Kansallismielinen tuhovimma pesee anarkistien vandalismin mennen tullen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansallismieliset ylistivät kalliiksi käynyttä tuhopolttoa.

Kansallismieliset ylistivät kalliiksi käynyttä tuhopolttoa.Pelkästään Niinisalon tuhopoltosta aiheutui vähintään tuplasti suuremmat vahingot kuin anarkistien kolmen vuoden itsenäisyyspäivien riehumisista yhteensä.

Kansallismieliseksi luettavan tuhovimman hintalappu on vailla vertaa, kun tarkastellaan toistensa vastavoimiksi asettuneiden liikkeiden viime vuosina harjoittamaa poliittiseksi lokeroitavaa ilkivaltaa ja muuta aineellista tuhoamista.

Vastakkain ovat vasemmistolaisiksi miellettyjen anarkistien lähinnä itsenäisyyspäivien hulinoissa aiheuttamat aineelliset vahingot ja maahanmuuttajavastaisten kansallismielisten ylistämät teot, jotka ajoittuvat pääasiassa kuluvan vuoden viimeisiin kuukausiin.

Vuonna 2013 Tampereella järjestetyn Kiakkovieras-riehunnan tuhoja poliisi kuvaili tapahtuman saamaan julkisuuteen ja mittasuhteisiin nähden vähäisiksi arvioiden niiden mittakaavaksi viisinumeroisen eurosumman. Viime vuonna itsenäisyyspäivän Lähiöst linnaan -sekoilujen vahingot olivat arvoltaan noin 70 000 euroa. Tänä vuonna anarkistit aiheuttivat aineellisia vahinkoja huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna.

Jos arviot pyöristellään reippaasti yläkanttiin, saadaan viimeisen kolmen vuoden hintalapuksi korkeintaan reilut 200 000 euroa. Iso summa sekin on, mutta jää kauaksi kansallismielisten ylistämän tuhovimman hinnasta. Yksistään vastaanottokeskukseksi kaavaillun rakennuksen tuhopoltosta Niinisalossa aiheutui vähintään useiden satojen tuhansien eurojen vahingot.

Tuhoutuneen rakennuksen omistanut Kruunuasunnot Oy kertoo, että tuhojen tarkempi hinta selviää aikaisintaan tammikuussa. Mittaluokkaa voi kuitenkin arvioida sen perusteella, että noin 700 neliömetriä kokonaispinta-alaltaan olleen rakennuksen myyntihinta olisi ollut noin 800 euroa neliöltä ja uudisrakentamisen hinta noin 2000 euroa neliöltä.

Myytynä hintaa rakennukselle olisi siis kertynyt reilut puoli miljoonaa euroa. Talon rakentaminen uudelleen maksaisi arviolta vajaat puolitoista miljoonaa.

Voidaan siis turvallisesti arvioida, että Niinisalon tuhopoltossa puhutaan vähintäänkin satojen tuhansien eurojen vahingoista. Rahassa mitattuna jo pelkästään tämä yksi tuhopoltto riittää siis ylittämään vähintään tuplasti anarkistien useamman itsenäisyyspäivän hillumisien aiheuttamien vahinkojen yhteishinnan.

Tuhoutuneen rakennuksen omistajan Kruunuasunnot Oy:n emoyhtiö on valtion kokonaan omistama Governia Oy. Tuhopoltettu rakennus oli siis valtion eli meidän kaikkien omaisuuttamme.

Toistaiseksi tuhopolttajat ovat onnistuneet tavoitteissaan vain Niinisalossa. Muualla talot eivät ole roihunneet kansallismielisten toivomalla tavalla, vaan tuhot ovat jääneet vähäisemmiksi. Vahinkoja on kuitenkin syntynyt lukuisissa kansallismielisten ylistämissä iskuissa ja ilkivallassa, kuten viimeksi Asikkalassa, missä tuhottiin vastaanottokeskukselle johtavat portaat.

Yhteistä omaisuutta

Yksittäisistä teoista ovat luonnollisesti vastuussa vain niihin syyllistyneet henkilöt. Vaikka yksittäisten tekojen poliittisista motiiveista ei ole laajemmin varmuutta, ne ovat niputettavissa viiteryhmiinsä.

Anarkistien riehuminen on yhdistettävissä itsenäisyyspäivien aatteellisiin mielenosoituksiin. Kansallismieliset ovat puolestaan itse omineet julkisessa keskustelussa esimerkiksi vastaanottokeskusrakennuksiin suunnatut iskut ylistämällä niitä vuolaasti.

