Terrori-isku Tampereella – eikä ketään edes kiinnosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Terrorismista tuli arkipäiväistä.

Terrorismista tuli arkipäiväistä.Terrorismi on niin arkipäiväistä, että sitä ei viitsitä edes kunnolla huomioida.

Tampereella hyökättiin ilmeisesti ilotulitteilla turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköä vastaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Iskusta epäillään mustalla autolla liikkuneita nuoria miehiä.

Isku oli tekijöiden näkökulmasta onnistunut, vaikka henkilövahinkoja tai aineellista tuhoa ei syntynytkään: hätämajoitusyksikön asukkaissa se on aiheuttanut pelkoa. Osin tästä syystä joidenkin turvapaikanhakijoiden kerrotaan harkitsevan poistumista Suomesta.

Asiasta kertoi Iltasanomat.

Mutta ei nähnyt ilmiselvää terrori-iskua edes sen vertaa merkittävänä asiana, että olisi nostanut tapahtuneen juttunsa otsikkoon. Otsikossa mässäillään ennemmin sillä, että yksi turvapaikanhakija on tyytymätön oloihinsa hätämajoitusyksikössä.

Turvapaikanhakijoiden majoitustiloja vastaan on hyökätty lukuisia kertoja muutaman viimeisen kuukauden aikana. Tähän asti tuhoisin isku tehtiin Kankaanpäässä, missä vastaanottokeskukseksi kaavailtu rakennus poltettiin joulukuun alussa maan tasalle. Rakennuksessa ei ollut tapahtumahetkellä ihmisiä, mutta siitä aiheutui mittavat taloudelliset vahingot.

Terrorismi arkipäiväistyi Suomessa

Terrorismi tarkoittaa pelon tai kauhun aiheuttamista väkivallalla. Turvapaikanhakijoiden asuttamiin rakennuksiin kohdistuvat iskut ovat juuri sitä. Tarkoituksena on pelotella turvapaikanhakijat poistumaan Suomesta.

Vastaanottokeskusrakennusten tuhoamisissa päämääränä on myös hankaloittaa turvapaikanhakijoiden asuttamista ja vaikuttaa päätöksentekoon. Osin tarkoitus on painostaa vakuutusyhtiöitä olemaan tulipalojen pelossa vakuuttamatta rakennuksia.

Tampereen viikonloppuisesta iskusta ei aiheutunut sotkua kummempaa aineellista vahinkoa. Terroritekona se oli kuitenkin siinä mielessä harvinaisen onnistunut, että pelkoa pystyttiin aiheuttamaan ilman, että yleistä paheksuntaa tai rankkoja rikossyytteitä aiheuttavia vahinkoja olisi syntynyt.

Samalla kun terrori-iskut ovat Suomessa yleistyneet, niihin on turruttu ja ne ovat tulleet myös hyväksytymmiksi. Iltasanomien juttu osoittaa, että iskua ei välttämättä pidetä edes otsikon arvoisena uutisena. Sisä-Suomen poliisilaitos on kertonut alueen tapahtumista perjantain jälkeen kahdeksassa tiedotteessa. Yhdessäkään niistä ei ole mainintaakaan iskusta. Muissa tiedotusvälineissä ei ole kerrottu iskusta edes sen vertaa, mitä Iltasanomissa.

Perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää juhli vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen joulukuista tuhoutumista Kankaanpäässä riehakkaasti.

– Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu, Mäenpää ilkamoi Facebookissa.

Tästä on kulunut jo reilusti yli kuukausi. Julkisuuteen ei ole tullut vieläkään tietoa siitä, että perussuomalaiset puolueena olisi ryhtynyt asian johdosta minkäänlaisiin toimiin. Nähtävästi terrorismin ihannointi sopii hallituspuolueelle oikein mainiosti.

Ja jos se sopii hallituspuolueelle, niin miksipä ei sopisi muillekin? Vaikuttaa siltä, että terrorismista on tulossa Suomessa niin arkipäiväistä, että sitä ei viitsitä edes huomioida. Sellaista sattuu ja pojat mustissa autoissaan ovat vain poikia.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Persupäättäjä riemuitsi vastaanottokeskuksen poltosta (2.12.2015)

Kansallismielinen tuhovimma pesee anarkistien vandalismin mennen tullen (22.12.2015)

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat:
Turvapaikanhakija aikoo lähteä Suomesta huonon kohtelun vuoksi: ”Nyt he pyytävät meitä siivoamaan ja osallistumaan keittiöhommiin…” (12.1.2016)

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteet

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Niin kauan kuin Jussi Korhonen kirjoittelee Seuraan en tule lehteä tilaamaan.

