Ydinaseeton Pohjola ja muuta kummallista

Jaa artikkeliTilaa Seura

Tuli mieleen lauluntekijä Juice Leskisen tokaisu jossakin haastattelussa kylmänsodan ajalta, kun hehkutettiin ”Ydinaseetonta Pohjolaa”. Juice muotoili kantansa asiaan jotenkin näin: ” Täällä me hehkutetaan ydinaseetonta pohjolaa ja sitten ollaan että oho”. Juice tarkoitti Inarin järveen molskahtanutta ohjusta. Se tuli rajan takaa, Neuvostoliitosta. Sillä kertaa ilman ydinkärkeä. Suomi onki sen ylös omalla kustannuksellaan ja palautti sen ”ydinaseettoman pohjolan” hengessä takaisin.

Neuvostoliitossa ei tiedetty että täällä on ydinaseeton meininki. En ole varma tiedettiinkö muuallakaan. Voi olla sellainenkin mahdollisuus, etteivät välittäneet. Ehkäpä Kekkosen kirje, jossa asiasta kerrottiin, ei koskaan tavoittanut venäläisiä.

Syitä siihen etteivät venäläiset, parhaat ystävämme, reagoineet voi olla monia. Yksi mahdollisuus on, ettei Suomessa korotettu riittävästi ydinvoimalla tuotetun sähkön hintaa. Tai veroja yleensä. Se olisi ollut tehokas keino torjua ydinaseiden aiheuttamaa uhkaa. Suomalaisten omien ydinaseiden aiheuttama uhka oli toki marginaalinen, mutta jonkun olisi suonut käyvän taistoon paremman maailman puolesta. Olisimme antaneet niin voimakkaan signaalin rauhan puolesta että kaikki maailman ydinkärjet olisi lähetetty Kekkoselle purettavaksi.

Me suomalaiset olemme syyllisiä valtavaan määrään ydinaseita. Tuhannet siiloissaan stondaavat ohjukset ovat käyttövalmiina ympäri maailmaa. Ja se on meidän suomalaisten vika. Olisimme voineet olla ajoissa esimerkkinä muille kansoille tuhoamalla esimerkiksi kaikki omat rynnäkkökiväärimme. Sellaista signaalia pienen kansan ponnisteluista kaikkien yhteiseksi hyväksi olisi ollut kenenkään mahdotonta ohittaa. Yksi presidenteistämme sentään yritti edes. Solmimalla sopimuksen jolla Suomi luopui maamiinoista. Siihen loppui maamiinojen aiheuttamat vammat ja kuolemat maailmassa. Linnutkin alkoivat laulaa kirkkaammin.

Kylmänsodan aikaiset päättäjät eivät ymmärtäneet minkälainen supervoima heillä oli käytössään. Suomalaisten selkänahka. Onneksi ymmärrys on lisääntynyt. Nykyään päättäjämme ja kansan valitsemat edustajamme ovat hylänneet sellaisen hulluuden ilmentymän kuin ”maalaisjärki”. Se tarkoittaa sitä että tulosta alkaa pian syntyä. Onneksi suomalaisten selkänahka kestää.

Tuntuu että Suomi on tänään kuin kohtaus Tuntematon Sotilas-elokuvasta. Venäläisen panssarivaunun tilalla on vain suomalaiset valtaapitävät.
”Ne jyrää meitin”, huutaa sotilas. ”Paikoillanne! Ei ne mitään jyrää, siellä on miinoitus” Koskela huutaa.

Ei ole enää. Miinoitusta. Mutta kaikki maailman ihmiset tietävät kuinka viisaita päättäjiä asuu ydinaseettoman pohjan perillä. Marssikaa tänään minunkin puolestani. Ilmaston puolesta.

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Tavuttaisin seuraavan virkkeen näin:
”Syitä siihen, etteivät venäläiset, parhaat ystävämme, reagoineet, voi olla monia.”

Myös ajatusviivoja voisi tässä harkita:
”Syitä siihen, etteivät venäläiset – parhaat ystävämme – reagoineet, voi olla monia.”

Tämä nyt tuli huomattua. Ihan hyvää hyvyyttäni ilmoitin (no sarcasm). Pidän tärkeänä – varsinkin näinä some- ja whatsapp-aikoina – vaalia ja edistää puhdasta suomen kieltä. Itsellenikin virheitä toki sattuu. Kukaan ei ole täydellinen. Mikäpä sen huomaavaisempaa, jos joku ystävällinen sielu jaksaa nähdä sen verran vaivaa, että esittää korjausta. Näinhän sitä palautteen avulla voisi kuvitella tulevansa aina vain paremmaksi kirjoittajaksi.

Voihan tuo minunkin näkemykseni olla väärin. Ei sen puoleen. Virkkeessä on kovinnvähän predikaatteja.

Kolmas versio:
”Venäläisten – parhaiden ystäviemmme – reagoimattomuuteen voi olla monia syitä.”

Jep! Suomessa oli joskus Kekkosen aikaan vielä fiksuja päättäjiä. Vallalla oli tolkun ajattelu, että ”katellaan, ei hötkyillä”. Katseltiin siis rauhallisesti, miten uudet suuntaukset lähtivät toimimaan, eikä oltu ensimmäisten joukossa ajamassa ojaan.

