Talouden ilouutinen: Suomeen virtaa tukuittain uutta rahaa

Jaa kaverilleTilaa Seura

Sebastian Tynkkynen raportoi, että Suomeen vyöryy nyt kasapäin rahaa ulkomailta.Perussuomalaisten varapuheenjohtajalla on ilouutinen talouskurimuksessa kärvisteleville suomalaisille.

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen raportoi, että Suomeen virtaa uutta rahaa nyt kirjaimellisesti tukuittain. Tynkkynen oli matkustanut junassa, missä asian hänelle oli vahvistanut ravintolavaunun työntekijä.

– Kun ne tulee täältä multa teetä hakemaan, niin tiiäkkö mitä, siinä maksetaan yli sadan euron seteleillä. Ja siellä on ihan nippu näkyvillä. Ei se mitään rääsyporukkaa ole.

Niillä Tynkkysen haastattelema työntekijä viittaa ihmisiin, jotka hän tietää turvapaikanhakijoiksi, koska, no, sitä Tynkkynen ei kertonut, mutta kaipa sellaisen asian ravintolatyössä harjaantunut silmä päällepäin näkee.

Suomeen tulvivat setelit ovat ilouutinen tilanteessa, jossa Tynkkysen oma puolue heikentää kotimaista ostovoimaa leikkaamalla rankasti työntekijöiden palkkoja. Ostovoiman heikkenemistä ennakoi esimerkiksi Ylen haastattelema Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala.

Palkkojen leikkauksista ilmoitti tiistaina Juha Sipilän (kesk) johtama hallitus. Asiaa käsitelleessä tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vahvisti, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli hyväksynyt leikkaukset yksimielisesti.

Säästyykö VR irtisanomisilta?

VR ilmoitti elokuun lopussa laajoista yt-neuvotteluista, joiden seurauksena jopa 570 työntekijää saatetaan irtisanoa. Neuvottelujen piiriin kuuluu myös junien ravintolapalveluista vastaavan Avecran työntekijöitä.

Hallituksen leikkausten vuoksi vähenevän ostovoiman seurauksena yhä harvemmalla suomalaisella on jatkossa varaa nautiskella ravintolavaunujen hävyttömän kalliista palveluista. Tämän voi ennakoida lisäävän ravintolavaunuhenkilöstöön kohdistuvia irtisanomispaineita.

Ulkomailta tukuittain rahaa Suomeen kantavat matkustajat paikkaavat kuitenkin kotimaisen kysynnän heikkenemistä, minkä seurauksena esimerkiksi Tynkkysen haastatteleman ravintolavaunutyöntekijän työpaikka on hieman turvallisemmalla pohjalla.

Kirjaimellista rikastuttamista

Suomen talous on jumissa, ja perussuomalaisten osaltaan miehittämän hallituksen ostovoimaleikkaukset heikentävät tilannetta ainakin lyhyellä aikavälillä entisestään. Tynkkynen ja monet muut perussuomalaiset vastustavat kiivaasti turvapaikanhakijoiden tuloa Suomeen, vaikka he tuovat Tynkkysen nyt vahvistamien tietojen mukaan Suomeen nipuittain uutta rahaa.

Ja sitä rahaa he myös, edelleen Tynkkysen vahvistamien tietojen mukaan, kuluttavat palveluihin, jotka työllistävät suomalaisia.

Jos kerran Suomeen saapuvat henkilöt ovat upporikkaita ja niitä rahojaan myös todistettavasti kuluttavat, tulisi Tynkkysen ja muiden maahanmuuttokriitikoiden ruveta kiireesti rukkaamaan laskelmiaan maahanmuuton kustannuksista. Tynkkysen raportoimien tietojen valossa näyttää nimittäin siltä, että paheksutut rikastuttajat aivan kirjaimellisesti rikastuttavat Suomea kantamalla maahan kasapäin käteistä.

Vai olisiko Tynkkynen jättänyt jotakin maahanmuuttokriittisyyden motiiveja mainitsematta kritisoidessaan Facebook-kirjoituksessaan turvapaikanhakijavyöryn hoitamista?

Ei kai sentään. Ehkä asian ymmärtämiseksi vain vaaditaan korkeampaa perussuomalaista logiikkaa.

Lue myös:

Palkat leikkuriin ja krapulasaikuttajat kuriin (8.9.2015)

Aiheesta internetissä:

Sebastian Tynkkysen Facebook-päivitys (10.9.2015)

Yle Areena: Hallituksen tiedotustilaisuus (8.9.2015)

Taloussanomat: VR karsii jopa 570 työpaikkaa – syynä hintakisa (28.8.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X