Väkivaltainen rasismi roihuaa – Soini syyttelee vihervasemmistoa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.Suomen ulkoministerinä ei voi toimia henkilö, joka on kykenemätön tuomitsemaan ilman sarvia ja hampaita selkeän tuomittavaa toimintaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini näkee tarpeelliseksi syytellä vihervasemmistoa, kun rasistiset ääliöt riehuvat Lahdessa. Soini esitti näkemyksiään perjantaina Ylen Leikola ja Lähde -ohjelmassa.

Soini paheksui valkoista valtaa ihannoivalle Ku Klux Klan -järjestölle tunnusomaiseen valkoiseen kaapuun pukeutunutta henkilöä. Lähinnä Soinia kuitenkin ärsytti se, että kaaputyypistä otetussa kuvassa henkilön kädessä näkyi Suomen lippu.

Ja sitten Suomen ulkoministeri tempaisi pikaisesti vihervasemmiston osasyylliseksi siihen, että keskustelu on kärjistynyt.

Keskustelun ja dialogin satoa toden totta korjataan nyt. Raketit paukkuvat ja kivet ja polttopullot lentävät. Isä opettaa lastaan lyömään pakolaista.

Ja kaikki tämä isänmaallisuuden ja kansallismielisyyden nimissä.

Tämä ei ole vielä tarpeeksi, että Suomen ulkoministeri ja toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja voisi keskustella asiasta valittelematta itse saamaansa palautetta ja punavihreän kuplan kataluutta.

Timo Soini, nyt selkä suoraksi ja suu puhtaaksi. Venkoilua on nähty ja kuultu tarpeeksi.

Tilanne on riistäytymässä väkivaltaisuuksiksi. Äärimielipiteet purkautuvat teoiksi. Nyt saa riittää uhriutuminen ja irtopisteiden kalastelu.

Perussuomalaisten on viimein tehtävä selvä pesäero ääriaineksiin. Ainakaan Suomen ulkoministerinä ei voi toimia henkilö, joka on kykenemätön tuomitsemaan ilman sarvia ja hampaita selkeän tuomittavaa toimintaa.

Timo Soini, vastakkainasettelun aika alkaa nyt. Joko sinä ja sinun puolueesi hyväksyy rasistisen ja väkivaltaisen ääriliikehdinnän tai sitten ei.

Se ei ole vihervasemmisto tai punavihreä kupla, joka sieltä valkoisen kaavun alta paljastuu. Tee valintasi.

Päivitys 25.9.2015 klo 21:20
Timo Soini puhui Suomen Uutisten mukaan myöhemmin perjantaina Lahden ja Kouvolan vastaanottokeskuksissa sattuneista levottomuuksista. Siinäkään yhteydessä hän ei ollut malttanut olla viemättä puhetta tapahtuneista rasistista hyökkäyksistä anarkisteihin ja vasemmistolaisiin sekä hänen itsensä saamaan vihapostiin.

Soini on syystä tai toisesta ilmeisen kykenemätön tuomitsemaan tapahtunutta yksiselitteisesti. Suomen ulkoministeri ei pidä rasistista mellakointia riittävän vakavana asiana, että siitä voisi puhua käymättä omia vaalikamppailuja.

Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.

Korjattu 1.10.2015:
Ensimmäistä lausetta on korjattu. Lause oli alunperin muodossa Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini näkee tarpeelliseksi syyttää vihervasemmistoa siitä, että rasistiset ääliöt riehuvat Lahdessa. Todellisuudessa Soini ei syyttänyt vihervasemmistoa Lahden tapahtumista, vaan moitti punavihreää kuplaa samassa yhteydessä muista asioista. Asiasta on julkaistu oikaisu 1.10.2015.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Oikaisu: Soini ei syyttänyt vihervasemmistoa Lahden tapahtumista (1.10.2015)

Aiheesta internetissä:

Yle Areena: Leikola & Lähde (25.9.2015)

Yle: Soini Hennalan Ku Klux Klan -kuvasta: ”Suomen lipun liittäminen siihen on kuvottavaa” (25.9.2015)

Yle: Turvapaikanhakijoiden bussia heitettiin ilotulitteilla, SPR:n työntekijää kivillä (25.9.2015)

Iltasanomat: Poliisi aloitti rikostutkinnan somessa levinneestä videosta: aikuinen yllytti pikkulasta lyömään ”pehmolelupakolaista” (23.9.2015)

Yle: Kouvolan polttopulloiskusta epäilty mies pidätetty (25.9.2015)

Etelä-Suomen Sanomat: Lahden ylin johto tuomitsi rasismin, perussuomalaiset eivät allekirjoittaneet kannanottoa (25.9.2015)

Etelä-Suomen Sanomat: Perussuomalaisten Koskinen ei allekirjoittanut: Nuoret miehet matkapuhelimineen tulevat tänne (25.9.2015)

Suomen Uutiset: Soini: Viha ei ole hyväksyttävää – tuli se oikealta tai vasemmalta (25.9.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X