Nykyään päättäjät oikein kilpailevat siitä, kuka keksii lähteä ensimmäisten joukossa mukaan mitä hulluimpiin ideoihin, sopimuksiin ja muotivirtauksiin.

Tämähän voisi olla huvittavaakin ja loputtomien poliittisten pilapiirrosten aihe, ellei näihin projekteihin ryhtymisillä olisi tuhoisia ja eri toten peruuttamattomia vaikutuksia.

Maamiinat voidaan vielä palauttaa paikoilleen rajojamme puolustamaan, mikäli päättäjiksi tulee tolkun ihmisiä.

Sen sijaan monikulttuurisuuden nimissä tehtyä kansanvaihtoa ei voi enää perua, ei tehdä tekemättömäksi, eikä seurauksia enää voida paeta.

Terrori-iskut tulevat lisääntymään. Monen mielestä Suomi on hiljalleen polarisoitumisen myötä ajautumassa sisällissotaan. Tämä sisällissota ei vain tule päättymään kuten ”veljessota”, vaan kyseessä on päättymätön sota kuten Israel-palestiina konflikti.

Tiedän, että monille tämä kuulostaa aivan uskomattomalta pötypuheelta ja islam on rauhan uskonto jne., mutta kun katsoo muiden Euroopan maiden tilannetta, niin samaa reittiä Suomikin on kulkemassa. Ensin kehittyvät no-go alueet, vihapuheet ja väkivaltaan kannustaminen moskeijoissa, terrori-iskut siviilejä vastaan ja lopulta kantaväestö saa tarpeekseen ja ryhtyy sissitoimintaan päättäjien haukkuessa rasisteiksi.

Kannattaisi ottaa selvää poliittisesta yhteiskuntafilosofiasta nimeltä islam. Se tapahtuu lukemalla esim. Jaakko Hämeen-anttilan kääntämä Ibn Hisham: profeetta Muhammadin elämäkerta (1999).

Myöhempi painos on ilmeisesti sensuroidumpi eli poliittisesti korrektimpi kuin tuo 1999 painos.

Ibn Hisham on myös karsittu versio alkuperäisestä Ibn Ishaq -versiosta. Jos jostakin saa käsiinsä tuon Ishaqin, niin sekin kannattaa lukea.

Jätän tähän lopuksi vain nämä tähän:
https://sunnah.com/search/religion-kill-him
https://sunnah.com/search/expel-arabian-peninsula
https://sunnah.com/search/I-was-nine-years-old.

Näin on. Suomessa oli vielä Kekkosen aikaan fiksuja päättäjiä. Vallalla oli tolkun ajattelu, että ”katellaan, ei hötkyillä”. Katseltiin siis rauhallisesti, miten uudet suuntaukset lähtivät toimimaan, eikä oltu ensimmäisten joukossa ajamassa ojaan.

Nykyään päättäjät oikein kilpailevat siitä, kuka keksii lähteä ensimmäisten joukossa mukaan mitä hulluimpiin ideoihin, sopimuksiin ja muotivirtauksiin.

Tämähän voisi olla huvittavaakin ja loputtomien poliittisten pilapiirrosten aihe, ellei näihin projekteihin ryhtymisillä olisi tuhoisia ja eri toten peruuttamattomia vaikutuksia.

Maamiinat voidaan vielä palauttaa paikoilleen rajojamme puolustamaan, mikäli päättäjiksi tulee tolkun ihmisiä.

Monikulttuurisuuden nimissä tehtyä kansanvaihtoa on hieman vaikea, ellei mahdotonta enää perua.

Terrori-iskut Suonessakin tulevat lisääntymään. Monen mielestä Suomi on polarisoitumisen myötä hiljalleen ajautumassa sisällissotaan. Kyseinen sisällissota ei vain ole kuten 1918 alkanut ja päättynyt veljessota, vaan kyseessä on päättymätön konflikti kuten Israel-palestiina.

Tiedän, että joillekin tämä voi kuulostaa aivan uskomattomalta pötypuheelta ja islam on rauhan uskonto jne., mutta kun katsoo muiden Euroopan maiden tilannetta, niin täsmälleen samaa reittiä tulee Suomikin kulkemaan. No-go -alueet, vihapuheet ja jihadin lietsominen moskeijoissa, terrori-iskut siviilejä vastaan ja lopulta kantaväestö saa tarpeekseen ja ryhtyy sissitoimintaan päättäjien edelleen lähinnä vain haukkuessa rasisteiksi.

Ei olisi kenellekään pahitteeksi ottaa selvää poliittisesta yhteiskunnallisesta aatteesta nimeltä islam. Se tapahtuu lukemalla esim. Jaakko Hämeen-anttilan kääntämä Ibn Hisham: profeetta Muhammadin elämäkerta (1999).

Myöhempi painos on ilmeisesti sensuroidumpi eli poliittisesti korrektimpi kuin tuo 1999 painos.

