Persujen kauhu – totuus torikammon todellinen syy?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pelkäävätkö perussuomalaiset olematonta?

Pelkäävätkö perussuomalaiset olematonta?

Pelkäsivätkö perussuomalaiset, että toritapahtuma olisi paljastanut totuuden?

Perussuomalaiset perui puoluekokouksensa yhteyteen suunnitellun toritapahtumansa. Päätöksen kerrotaan perustuvan puolueen piirissä ja yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa tehtyihin uhka-arvioihin. Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen lietsoo hysteriaa entisestään kehottamalla puoluekokoukseen matkaavia järjestönsä jäseniä liikkumaan ulkona vain ryhmissä.

Jotakin kauheaa on siis tekeillä.

Perussuomalaiset ei vain täsmennä tietojaan riittävästi, mikä on sääli. Olisi nimittäin yleisesti tärkeää tietää, mikä uhkaa demokratian kannalta kovin tärkeää puoluetoimintaa. Perussuomalaiset ei ole luonut itselleen pelkurin imagoa, joten jostakin konkreettisesta ja vakavasta uhasta on oltava kysymys.

Tai niin ainakin luulisi.

Keskisuomalaisen haastattelema komisario Lasse Suokas kertoo, että Lounais-Suomen poliisilaitoksen tietoon toritapahtuman turvallisuutta uhkaavia seikkoja ei ole tullut, eikä perussuomalaiset ole sellaisista poliisille kertonut. Perussuomalaiset ei ole ollut asian tietämiltä muutenkaan poliisiin yhteydessä.

Omituinen tilanne herättää kysymyksiä.

Miksi perussuomalaiset ei ole kertonut uhista poliisille?

Vai onko puolue sittenkin kertonut niistä, mutta poliisi valehtelee? Tämä olisi harvinaista, mutta poikkeustapauksissa näin voitaisiin menetellä. Näin toimittiin esimerkiksi miljoonaperijättären sieppauksen yhteydessä muutama vuosi sitten. Tuolloin poliisi antoi julkisuuteen vääriä tietoja, koska se oli rikoksen selvittämisen kannalta tarpeellista.

Vai onko kyse ihan muusta?

Turussa järjestetään Meillä on unelma -mielenosoitus samana päivänä, jolloin perussuomalaisten toritapahtuman piti olla. Se on jatkoa viime viikolla alkaneelle mielenosoitusten sarjalle. Helsingissä mieltään osoitti arviolta noin 15 000 ihmistä.

Perussuomalaiset riensivät joukolla vähättelemään kansanedustajansa Olli Immosen sotaa uhkuvien kirjoitusten synnyttämän mielenosoituksen osallistujamäärää.

– Niiden, jotka näkevät Lopullisen Kumbayan olevan käsillä, on syytä huomioida, että 28.7. n. 5 460 000 suomalaista ei osoittanut mieltään monikulttuurin puolesta, kirjoitti europarlamentaarikko Jussi Halla-aho Facebook-sivullaan päivä mielenosoituksen jälkeen.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja kansanedustaja Juho Eerola puolestaan piti osallistujamäärää sarkastisesti ihan valtavan suurena ihmismääränä.

– Minä ja kansanedustaja Olli Immonen emme edes yhteensä saaneet edellisissä eduskuntavaaleissa ihan näin suurta ihmismäärää taaksemme. Tarvitaan ainakin kolme monikulttuurisuuskriitikkoa, jotta tulee suurempi kannatus, hän kirjoitti kommentoidessaan mielenosoituksesta kertovaa Iltalehden uutista.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo pitää Turun Meillä on unelma -mielenosoitusta yrityksenä provosoida puoluekokousta. Turussa yksi mielenosoituksen puhujista on vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö. Entinen perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen syyttää Niinistöä suunnitelmista häiritä persujen toritapahtumaa. Vihreät ovat olleet muutenkin näkyvästi esillä mielenosoituksissa.

Ylen Taloustutkimuksella teettämän puoluekannatusmittauksen mukaan vihreät ohitti kannatuksessa perussuomalaiset heinä-elokuun vaihteessa, kun Immosen kirjoituksista käynnistynyt kohu oli kuumimillaan.

Mitä jos perussuomalaisia pelottaakin viedä kannatuksensa ihmisten ilmoille sen jälkeen, kun puolue on esimerkiksi syönyt sanansa Kreikan tukemisessa ja ohittanut Immosen tapauksen olankohautuksella?

Mitä jos toritapahtumaan ei olisi tullut uhkaajia – eikä ketään muutakaan? Mitä jos vihreiden puheenjohtaja ja muut perussuomalaisten halveksumat suvakit olisivatkin saaneet suuremman yleisön? Entä jos jokainen olisikin voinut todeta omin silmin, minkälainen on umpimielisen konservatiivisuuden ja vihervasemmistolaisen kuplan kannatusten todellinen suhde?

Mitä jos totuus ei olisikaan vastannut perussuomalaisten kuvitelmia?

Persujen kauhu on varmasti aitoa. Mutta mitä he tarkalleen ottaen pelkäävät – se jää arvoitukseksi.

Lue myös:

Immosen taistelu tarkoittaa taistelua (28.7.2015)

Persut myivät perseensä (14.7.2015)

Oulu on Suomen natsipääkaupunki (5.8.2015)

Aiheesta internetissä:

Turun Sanomat: Perussuomalaiset Nuoret ohjeistavat Turkuun tulijoita liikkumaan porukassa (6.8.2015)

MTV: Näin ennennäkemätön sieppaus tapahtui (14.6.2009)

Turun Meillä on unelma -mielenosoituksen Facebook-sivu

Jussi Halla-ahon Facebook-päivitys (29.7.2015)

Juho Eerolan Facebook-päivitys (28.7.2015)

Uusi Suomi: Perussuomalaiselta syytös ”häirinnästä” – Niinistö kommentoi kohua (4.8.2015)

Yle: Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo: ”Me emme halua provosoida yhtään enempää” (4.8.2015)

Iltalehti: Mielenosoituksen järjestäjä ihmeissään: En ole aikaisemmin törmännyt tällaiseen (28.7.2015)

Yle: Keskusta polkee kärjessä – vihreät kirii kiinni SDP:tä ja PS:ää(6.8.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X