Erityistä riemua kansallismielisissä aiheutti Niinisalon tuhopoltto. Näkyvimmin siitä iloitsi perussuomalaisten varakansanedustaja ja kansallismielisen Suomen Sisun piiripäällikkö Juha Mäenpää. Mäenpää ylisti rakennuksen tuhoutumisen olleen vastaus hänen rukouksiinsa ja todiste siitä, että Jumala on olemassa. Lisäksi kansallismieliset esittivät omia ylistysvirsiään pitkin internetiä esimerkiksi Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-sivulla. Myös jokainen pienempi ilkivallan teko tai yritys tuhota omaisuutta kansallismielisessä hengessä nostattaa oman kiitoslaulunsa.

Näkyvät irtisanoutumiset tuhotöistä tai niiden tuomitsemiset ovat olleet kansallismielisessä aateyhteisössä harvinaisia. Tuhopoltoista, niiden yrityksistä ja muista vahingonteoista on pikemminkin tullut ikään kuin kansalaisaktivismin symboleja ja koko liikehdinnän yhteistä omaisuutta. Osa pitää näitä rikoksia suositeltavina ja jopa sankarillisina tekoina.

Rikollisten ylistämistä perustellaan sillä, että joku muukin on syyllistynyt tai syyllistyy ehkä joskus tulevaisuudessa rikokseen. Härskeimmät kehtaavat verrata rikollisia jopa sotaveteraaneihin, vaikka juuri he pistivät elämänsä peliin pitääkseen ensin yhdet tuholaiset pois maasta ja myöhemmin ajaakseen toiset ulos.

Arvottomat rikolliset

Jotkut jaksavat edelleen itkeä sen perään, että pari idioottia rikkoi viime vuonna pyörätelineellä kolmen tonnin edestä ikkunoita. Ja väärinhän se on. Ihmisten kimppuun ei saa hyökkäillä, mutta aivan selvää on, että myöskään paikkoja ei saa särkeä.

Anarkistien rikkomat ikkunat ja töhrimät seinät ovat kuitenkin mitätöntä näpertelyä sen rinnalla, mihin kansallismieliset ovat muutamassa vaivaisessa kuukaudessa ehtineet. Siinä hommassa he ovat Suomen oloissa aivan omaa luokkaansa.

Heidän jopa näkyviä vaikuttajia myöten jumaloimansa tuhovimma, jonka voi hyvällä syyllä terrorismiksikin mieltää, aiheuttaa valtavat kustannukset. Vaikka ihmisten tai yleensä ihmisyyden kunnioittamista ei tältä porukalta juuri voi odottaa, ovat viimeiset muutamat kuukaudet todistaneet, että myöskään kiinteä omaisuus ei ole tältä roskasakilta turvassa.

Poliittisena vaikutuskeinona tuhovimmaa luulisi pidettävän Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa erityisen tuomittavana, mutta näin ei nähtävästi monien mielestä enää ole.

Tämä asettaa meidät kaikki osaltamme vastuuseen tulevaisuudesta.

Erityisesti viranomaisten ja päättäjien on tehtävä yksiselitteisesti tiettäväksi, että tuhoamalla ei tässä maassa politiikkaa tehdä. Myös meidän tavallisten kansalaisten on lakattava katsomasta tilanteiden kehittymistä hiljaa vierestä. Meidän ei pidä alistua siihen, että mitään kunnioittamattomat rikolliset rupeavat määräämään, mihin suuntaan me kuljemme.

Eikä meidän pidä alistua siihen, että osa meidän päättäjistämme ajaa omia poliittisia tavoitteitaan yllyttämällä roskasakkia rikollisuuteen ja usuttamalla rikollisia toteuttamaan heidän likaisia fantasioitaan yön pimeydessä.

Olemme voineet pitkään pitää itsestään selvänä, että rikollisuus on tuomittavaa. Nyt on koittanut sen aika, että meidän kaikkien on ruvettava sanomaan tämä asia jälleen ääneen. Sitä on toistettava niin kauan, että asia kuullaan.

Ja jos ei muu auta, on korotettava ääntä.

