Poliisi nappasi Odinit Oulussa - ”Yhteenotto ulkomaalaisten kanssa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Poliisi vei Soldiers of Odin -jengiläisiä Oulun keskustasta.Silminnäkijät kertoivat, että jollakin tai joillakin olisi ollut hallussaan teräase.

Katujengijärjestö Soldiers of Odinin tunnuksiin pukeutuneita henkilöitä pakattiin poliisiautoihin Oulun ydinkeskustassa perjantai-iltana. Silminnäkijöiden mukaan tätä ennen jengiläiset olivat ”ottaneet yhteen maahanmuuttajien kanssa”.

Noin kymmenen aikaan illalla Oulun Stockmannin vieressä oli useita poliisiautoja. Osuin tapahtumapaikalle sattumalta ja näin itse varmuudella, kuinka yksi jengitunnuksin varustautunut henkilö pakattiin poliisiauton takaosaan.

Haastattelin paikalla olleita henkilöitä. Minulle kerrottiin, että muutamia, ehkä viisi tai kuusi jengiläistä oli suljettu poliisiautoihin. Silminnäkijöiden mukaan jollakin tai joillakin kahakkaan osallisilla olisi ollut hallussaan teräase.

Kerrotun yhteenoton toisena osapuolena väitetysti olleita maahanmuuttajia ei kerrottu viedyn poliisiautoilla.

Tilanne oli pitkälti ohi minun saapuessani paikalle. Poliisiautot poistuivat pian tämän jälkeen, ja illanvietto palautui normaaliksi.

Tiedoille ei ole näkemäni lisäksi toistaiseksi vahvistusta. Täydellisellä varmuudella siis ainakin yksi Odin-pukeinen henkilö vietiin paikalta poliisiautolla. En tavoittanut poliisia kommentoimaan tapahtumaa perjantai-iltana.

Isän pikajuna seuraa asiaa.

Soldiers of Odin on muukalaisvihamielinen katujengijärjestö, joka perustettiin loppuvuodesta 2015. Järjestö on uhonnut monipuolisesti niin poliittista kuin muutakin väkivaltaa. Sen johtajistoon kuuluu lukuisia väkivaltarikollistaustaisia henkilöitä.

Poliisi vahvistaa

Vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun poliisin johtokeskuksesta vahvisti lauantaina Iltasanomille, että poliisi on saanut perjantai-iltana ilmoituksen häiriökäyttäytymisestä Oulun keskustassa. Tikan mukaan yhteenotto on jäänyt sanalliselle tasolle, mutta poliisi on kuitenkin poistanut paikalta väkeä. Iltalehdelle Tikka kertoi myöhemmin, että poistettuihin on kuulunut ”muutamia Soldiers of Odin -ryhmän jäseniä” ja että tapahtumat ovat saaneet alkunsa kauppakeskus Valkean sisätiloissa.

Poliisi vahvistaa myös, että yhdellä paikalla olleista on ollut hallussaan teräase ja että muutamilla paikalla olleista on ollut yllään Soldiers of Odin -tunnukset.

Kauppakeskus sijaitsee Stockmann-tavaratalosta katsottuna seuraavassa korttelissa. Kauppakeskuksen läpi kulkee katu, joka on Valkean kohdalla suljettu molemmista päistä. Suljetun tilan läpi on kuitenkin pääsy ympäri vuorokauden. Odin-jengiläiset ovat aikaisemminkin kiinnittäneet käytöksellään huomiota samassa paikassa.

Päivitys 17.9.2016 klo 10.53:
Lisätty kappale, jossa kerrotaan poliisin Iltasanomille kertomista tiedoista.

Päivitys 17.9.2016 klo 15.31:.
Lisätty toiseen kappaleeseen Iltalehden tiedot ja tiedot kauppakeskus Valkeasta.

Lue myös:

Odinit lähtivät politiikkaan – aseena pelko ja painostus (12.6.2016)

Odineille ei jäänyt muuta kuin rasismi (19.5.2016)

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Tunteet kuumenivat Oulun keskustassa – poliisi otti kiinni Soldiers of Odineita (17.9.2016)

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X