Yhdistetyn viimeinen mitalisauma

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Torstai on yhdistetyn hiihtäjille viimeinen sauma ottaa mitali näistä kisoista. Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ovat olleet kovin pettyneitä ihan hyviin suorituksiinsa, josko nyt tulisi joukkuekisan ehkä hiukan paineettomammassa tilanteessa se nappisuoritus.

Joukkuekilpailussa kaikki neljä hyppäävät kerran mäestä, sitten hiihdetään 4 x 5 kilometrin viesti. Hannu Manninen palaa Suomen joukkueeseen pienen sairastelun jälkeen, neljäs mies on Leevi Mutru. Mäkiosuus on suomalaisten mahdollinen kompastuskivi; siinä ei saisi jäädä liikaa kärjestä, vaikka meillä onkin kolme erinomaista ja yksi hyvä hiihtäjä.

Jos katsoo molempien henkilökohtaisten kisojen tuloksia, on Saksa luonnollisesti täysin ylivoimainen suosikki. Ihmeitä pitää tapahtua, jos he eivät vie olympiakultaa. Näiden kisojen perusteella seuraavina tulevat Japani ja Norja hyvin tasoissa, sitten Itävalta ja Suomi. Erot Saksan takana eivät ole kuitenkaan valtavia. Kilpailu on luonteeltaan täysin erilainen kuin henkilökohtaiset kisat. Mutta on selvää, että mäessä Suomi ei saa jäädä liikaa muista mitalikandidaateista. Kyyti ladulla kyllä riittää, joten mäki ratkoo kaiken.

Toinen torstain suomalaislaji on naisten ampumahiihtoviesti. Joukkueessa ovat mukana Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen ja Venla Lehtonen. Lehtonen on suurin arvoitus, häneltä vaaditaan venymistä. Ammunta ratkaisee paljon, sillä hiihtomatka on ainoastaan kuusi kilometriä. Kärjessä Saksa, Norja ja Ranska menevät menojaan.

Suomen toinen huoli on Mari Laukkasen kunto. Hän on ampunut täysin seinille näissä kisoissa, eikä suksikaan ole liikkunut odotetusti. Ei liikkunut keskiviikkonakaan, kun hän oli mukana hapottavassa maastohiihdon parisprintissä. Se kilpailu ei voi olla painamatta viestissä. Jos ja kun realisteja ollaan, Suomelle sijoitus haarukassa 7-9 olisi nappisuoritus.

Torstain ohjelma:

02.05 Curling: M/N, tie-break
02.30 Lumilautailu: N, big air, finaali
03.15 Alppihiihto: M, pujottelu, 1. kierros
04.30 Freestyle: M, halfpipe, finaali
05.00 Lumilautailu: N, parisuurpujottelu, karsinta
05.27 Lumilautailu: M, parisuurpujottelu, karsinta
06.10 Jääkiekko: N, loppuottelu, Kanada-USA
06.45 Alppihiihto: M, pujottelu, 2. kierros
09.30 Yhdistetty: Joukkuemäki, Suomi: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen ja Leevi Mutru
12.20 Yhdistetty: Joukkueet, hiihto
13.05 Curling: M, välierät
13.15 Ampumahiihto: N, viesti, 4×6 km, Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen, Venla Lehtonen
13.18 Short track: M, 500 m
13.30 Short track: N, 1 000 m
14.03 Short track: M, 5 000 m, viesti

 

X