Leijonat hakee lohkovoittoa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Sunnuntaina Pyeongchangin olympialaisissa Leijonat hakee lohkovoittoa aina niin ihanassa kaksintaistelussa rakasta vihollista Ruotsia vastaan. Lisäksi käydään mm. miesten hiihdossa 4 x 10 kilometrin viesti. Norja on täysin ylivoimainen mestarisuosikki, mutta sitten onkin tiukkaa ja tasaista.

Norja on viestin ylivoimainen mestarisuosikki, sitten tulevat Ruotsi ja Venäjä, ehkä Ranska. Ja kun nyt katselee näitä kisojen aiempien hiihtojen tuloksia, niin ei Suomi ihan järkyttävän kaukana ole.

Viestin avaa sprintteri Ristomatti Hakola, häneen voimme luottaa. Kakkososuus on Suomelle se vahvin, kun Iivo Niskanen hyökkää perinteiselle. Eroa pitäisi saada revittyä, mutta näillä radoilla se ei kovin helppoa ole, kun pitkät laskut kasaavat porukkaa. Mutta uskotaan Iivoon.

Vapaan osuudet päävalmentaja Reijo Jylhä järkeili niin, että Matti Heikkinen hiihtää kolmososuuden ja Lari Lehtonen on ankkuri. Hiukan omituinen ratkaisu, koska Heikkisen irtiottokyky lopussa on selkeästi parempi. Suomen taktiikkana näyttää olevan hiihtää karkuun kakkos- ja kolmososuuksilla. Heikkisellä on ollut isoja vaikeuksia saada koneensa käyntiin kilpailun alussa – ja nyt matkaa on vain 10 kilometriä. Mielenkiintoiseksi menee. Ja jos Lari Lehtonen pääsee mitaliasemista karkuun muilta, miten hän kestää?

Jylhä perusteli päätöstään juuri sillä, että Suomi vetää kakkos- ja kolmososuuksilla niin kovaa, ettei ankkuriosuudella ole enää kuin kolme joukkuetta jäljellä mitalitappelussa. Saas nähdä. Joka tapauksessa Lari Lehtosella on nyt paikka, joka on äärimmäisen kova.

Samu Torsti on sairastellut, mutta on silti mukana suurpujottelussa. Hän pääsi kisoihin hiukan takaoven kautta. Kauden maailmancup on sujunut murheellisesti; alla on viisi kilpailua, kaksi keskeytystä ja kolme karsiutumista toiselta kierrokselta. Odotuksissa ei ole oikein yhtään mitään.

Miesampumahiihtäjät yhteislähdössä – Leijonat pelaa lohkovoitosta

Ampumahiihdon miesten yhteislähdössä ovat mukana Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo. Mielenkiintoista sinänsä, että miesten yhteislähtöön pääsi kaksi urheilijaa, kun naisissa mukana oli vain Kaisa Mäkäräinen. Paljon on jälleen ammunnasta kiinni, kun neljästi paukutellaan. Suomalaisten suksi on liikkunut ihan mukavasti, mutta etenkin normaalimatkalla sakkominuutteja tuli aivan liikaa. Nyt ei olisi varaa ampua kuin korkeintaan yksi tai kaksi sakko, että saisi hyvän sijoituksen haarukkaan 20-30.

Miesten jääkiekossa Suomi ja Ruotsi ratkovat lohkovoiton ja samalla varman puolivälieräpaikan. Ruotsi on kova, mutta Suomi on avannut kisat hyvin. Mikko Koskinen maalilla on betonia ja nuori Eeli Tolvanen näyttäisi olevan täysin liekeissä. Suomen peli on ollut hyvin tasapainossa, mutta nyt on edessä ensimmäinen kova mittari.

Mukana sunnuntaina ovat myös freestylen slopestylen karsinnassa Joona Kangas ja pikaluistelun 500 metrillä Elina Risku. Kangas oli Snowmassissa tammikuussa 11:s, joten mahdollisuuskia hyvään sijoitukseen on nytkin, kunhan lasku pysyy kasassa.

Riskun kohdalla ei suuria odotuksia ole. Jos 20 joukkoon pääsiis, sitä voisi pitää erittäin hyvänä suorituksena. Joulukuussa Salt Lake Cityssä Risku teki uuden Suomen ennätyksen 38,70. Tuossa kisassa hän oli B-ryhmän kymmenes ja koko kilpailun 29:nneksi nopein.

Sunnuntain aikataulu:

02.05 Curling: M, 7. kierros
03.00 Freestyle: M, slopestyle-karsinta, Joona Kangas
03.15 Alppihiihto: M, suurpujottelu, 1. kierros, Samu Torsti
05.10 Jääkiekko: M, Saksa – Norja
05.10 Jääkiekko: N, sijat 5-8
06.15 Freestyle: M, slopestyle-finaali
06.45 Alppihiihto: M, suurpujottelu, 2. kierros, Samu Torsti
07.05 Curling: N, 7. kierros
08.15 Hiihto: M, viesti, 4×10 km, Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen
09.40 Jääkiekko: M, Tshekki – Sveitsi
09.40 Jääkiekko: N, sijat 5-8
13.00 Freestyle: M, hypyt, finaali
13.05 Curling: M, 8. kierros
13.05 Rattikelkkailu: M, parikilpailu
13.15 Ampumahiihto: M, yhteislähtö, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo
13.56 Pikaluistelu: N, 500 m, Elina Risku
14.10 Jääkiekko: M, Ruotsi – Suomi
14.10 Jääkiekko: M, Kanada – E-Korea

X