy ilmi.

Aikaisemmin äidit ja heidän työnsä olivat Suomessakin huomaamattomia. Äidit toimivat kotien kätköissä. Miehet pyörittivät yhteiskuntaa ja tekivät merkkitekoja, kun naiset kasvattivat uudet sukupolvet.

Nyt tilanne on eri. Perheet ovat tasa-arvoistuneet. Äidit eivät ole enää yksin. He eivät joudu tyytymään kotoisista asioista huolehtimiseen. Äidit ovat vanhempia, mutta he ovat myös vaikuttajia, päättäjiä ja tekijöitä. Myös naisten poliittinen asema oli osaltaan takaamassa Suomen pärjäämistä kansainvälisessä vertailussa.

Äitienpäivä on lippuja, mitaleja ja arvostusta

Suomi ja suomalaiset arvostavat äitejä. Hyvä niin. Äidit ovat arvokkaita.

Tänään tasavallan presidentti Sauli Niinistö palkitsee 35 äitiä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalilla kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Äitienpäivä on ollut virallinen liputuspäivä jo vuodesta 1947.

Valtiovallan kunnianosoitukset ovat osoitus siitä, että äitiyttä arvostetaan Suomessa enemmän kuin vanhemmuutta. Suomi ei huomio muita vanhempia samanlaisilla eleillä kuin äitejä: isänpäivä ei ole virallinen liputuspäivä, eikä silloin jaeta ritarikuntien merkkejä. Äidit ovat omaa luokkaansa.

Äitejä kuuluu arvosta. Ilman äitejä ei olisi yhteiskuntaa. Ilman äitejä ei olisi tulevaisuutta.

Hyvää äitienpäivää!

Lue myös:

Isä ansaitsisi liputuspäivän

Lopetetaan isänpäivä

Aiheesta internetissä:

Save the Children: State of the World’s Mothers 2015 

Pelastakaa lapset ry: Maailman äitien tila 2015: Eriarvoisuus köyhien ja rikkaiden äitien ja lasten välillä kasvaa maailman kaupungeissa

Ritarikunnat.fi: Äitienpäivänä 10.5.2015 palkitaan 35 äitiä

Ritarikunnat.fi: Äitienpäivän mitali 

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

 

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Kiitos tästä. Oot upee! Mukavaa päivää. Krista x

Samoin! 🙂

Kannattaisi kuitenkin muistaa tosiasiat
http://pelastakaalapset.blogspot.fi

Vain murto-osa Pelastakaa Lapset ry:n hädän ja lasten nimissä tapahtuvasta varainkeruusta ohjautuu itse kohteelle suurimman potin kerää tämä järjestö millä rahoittaa sumutuksensa. Siitä huolimatta ymmärtämättömiä riittää jotka lahjoittavat rahaa tälläiselle yhdistykselle tarkistamassa edes taustoja miten ja mihin rahat ohjautuu klickaa ja lue tästä koko artikkeli esim Pelastakaa lapset ry:n toiminnanjohtajan rosvopalkkio Suomessa niin ymmärrätte mistä tässä artikkelissa kyse…

Autetaan vähän:
Katsokaa tässä näette miten ja mihin lahjoituksenne käytetään tämä kielii paljon ja ainakin kyse ei ole pyyteettömästä auttamisesta vaan kylmäverisestä rosvoamisesta, jos kyse olisi pyyteettömyydestä pelan toiminnanjohtajan palkkio täytyisi olla 10% tuosta

(Edit: Poistettu varastelevan roskajulkaisun linkki ja sen sivuilta napattua vahvistamatonta tietoa. – Isän pikajuna)

Pelan rahastus on liian läpinäkyvää!!! Pelastakaa lapset on pelkkä taloudellisin intressein toimiva kaupallinen yhdistys joka hutkii ja rahastaa sekä ainakin suomessa harjoittaa rikollista toimintaa.

Lisäksi Pelastakaa Lapset ry:n pötypuheista ”ihmiskaupoista” 1960 luvun loppupuolella on muu muassa Suomen Yleisradio ja euroopan radioviestimet asettanut ohjelmia esityskieltoihin.

Muistakaa tosiasia Pelastakaa Lapset ry ei todellakaan ole viranomainen vaan aivan tavallinen rekisteröity yhdistys vaikka toisin niin antaa ymmärtää.

Kuluttaja/yrittäjä älä anna rahaa tälläiseen epämääräiseen toimintaan!

Pelastakaa lapset käyttää Suomessa nyt uutena huijaustensa markkinakielenä slogia ”maailmanlaajuinen organisaatio” hahaha mitä sitten vaikka olisi kuun tai marsin laajuinen organisaatio Pelastakaa Lapset ry:n toiminta suomessa on rikollista eikä kestä lähempää tarkastelua

Haluaisin huomauttaa että yllä olevassa artikkelissa jokainen kohta on vahvistettua tietoa mustaa valkoisella nähty on ja melkein pureskeltukin paperia olisi lehden toimittajalta hienovaraista että ei nimittelisi MV julkaisua halveksivasti roskajulkaisuksi

En ole lehden toimittaja, mutta nimittäisin mainittua julkaisua roskaksi, vaikka olisinkin.

kyllähän nuo MV aiheet aika lentäviä on mutta kukin taaplaa tyylillään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X