Freestyle-miehet areenalle – ei mitalijuhlia luvassa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Perjantaina nähdään neljä suomalaista olympia-areenoilla. Oona Kauste ja Tomi Rantamäki jatkavat curlingin parikilpailussa, olympiatunnelmaan pääsevät myös freestylen kumparelaskijat Jussi Penttala ja Jimi Salonen.

Kauste ja Rantamäki tappelivat hyvin avauspäivän toisessa ottelussa maailmanmestari Sveitsiä vastaan häviten vain niukasti. Voitto olisi avannut aivan eri näkymät jatkoon. Eivät saumat vieläkään ole menneet, mutta nyt on tultava voittoja. Ensin suomalaiset kohtaavat yöllä klo 01.35 OAR:n eli Venäjän, sitten aamukahvin aikaan 06.35 lajin mahtimaan Kanadan.

Torstaina venäläiset ottivat ensin kiukaaseen USA:lta rajusti 3-9, mutta voittivat sitten Norjan 4-3. Pelit ovat menneet melkoisesti ristiin, sillä Kanada puolestaan hävisi juuri Norjalle 6-9, mutta nujersi iltaottelussa USA:n 6-4. Juuri tämä ristiin pelaaminen antaakin Suomelle vielä mahdollisuuden välieriin. Kun kaikki kahdeksan joukkuetta ovat ottaneet kaksi matsia, vain Sveitsillä on kaksi voittoa ja Suomella kaksi tappiota, kaikilla muilla on voitto ja tappio.

Suomalaiskaksikon peli on ollut välillä erittäinkin hyvää, mutta otteet ailahtelevat rajusti. Jos perjantaina nähdään tasaisuutta, on kaikki vielä mahdollista.

Kumparelaskussa Jussi Penttala ja Jimi Salonen osallistuvat karsintaan aamyöllä klo 04.45. 24-vuotias Penttala oli Sotshissa neljä vuotta sitten 27:s. Viime vuoden MM-kisoissa hän oli 13:s. Tämä kausi ei ole kuitenkaan ollut maailmancupissa kummoinen, sijoitukset ovat olleet 18, 31, 47 ja 57. Finaaliin pääsykin olisi jo jonkin sortin jättiyllätys.

Vuotta nuorempi Jimi Salonen on ollut parhaimmillaan tällä kaudella maailmancupissa 20:s, huonoimmat sijat ovat seitsemästä startista 42, 51 ja 60. Vaikka hän oli Sotshissa 20 parhaan finaalissa, nyt se vaatisi täydellistä onnistumista. Kun katsoo olympiakomitean valintakriteerejä – realistinen mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon – on näillä molemmilla kumparemiehillä melkoisesti näytettävää.

Päivän erikoinen:
Sotshissa neljä vuotta sitten ensi kertaa mukana ollut taitoluistelun joukkuekilpailu alkaa perjantaina. Laji on yksi teennäisimmistä olympiaohjelmassa. KOK on jälleen halunnut paisuttaa jo nyt megalomaanisia kilpailuja yhdellä lisälajilla. Sotshissa osa huippunimistä jätti juuri joukkuekilpailun väliin, ettei kisakuorma kasvaisi liian suureksi, mikä on täysin ymmärrettävää. Kilpailuun on kelpuutettu kymmenen maata, joka joukkueessa on mies ja nainen yksilöluistelussa sekä jäätanssi- että pariluistelupari. En tiedä, mitä mieltä lajifriikit uudesta kilpailumuodosta ovat, mutta itse sanon kyynisesti hohhoijaa

X