(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Isän pikajuna kertoi keväällä 2015, että MV-lehdessä on julkaistu materiaalia ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa.

Kommentti koskien MV-lehden perustajan vangitsemisoikeudenkäyntiä.

MV-lehti-verkkosivuston perustaja Ilja Janitskin vangittiin jo toistamiseen poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus käsitteli asiaa eilen suljettujen ovien takana.

Vangitsemisoikeudenkäyntiin liittyviä asiakirjoja on julkaistu internetissä. Niissä on maininta tekijänoikeusrikoksesta, johon Janitskinin epäillään syyllistyneen. Samassa yhteydessä mainitaan epäillyn tekijänoikeusrikoksen asianomistajan nimi.

Tarkoitukseni ei ollut kommentoida oikeudenkäyntiä millään tavalla, mutta koska minuun on nyt otettu asiaan liittyen yhteyttä jo useamman kerran, niin vastaan pariin esitettyyn kysymykseen.

Vahvistan, että internetissä julkaistuissa asiakirjoissa mainitun epäillyn tekijänoikeusrikoksen asianomistaja olen minä.

Niin ikään vahvistan, että asiakirjoissa mainittuun epäiltyyn tekijänoikeusrikokseen liittyy osana asia, josta kerroin runsaasti huomiota saaneessa, keväällä 2015 julkaisemassani jutussa MV-lehti takoo rahaa varastetulla materiaalilla.

Rikosilmoituksen asiassa tein yli vuosi sitten keväällä 2016. Poliisi on ollut viimeksi asian tietämiltä minuun yhteydessä viime vuoden marraskuussa. Minulla ei ollut ennakkotietoa, että rikosilmoituksessani mainittuja asioita käsiteltäisiin eilisessä oikeudenkäynnissä. Sen jälkeenkään minulle ei ole toimitettu asiasta mitään tietoa. En ollut myöskään läsnä oikeudenkäynnissä.

En tiedä asiasta sen enempää kuin mitä mediassa on kerrottu.

En myöskään aio kommentoida asiaa tämän enempää.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X