Päivitys 22.12.2015 klo 21.02
Lisätty tieto siitä, että Kruunuasunnot Oy:n emoyhtiö on valtion omistama Governia Oy.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Persupäättäjä riemuitsi vastaanottokeskuksen poltosta (2.12.2015)

Suomen Sisu on muuttumassa terroristijärjestöksi (15.12.2015)

Aiheesta internetissä:

Helsingin Sanomat: Poliisi: Tampereen mielenosoittajien aiheuttamat vahingot jäivät lieviksi (9.12.2013)

Metro: Poliisi: Lähiöst linnaan -mielenilmauksesta 70 000 euron vahingot (10.2.2015)

Turun Sanomat: Poliisi otti Helsingissä 130 kiinni ja käytti paineilma-asetta (6.12.2015)

Yle: Mielenosoitus, vastamielenosoitus, laukauksia paineilma-aseella – tämä tiedetään itsenäisyyspäivän rähinöistä (7.12.2015)

Helsingin Sanomat: Poliisi vahvisti Rauman palon tuhopoltoksi – vastaanottokeskuksiin tehty yli kymmenen iskua pitkin syksyä (4.12.2015)

MTV: Kahdelle ehdollista vankeutta ja sakkoja itsenäisyyspäivän häiriköinnistä Helsingissä (26.11.2015)

Yle: Vastaanottokeskuksen portaiden purkajat ilmoittautuivat – nimetön lappu ilmestyi aitaan (21.12.2015)

Kuvakaappauksia Vantaan Tikkurilan seurakunnan työntekijän tuhopolttovimmaisista keskusteluista (21.12.2015)

Vantaan seurakunnat: Vantaan seurakunnat ei hyväksy työntekijän esittämiä rasistisia kommentteja (22.12.2015)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Uskomaton pohjanoteraus, ällistyttää mitä tälläisellä vertailulla oikein haetaan, mutta enemmän ällistyttää kansallismielisten syyttäminen tuhotöistä. Ihan kun niistä olisivat vastuussa juhlapäivinä liputtavat, urheilua fanittajat ja Sibeliusta ihailevat ihmiset.

Korhonen ei selvästikään ole tehnyt tarvittavaa taustatutkimusta, sillä jos olisi hän tietäisi poliisien selvittäneen ettei tekijöillä ole minkäälaisia yhteyksiä mihinkään ryhmään. Nämä idioottit eivät liputa kuin paitaansa takapuolensa päällä ja mikäli toiset idiootit riekkuvat netissä jälkeenpäin, he ovat siitä vastuussa itse. Poliisi ei kuitenkaan ole yhdistänyt nettihuutelua tekoihin.

Korhoselta jää myös huomaamatta ettei Niinisalon tuhopolttajaa ole selvitetty ja kun kaikki aiemmat yrittäjät ovat olleet riipumattomia toimijoita, niin millä perusteella hän osoittaa sormella??? Sen lutuisten anarkistien mainitut tempaisut ovat olleet ennakolta suunniteluja ja organisoituja ilki- ja väkivallan täyteistä päätöntä riehuntaa,

Kun ottetaan vielä huomioon että ”Vapaus Pelissä” vastamielenosottajilla oli heittovälineinä 1600 asteisina palavia merkkisoihtuja, niin voidaan hyvin kuvitella minkälaisia vammoja niillä olisi saatu. Onneksi poliisi takavarikoi ne, sillä Helsingin keskustaan syttynyt tulipalo olisi aiheuttanut miljoonien vahingot eikä ihmisureiltakaan olisi vältytty.

Olisikin suotavaa, että Korhonen keskityisi vastaisuudessa rakentaviin aiheisiin ja lopettaisi peruustettoman syyttelyb ja myrkynkylvön. Sillä on selvää, että tälläinen polarisoinin kärjistäminen vain yllyttää idiootteja uusiin typeryksiin.

Kiitos palautteesta. Tekstistä mainitaan, että yksittäisistä teoista ovat vastuussa niihin syyllistyneet henkilöt. Tekstistä käy kuitenkin myös ilmi, millä perusteilla vertailu on tehty ja sidottu mainittuihin ryhmiin. Kummankaan ryhmän kohdalla ei ole tullut julkisuuteen mitään sellaisia seikkoja, joiden perusteella jokin tietty organisaatio voitaisiin esimerkiksi komentoketjullisena kytkeä yksittäisiin tekoihin, mutta kummankin ryhmän kohdalla teoille on ollut omat tukijansa ja viiteryhmänsä.

Lisäksi voidaan vain kuvitella, minkälaisia tuhoja olisi seurannut, jos kansallismielisten juhlimat polttopulloiskut olisivat kaikki onnistuneet toivotulla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X