Melko puutteliset ovat Korhosen tiedot kun ei erota ilkivaltaa ja terrorismia.

Kiitos palautteesta.

Jussi Korhonen ihmettelee, miksi ei ohiajavasta autosta heitettyjä ilotulitteita, jotka eivät aiheuttaneet vahinkoa, pidetä terroritekona vaan ne jäävät uutispimentoon. Eiköhän syy ole päivänselvä, ihmiset ovat nähneet uutiskuvaa jo kymmeniä vuosia oikeista terroriteoista, joissa kuolee pahimmillan satoja ihmisiä ja rakennukset sortuvat palavina maahan.

Luulisi toimittajan tietävän, että mikäli asiaa alkaa liioitella se menettää kiinnostavuutensa nopeasti ja kun muukin kerronta on totuuden vastaista poliitista propagandaan menee myös uskottavuus. Esimerkiksi Ylen uutisoinnin mukaan perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Raimo Vistbackan mielestä Mäenpään kommentti on asiaton

Vistbacka toteaa myös, että puolueen säännöissä on, että kun puolueelle on aiheutettu määrättyä kielteistä seuraamusta tai vahingoitettu puoluetta, puoluehallituksella on mahdollisuus kuulla kyseistä henkilöä ja sen jälkeen pohtia, onko aihetta pitää henkilöä puolueen jäsenenä. Mutta ilmeisesti Korhonen ei seuraa valtamedioita.

Herääkin kysymys, aiheuttako tälläinen MV-lehden tyylinen kirjoittelu vain hallaa maahanmuuttajille turruttamalla ihmiset ja viedessä uskottavuuta aidoita toimijoilta? Korhosen tulisi muistaa vanha viisaus: Puhtain asein puhtaan asian puolesta.

Kiitos kommentista.

Se, mikä määritellään terrorismiksi, riippuu hyvin paljon määrittelijästä. Jotkut kutsuvat ulkomaalaisten asuttamiin rakennuksiin kohdistettuja iskuja ”maanpuolustukseksi”. Minun nähdäkseni terrorismi on hyvin sopiva nimitys, koska tavoitteena on vaikuttaminen aiheuttamalla pelkoa. Se ei kuitenkaan ole sinänsä merkityksellistä, kuinka tuhoisa isku on: tiedämme hyvin paljon pienempiä ja suurempia iskuja, joille monet hyväksyvät terrorismin määritelmän.

Myönnän kuitenkin, että terrori-isku sanavalintana oli tämän kirjoituksen yhteydessä tahallisen provosoiva.

Minun ymmärtääkseni perussuomalaisten puoluehallitus on kokoontunut sen jälkeen, kun Mäenpään tapaus tuli julki. Ainakaan julkisuuteen ei ole kuulunut, että asialle olisi tehty yhtään mitään. Tuoreeltaan rukousjulistuksen jälkeen puoluesihteeri Slunga-Poutsalo kertoi tupakoineensa kovasti ja työmies Putkonenkin oli asiasta kuullut. Ja siihenpä se sitten taisi jäädä. Jotkut yksittäiset tekijät saattavat jotakin sanoa, kuten Joutsenlahti tai Vistbacka, mutta puolueella ei tunnu olevan mitään sitä vastaan, että sen varakansanedustaja juhlii julkisesti vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen tuhoutumista.

Tampereellahan on muutenkin terrorismi nostanut päätään. Eilenkin vastaanotto keskukset verhot sytytettiin palamaan ja samalla saatettiin kymmenet ihmiset hengenvaaraaan.

Äkkiseltään arvioisin, että linnatuomion paikka tuokin teko on. Kuvailisin tekoa kuitenkin ennemmin perseilyksi kuin terrorismiksi. Hyvin vaarallista ja hyvin tuomittavaa hommaa, mutta mitään sellaista viitettä ei ole, että sillä oltaisiin tavoiteltu poliittisia päämääriä tai yritetty pelkoa luomalla vaikuttaa asioihin.

Kuulostaa aika juhlalliselta sanoa, että näillä ilotulitteiden ampujilla olisi jotain poliittisia päämääriä. Typeryyttä se vain on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X