Ibn Hisham on myös karsittu versio alkuperäisestä Ibn Ishaq -versiosta. Jos jostakin saa käsiinsä tuon Ishaqin, niin se kannattaa lukea.

Jätän tähän lopuksi vain nämä tähän:
https://sunnah.com/search/religion-kill-him
https://sunnah.com/search/expel-arabian-peninsula
https://sunnah.com/search/I-was-nine-years-old

Monikulttuurisuuden nimissä tehtyä kansanvaihtoa on hieman vaikea, ellei mahdotonta enää perua.

Terrori-iskut Suonessakin tulevat lisääntymään. Monen mielestä Suomi on polarisoitumisen myötä hiljalleen ajautumassa sisällissotaan. Kyseinen sisällissota ei vain ole kuten 1918 alkanut ja päättynyt veljessota, vaan kyseessä on päättymätön konflikti kuten Israel-palestiina.

Tiedän, että joillekin tämä voi kuulostaa aivan uskomattomalta pötypuheelta ja islam on rauhan uskonto jne., mutta kun katsoo muiden Euroopan maiden tilannetta, niin täsmälleen samaa reittiä tulee Suomikin kulkemaan. No-go -alueet, vihapuheet ja jihadin lietsominen moskeijoissa, terrori-iskut siviilejä vastaan ja lopulta kantaväestö saa tarpeekseen ja ryhtyy sissitoimintaan päättäjien edelleen lähinnä vain haukkuessa rasisteiksi.

Ei olisi kenellekään pahitteeksi ottaa selvää poliittisesta yhteiskunnallisesta aatteesta nimeltä islam. Se tapahtuu lukemalla esim. Jaakko Hämeen-anttilan kääntämä Ibn Hisham: profeetta Muhammadin elämäkerta (1999).

Myöhempi painos on ilmeisesti sensuroidumpi eli poliittisesti korrektimpi kuin tuo 1999 painos.

Ibn Hisham on myös karsittu versio alkuperäisestä Ibn Ishaq -versiosta. Jos jostakin saa käsiinsä tuon Ishaqin, niin se kannattaa lukea.

Jätän tähän lopuksi vain nämä tähän:
https://sunnah.com/search/religion-kill-him
https://sunnah.com/search/expel-arabian-peninsula
https://sunnah.com/search/I-was-nine-years-old

Tiedän, että joillekin tämä voi kuulostaa aivan uskomattomalta pötypuheelta ja islam on rauhan uskonto jne., mutta kun katsoo muiden Euroopan maiden tilannetta, niin täsmälleen samaa reittiä tulee Suomikin kulkemaan. No-go -alueet, vihapuheet ja jihadin lietsominen moskeijoissa, terrori-iskut siviilejä vastaan ja lopulta kantaväestö saa tarpeekseen ja ryhtyy sissitoimintaan päättäjien edelleen lähinnä vain haukkuessa rasisteiksi.

Ei olisi kenellekään pahitteeksi ottaa selvää poliittisesta yhteiskunnallisesta aatteesta nimeltä islam. Se tapahtuu lukemalla esim. Jaakko Hämeen-anttilan kääntämä Ibn Hisham: profeetta Muhammadin elämäkerta (1999).

Myöhempi painos on ilmeisesti sensuroidumpi eli poliittisesti korrektimpi kuin tuo 1999 painos.

Ibn Hisham on myös karsittu versio alkuperäisestä Ibn Ishaq -versiosta. Jos jostakin saa käsiinsä tuon Ishaqin, niin se kannattaa lukea.

Jätän tähän lopuksi vain nämä tähän:
https://sunnah.com/search/religion-kill-him
https://sunnah.com/search/expel-arabian-peninsula
https://sunnah.com/search/I-was-nine-years-old

Suomalaiset kirjailijat kuten Remes, Pavlov, Reijo Mäki ym. ovat sentään huomanneet islamin tuhoisan vaikutuksen ja kirjoittavat nyt innolla, mikä Suomea odottaa.

Ei olisi kenellekään pahitteeksi ottaa selvää poliittisesta yhteiskunnallisesta aatteesta nimeltä islam. Se tapahtuu lukemalla esim. Jaakko Hämeen-anttilan kääntämä Ibn Hisham: profeetta Muhammadin elämäkerta (1999).

Myöhempi painos on ilmeisesti sensuroidumpi eli poliittisesti korrektimpi kuin tuo 1999 painos.

Ibn Hisham on myös karsittu versio alkuperäisestä Ibn Ishaq -versiosta. Jos jostakin saa käsiinsä tuon Ishaqin, niin se kannattaa lukea.

Ei olisi kenellekään pahitteeksi ottaa selvää poliittisesta yhteiskunnallisesta aatteesta nimeltä islam. Se tapahtuu lukemalla esim. Jaakko Hämeen-anttilan kääntämä Ibn Hisham: profeetta Muhammadin elämäkerta (1999).

Myöhempi painos on ilmeisesti sensuroidumpi eli poliittisesti korrektimpi kuin tuo 1999 painos.

Ibn Hisham on myös karsittu versio alkuperäisestä Ibn Ishaq -versiosta. Jos jostakin saa käsiinsä tuon Ishaqin, niin se kannattaa lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X