Viestimiehet jäivät mitalitta – silti positiivisia suomalaissuorituksia

Jaa artikkeli

Samu Torsti yllätti lauantaina suurpujottelussa positiivisella laskullaan. Hän ei ollut maailmancupissa päässyt tällä kaudella kertaakaan toiselle kierrokselle, mutta nyt tuloksena oli hieno 17:s sija. Avauskierroksen jälkeen suomalainen oli 22:s. Torsti teki kauden parhaat laskunsa tismalleen oikeaan aikaan. Tämä kertoo paljon miehen potentiaalista, vaikka alkukausi olikin kaamea. Hieno venyminen.

Freestylen slopestylessa Joona Kangas epäonnistui hiukan ja oli 26:s, 12 parhaan finaali jäi kaukaiseksi haaveeksi.

Miesten viestihiihdossa Suomi koki takaiskun jo ennen kilpailua, kun Ristomatti Hakola sairastui ja Perttu Hyvärinen vaihdettiin viime hetkillä avausosuudelle. Hyvärinen jäi keulasta minuutin, mutta teki omalle tasolleen ihan hyvän suorituksen, hiihto pysyi loppuun saakka ihan hyvin kasassa.

Kakkososuudella Iivo Niskanen teki osuuden parhaan ajan, vaikka siellä oli mm. Norjan hurja Martin Johnsrud Sundby, se lupaa paljon viidellekympille.  Niskasen suksikaan ei ollut miehen sanojen mukaan ihan paras, joten suoritus oli erittäin hyvä.

Matti Heikkinen hiihti kolmososuudella sen minkä pystyi ja nosti Suomen neljänneksi, mitalisijat olivat kuitenkin jo aivan liian kaukana Heikkiseltä ihan perushiihto.

Ankkurina Lari Lehtosella ei ollut mitään jakoa nousta mitalikamppailuun. Suomi kamppailikin noin minuutin kärkikolmikosta nelossijasta yhdessä Italian kanssa. Ja se nelossija tulikin 1.40 kärjestä ja reilu minuutti pronssista. Ihan hyvä kokonaissuoritus tällä joukkueella. Faktaa kuitenkin on, että miesten puolelle kaivataan kovasti uusia tuoreita kasvoja.

Tero Seppälältä mainio hiihto

Ampumahiihdon miesten yhteislähdössä oli mukana Tero Seppälä. Nuoren miehen suksi kulki mainiosti tänäänkin; kolme sakkokierrosta, mutta silti 21:s ja ero kärkeen oli vain 1.37. Nämä olivat selkeästi Seppälälle läpimurtokisat kansainväliselle tasolle. Kaverilla on ikää vasta 22 vuotta, joten edessä on vielä paljon hyviä vuosia ja varmasti terveenä matka kohti maailman kärkeä. Hieno juttu, tästä suomalainen miesampumahiihto saa varmasti uutta sytykettä. Myös Olli Hiidensalo ja Tuomas Grönman tekivät hyvät kisasuoritukset, joten ihme on, jos ei kollektiivinen usko kasva.

Kiekkoleijonat tappeli Ruotsin kanssa lohkovoitosta. Ruotsi oli alussa kuskin pukilla, mutta Suomi pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. Maalinteko kuitenkin tökki, etenkin aiemmin hienosti toiminut ylivoima. Suomi pääsi neljästi ylivoimalle, muttei pystynyt maalaamaan. Ainoan Leijonien osuman iski Joonas Kemppainen. Lopussa Ruotsi kaunisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-1. Peliin on päästävä sisälle heti otteluiden alussa ja ylivoima on saatava toimimaan. Muuten Kanada on hankala pala puolivälierässä. Ennen sitä pitää tosin hoitaa pudotuspelissä Etelä-Korea, mutta eiköhän se nyt onnistu.

Elina Risku oli mukana pikaluistelun 500 metrillä. Hän oli 28:s ajalla 39,36. Oma SE jäi aika kauas ja kärkeen ero oli 2,32 sekuntia. Itse hän piti luisteluaan kauden parhaana, mutta hiukan parempaa tulosta ainakin minä odotin.

X