Voittaako Mika Poutala olympiakultaa?

Jaa artikkeliTilaa Seura

Maanantaina Pyeongchangin olympialaisissa katseet kohdistuvat miesten 500 metrin pikaluistelussa Mika Poutalaan. Mitalin havinaa on ilmassa, vaikka kaikki onkin tässä lajissa tosi pienestä kiinni.

Se kävi hyvin ilmi Poutalalle kahdeksan vuotta sitten, kun hän jäi niukasti mitaleilta pienen toisen luistelun horjahduksen vuoksi. Jopa olympiavoitto olisi ollut mahdollinen. Mutta käteen ei lopulta jäänyt avausluistelun johtopaikan jälkeen kuin viides tila. Poutala on laittanut ikämiehenä kaiken peliin ja muutti perheineen Kanadaan harjoittelemaan huippuvalmennuksessa ja huippuluistelijoiden kanssa. Hän onkin ollut tällä kaudella erittäin väkevässä iskussa koko ajan. Poutala voitti hiljattain EM-hopeaa ja vauhti maailmancupeissa on ollut hienoa. Kärjessä käydään kuitenkin aivan sadasosapeliä, joten todella pienestä on jälleen kerran kiinni. Toivotaan parasta, sillä Poutala on erittäin sympaattinen urheilija loistava esikuva kaikille nuorille ja vanhemmillekin urheilijoille. Hänelle jos kenelle soisi olympiakullan, eikä se todellakaan ole mahdotonta.

Pekka Koskela on ollut hienossa nousukunnossa koko kauden. Kunnonajoitus näyttäisi osuneen nappiin, joten on hyvin mahdollista, että kaksi suomalaista nähdään erinomaisilla sijoituksilla. Ihan mitalivauhtiin en usko Koskelan silti venyvän. Mutta huomennahan tuo nähdään.

Naisleijonat kohtaavat välierissä USA:n. Alkusarjassa Suomi hävisi USA:lle 1-3, mutta ei pelistä jäänyt mitenkään sellainen fiilis, että ero olisi toivoton. Nyt on kuitenkin kaiken mentävä nappiin. Maalissa Noora Rädyn on venyttävä täydelliseen suoritukseen ja tekopaikoista on laitettava kiekot sisään. Tulisiko jopa yllätys ja loppuottelupaikka? Ei se ihan mahdoton ajatus ole, koska Suomen peli on nyt hyvässä kuosissa ja puolivälierässä murskattiin Ruotsi 7-2, moni pelaaja sai tärkeitä onnistumisia ja itseluottamusta.

Enni Rukajärvi osallistuu Big Airin karsintaan, minkä pitäisi olla suupala. Rukajärvi on kauden maailmancupeissa ollut parempi tässä lajissa kuin slopestylessa, missä hän otti jo olympiamitalin.

Päivän päätteeksi Suomi on mukana joukkuemäen kilpailussa ryhmällä Janne Ahonen, Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä. Joskus muinoin tämä laji oli aina se pomminvarma mitalilaji, muttei enää. Kaikkea muuta. Suurmäen kilpailussa suomalaiset hyppäsivät kaikki ihan kelvollisesti, mutta faktaa lienee se, että maksimisuoritus on noin seitsemäs sija. Toivotaan parasta.

Maanantain aikataulu:

02.05 Curling: N, 8, kierros
02.30 Lumilautailu: N, big air karsinta, Enni Rukajärvi
03.00 Freestyle: N, halfpipe, karsinta
03.00 Taitoluistelu: Jäätanssi, lyhytohjelma
06.10 Jääkiekko: N, välierä Suomi-USA
07.05 Curling: M, 9. kierros
13.05 Curling: N, 9. kierros
13.15 Rattikelkkailu: M, parikilpailu
13.53 Pikaluistelu: M, 500 m, Mika Poutala ja Pekka Koskela
14.10 Jääkiekko: N, välierä Kanada- OAR (Venäjä)
14.30 Mäkihyppy: M, joukkuemäki (Janne Ahonen, Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä)

X