Joko yhdistetty palaa mitalikantaan?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Yhdistetty on tehnyt lajiryhmänä huimaa nousua viime vuodet, etenkin Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ovat tehneet vahvan nousun maailman kärkeen. Avauskilpailu sujui hyvin, mutta jätti molemmille miehille ison pettymyksen mieleen.

Hirvonen oli kuudes ja Herola kahdeksas, mutta kumpikin oli kilpailun jälkeen täydellisen tyytymätön suorituksiinsa. Ilmeistä näki, että mitalinälkä on valtava. Samalla se kertoo myös voittajien asenteesta. Nämä kaverit voittavat vielä joskus jotakin suurta – ehkä jo näissä kisoissa.

Nyt on edessä suurmäen kilpailu. Hirvonen on ollut harjoituksissa loistava, hän oli yhtä hyppyä lukuun ottamatta joka kerta kuuden parhaan joukossa ja oli yhden harjoituskierroksen paras. Ilkka Herola oli pikkumäen harjoituksissa erinomainen, muttei ole päässyt ihan sinuiksi suurmäen kanssa. Muutama onnistunut hyppy on tullut, mutta suurin osa on jäänyt vaatimattomalle tasolle.

Mutta kilpailu on aina eri juttu, josko Herola tällä kertaa saisi sen nappionnistumisen kilpailuun, ladulla hän on aivan huimassa iskussa.

Hannu Manninen ei tiistaina kisaa, koska hänellä on pientä flunssaa, kaksi muuta kilpailun suomalaismiestä ovat siis Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho. Mannisen pitäisi olla täydessä kunnossa joukkuekilpailussa, joka käydään torstaina.

Kiekkoleijonat pelaa puolivälieräpaikasta Etelä-Koreaa vastaan. Pelin pitäisi olla pelkkä suupala. Toivottavasti esitys on ryhdikäs ja moni pelaaja saa onnistumisia, sillä jos/kun voitto tulee, on puolivälierävastustajana Kanada. Ruotsi-tappiossa peli ei ollut heikkoa, mutta jokin viimeinen silaus puuttui. Etelä-Korea-ottelun huono puoli on se, että vastustaja on niin heikko, tämän turnauksen heikoin. Alkulohkossa se hävisi kaikki kolme peliään maalein 1-14. Suomen on pelattava latautuneesti siitä huolimatta, ettei tatsi häviä. Kanada on nimittäin vastassa tasan vuorokausi myöhemmin. Ja siinä pelissä ei voi olla asenteessa löysää sekuntiakaan.

Ampumahiihdon sekaviestijoukkue nimetään vasta kisapäivänä, mikä herättää kysymyksiä. Onko joku sairastunut tai kieltäytynyt kunniasta? Toivottavasti ei. Suomen miehet ovat nimittäin ryhdistäytyneet näissä kisoissa niin oivallisesti, että tässä olisi saumaa ihan hyväänkin sijoitukseen. Paras joukkue olisi Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo / Tuomas Grönman. Toivotaan, että ykkösnyrkillä mennään.

Tiistain ohjelma:

02.05 Curling: M, 10. kierros
03.00 Taitoluistelu: Jäätanssi, vapaaohjelma
03.30 Freestyle: N, halfpipe, finaali
05.10 Jääkiekko: M, playoff, 1. kierros
05.10 Jääkiekko: N, sijat 7-8
06.00 Freestyle: M, halfpipe, karsinta
07.05 Curling: N, 10. kierros
09.40 Jääkiekko: M, playoff, 1. kierros
09.40 Jääkiekko: N, sijat 5-6
12.00 Yhdistetty: Mäki (suurmäki), Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho
13.05 Curling: M, 11. kierros
13.15 Ampumahiihto: Sekaviesti, joukkue nimetään tiistaina
13.33 Short track: N, 3 000 m, viesti
13.50 Rattikelkkailu: N, parikilpailu
14.10 Jääkiekko: M, playoff, 1. kierros, Suomi-Etelä-Korea
14.10 Jääkiekko: M, playoff, 1. kierros
14.45 Yhdistetty: Hiihto, 10 km, Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho

X