Tekeekö Krista Pärmäkoski Iivo Niskaset?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Olympialaisten päätöspäivänä ladulla nähdään vielä neljä suomalaista naisten 30 kilometrin perinteisen kilpailussa. He ovat Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Johanna Matintalo ja Aino-Kaisa Saarinen.

Suomalaisille päätöslajin pitäisi olla vahva. Kun viimeksi tämä matka hiihdettiin Oslon Holmenkollenin maailmancupissa viime keväänä, oli Marit Björgen täysin omaa luokkaansa, mutta Krista Pärmäkoski kakkonen ja Kerttu Niskanen kolmas, Aino-Kaisa Saarinenkin seitsemäs. Myös nuorella Johanna Matintalolla on kova potentiaali, nyt saumoja voisi olla sijoille 15-20.

Pärmäkoski haluaa tietenkin toistaa Iivo Niskasen tämän päivän tempun ja ottaa olympiakultaa. Se ei ole mahdotonta. Pärmäkoski on loistokunnossa. Kuukausi sitten Planican maailmancupissa hän voitti perinteisen kympin, Niskanen oli kuudes. Marit Björgen ei tosin ollut mukana. Hän ja Ruotsin Charlotte Kalla ovat vahvoja haastajia, niin myös Itävallan Teresa Stadlober. Norjan Heidi Weng on sen sijaan menettänyt kuntonsa parhaan terän täysin olympialaisssa.

Kovin suuriin yllätyksiin on hankala uskoa. Ruotsin nuori Ebba Andersson voisi yksi sellainen olla, hän on ottanut tälle kaudelle ison kehitysharpan. Myös Venäjän Natalia Nepriajeva voi olla yllättävän vahva. Kerttu Niskasen kisat ovat sujuneet alavireisesti, mutta viestissä meno näytti jo pirteältä. Tämä on hänelle hyvä matka, joten jos kunto on pulpahtamassa hiukan liian myöhään eli nyt, voi Niskanenkin kummitella jopa mitalikamppailussa.

Saarisen ura on kiistatta ehtoossa. Kymmenen joukkoon sijoittuminen olisi erinomainen suoritus, mutta juuri sen parempaa ei tohdi odottaa.

Päivän erikoinen:

Herran jestas, Saksa pelaa jääkiekon olympiafinaalissa. Sitä ei olisi kukaan ennen kisoja uskonut, vaikka NHL-miesten puuttuminen voimasuhteita tasoittikin. Venäjä on toki finaalin suursuosikki, mutta niin oli Saksaa vastaan myös Kanada välierässä ja Ruotsi puolivälierässä, silti nahkahousut rypistivät itsensä kovan tien kautta finaaliin. Ottelu Kanadaa vastaan ei tosin ollut mitään huippujääkiekon riemujuhlaa, joten Venäjä voi iskeä taululle murskalukematkin. Mutta toivotaan, että Saksa pystyy pistämään kunnolla kampoihin.

Sunnuntain ohjelma:

02.05 Curling: N, loppuottelu
02.30 Rattikelkkailu: 4 miehen kelkat
02.30 Taitoluistelu: Loppunäytös
06.10 Jääkiekko: M, loppuottelu
08.15 Hiihto: N, 30 km (p)
13.00 Päättäjäiset

X