Koe elokuvien Lontoo! Näin löydät Bridget Jonesin kotiin, Notting Hillin romanttiseen kirjakauppaan sekä laiturille 9¾

Käy tutustumassa näihin elokuvien kuvauspaikkoihin Lontoon matkallasi!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lontoo on monen tutun elokuvahahmon koti!

Käy tutustumassa näihin elokuvien kuvauspaikkoihin Lontoon matkallasi!
Teksti:
Anni Niittylahti

Englannin pääkaupunki Lontoo on loistava matkakohde elokuvien ystäville, sillä kaupungissa on kuvattu useiden suosikkielokuvien kohtauksia. Lontoo on muun muassa Sherlock Holmesin ja Bridget Jonesin kotikaupunki.

Lontoossa voit osallistua nähtävyyskierroksille, jotka johdattavat eri elokuvien maailmaan niiden kuvauspaikkojen kautta tai vierailla itsenäisesti suosikkielokuviesi lokaatioissa.

Kirjakauppa Notting Hillin hengessä

Julia Robertsin ja Hugh Grantin tähdittämän Notting Hillin tapahtumapaikoille pääset tutustumaan erityisesti elokuvan nimeä kantavassa kaupunginosassa.

Grantin näyttelemä William ”Will” Thacker omistaa filmissä matkaoppaita myyvän The Travel Book Companyn osoitteessa 142 Portobello Road. Oikeasti kyseisestä osoitteesta ei löydy kirjakauppaa vaan lahjapuoti, jonka seinään on elokuvan suosion myötä lisätty teksti The Travel Book Shop.

notting hill bookshop
Romanttisten elokuvien ystävien kirjakauppa sijaitsee Notting Hills -kaupunginosassa.

Elokuvan kirjakauppa on inspiroitunut vuoteen 2011 asti toimineesta The Travel Bookshopista. Uuden omistajan myötä kauppa kantaa nimeä The Notting Hill Bookshop ja sen valikoima on laajentunut matkailukirjoista muuhunkin kirjallisuuteen. Suloisen kirjakaupan löydät osoitteesta 13 Blenheim Crescent.

Willin asunnon sinisen oven löytää puolestaan osoitteesta 280 Westbourne Park Road. Kuvauksien aikana asunto kuului elokuvan ohjaajalle Richard Curtisille.

Rakkautta vain Heathrow’n lentokentällä

Richard Curtis on ohjannut myös toisen suositun romanttisen komedian nimeltä Rakkautta vain. Myös tässä elokuvassa nähdään yhdessä pääosassa Hugh Grant.

Elokuvan alussa nähdään lentokentän portilla toisiaan halailevia ihmisiä samalla, kun taustalla kuuluu Grantin monologi rakkaudesta.

”Love actually is all around”, hän päättää puheensa.

Kohtaus on kuvattu Lontoossa sijaitsevalla Heathrow’n lentokentän terminaalissa 3, johon leffan fanin kannattaakin suunnistaa kaupungissa vieraillessaan.

Lue myös: Imatrankosken Valtionhotelli on kuin sadun jugendlinna – Kosken partaalla elelee aaveena rouva Harmaa, joka muinoin heittäytyi suruissaan kuohuihin

Sherlock Holmesin jalanjäljillä

Arthur Conan Doylen luoma mestarietsivä Sherlock Holmes tähdittää kirjojen lisäksi myös eri tv-sarjoja ja elokuvia. Viimeisimpien Holmes-elokuvien pääosassa nähdään Robert Downey Jr.

Mestarietsivän kotikaupunki on tunnetusti Lontoo ja kotisosoite 221B Baker Street. Elokuvissa alkuperäistä taloa ei näy, mutta osoitteesta löytyy etsivälle osoitettu museo.

holmes museo
Sherlock Holmesin kotiosoitteesta löytyy museo. © iStock

Lue myös: Liverpool tarjoaa nostalgiatripin vailla vertaa – Vieraile The Beatles -kohteissa! Yhtyeen tarina ja laulut elävät yhä

Taidetta 007:n kanssa

Sherlock Holmesin lisäksi toinen tunnettu lontoolainen on tietenkin salainen agentti James Bond. Bond esiintyi valkokankaalla ensimmäistä kertaa vuonna 1962, kun Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuva ilmestyi. Sen jälkeen Bondin tarina on jatkunut yli 20 elokuvan verran eri näyttelijöiden esittämänä.

James Bond -elokuvien lokaatioita löydät ympäri Lontoota. Elokuvassa Skyfall Daniel Graigin näyttelemä Bond tapaa uuden Q:n National Galleryssa. Kohtauksessa hän istuu museon huoneessa numero 34 ja katselee Joseph Mallord William Turnerin maalausta The Fighting Temeraire tugged to her last berth to be broken up.

National Gallerysta löydät myös Da Vincin, Rembrandtin ja muiden eurooppalaisten mestareiden teoksia.

Bond toimii elokuvissa MI6:n eli Yhdistyneen kuningaskunnan ulkomaantiedustelupalvelun agenttina. Tiedustelupalvelun varsinainen päämaja löytyy Lontoosta ja se nähdään myös joissain Bond-filmeissä. SIS-rakennus räjäytetään Skyfall-elokuvassa, mutta oikeasti se löytyy edelleen Thames-joen varrelta, Vauxhall Bridgen vierestä.

sis-talo
MI6-rakennus sijaitsee Thames-joen varrella. © iStock

Taianomainen junalaituri

Harry Potterin faneille ykköskohde Lontoossa on tietenkin Warner Bros. Studio, jossa pääsee tutustumaan elokuvien taianomaiseen maailmaan.

Kaupungista löytyy kuitenkin myös muita kohteita, joissa Potter-fanin on syytä vierailla. King’s Crossin asemalta on elokuvista ja kirjoista tuttu laituri 9¾. Vieraile samalla asemalla sijaitsevassa Harry Potter -kaupassa, jossa myydään muun muassa taikasauvoja ja hirnyrkkejä.

Astu Tylypahkan junaan laiturin 9¾ kautta! © iStock

Bridget Jonesin koti

Legendaarisen sinkun Bridget Jonesin koti sijaitsee niin ikään Lontoossa. Lavasteiden sijaan hänen kodissaan tapahtuvat kuvaukset on kuvattu oikeassa talossa Borough Marketin läheisyydessä. Itse asuntoon ei pääse vierailulle, mutta jos Bridgetin fani haluaa käydä katsomassa sitä ulkopuolelta, kannattaa laittaa muistiin osoite 8 Bedale Street.

Lue myös: Neuschwansteinin linna on satumainen matkakohde – Vieraile Prinsessa Ruususen linnaa inspiroineessa kohteessa Saksan Alpeilla

X