Kreeta on upea lomasaari Kreikassa − Koe nämä nähtävyydet Välimeren helmen syleilyssä!

Kreetaan kannattaa tutustua erilaisilla päiväretkillä. Osallistu järjestetyille retkille tai vuokraa auto, jolla voit huristella ympäri kreikkalaista saarta!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kreetalla sijaitseva Hania ihastuttaa kauniilla vanhalla kaupungillaan.

Kreetaan kannattaa tutustua erilaisilla päiväretkillä. Osallistu järjestetyille retkille tai vuokraa auto, jolla voit huristella ympäri kreikkalaista saarta!
Teksti:
Anni Niittylahti

Kreikan suurin saari Kreeta on itse kreikkalaistenkin suosima lomakohde, eikä mikään ihme. Itäisellä Välimerellä sijaitsevalla Kreetan saarella on muihin Kreikan kohteisiin verrattuna pitkä sesonkikausi, mikä kestää huhtikuusta lokakuun loppuun.

Sesongin alku- ja loppupäässä matkat ovat halvempia ja vähemmän turistirysiä, joten nämä asiat kannattaa ottaa huomioon matkan ajankohtaa miettiessä.

Koe Kreeta ja nähtävyydet retkeilemällä eri puolilla saarta

Kreetalla on värikäs historia, ja sen eri aikakausien hallitsijat ovat jättäneet kukin oman merkkinsä saarelle. Kreetalla kukoisti vuosina 2 600-1 400 eaa. Kreikan ja Euroopan ensimmäinen merkittävä korkeakulttuuri, minolainen kulttuuri.

Saarella riittää nähtävää eri kaupungeissa, joten päiväretkien tekeminen on loistava tapa tutustua Kreetaan. Seura valitsi kaksi kaupunkia, joihin matkailija voi majoittua ja rakentaa tukikohdan retkiensä välille.

Kreeta

Kreeta on hintatasoltaan hieman Suomea alhaisempi. © iStock

Kaunis Hania ja vanhan kaupungin lumo

Haniaa on sanottu koko Kreikan kauneimmaksi kaupungiksi. Siellä kreikkalaisuuteen yhdistyy kaupungin turkkilainen ja venetsialainen menneisyys. Hania on loistava tukikohta Kreetan lomalle, sillä vanhan kaupungin ja sataman lisäksi siellä ei ole paljoa pakollisia turistinähtävyyksiä. Päiväretkiltä palatessa vois siis keskittyä hyviin ravintoloihin ja vanhassa kaupungissa käyskentelyyn.

Hotelli − Porto Del Colombo lähellä nähtävyyksiä

Porto Del Colombo -hotelli on perustettu 650 vuotta vanhaan rakennukseen, jonka huoneista on upeat näkymät joko satamaan tai vanhaan kaupunkiin. Hotelli sijaitsee siis loistavalla sijainnilla Hanian mielenkiintoisimpien nähtävyyksien lähistöllä.

Majoitukseen sisältyy buffetaamiainen, johon sisältyy tuoreita, kreetalaisia makuja.

Huoneen hinta kahdelta henkilöltä on 110–160e yöltä riippuen huoneesta ja majoittumisen ajankohdasta.

Bongaa nämä nähtävyydet Haniassa:

Hanian venetsialainen satama

Vanha venetsialainen satama on Hanian tunnetuin nähtävyys ja maamerkki. © iStock

Hanian majakka

Satamasta löytyy Hanian historiallinen majakka, joka on vanhin koko Välimerellä. © iStock

Shoppailijan Iraklion on kuin Ateena

Iraklion on Kreetan alueen pääkaupunki, ja sitä voi tyylillisesti verrata Ateenaan. Muureilla ympyröidyssä kaupungissa yhdistyy urbaanius ja historian havina. Kauniista aukioistaan ja mielenkiintoisista nähtävyyksistään tunnettu Iraklion on varma valinta kaupunkilomien ystävälle. Siellä on myös Kreetan parhaat shoppailumahdollisuudet.

Hotelli − Artree Suites

Persoonallisen kauniisti sisustettu Artree Suites sijaitsee sataman ja keskustan lähettyvillä sekä kävelymatkan päässä Iraklionin arkeologisesta museosta, joka on vierailemisen arvoinen kohde kaupungissa majoittuessa.

Hotelli kertoo nettisivuillaan huoneiden sisustuksien saaneen inspiraatioita eri hedelmäpuista, ja majoittuminen Artree Suitesissa onkin jokaisen esteetikon unelma.

Kahdelta hengeltä yö hotellissa maksaa huoneesta ja ajankohdasta riippuen 70–120 euroa.

Bongaa nämä nähtävyydet Iraklionissa:

Knossoksen palatsi

Knossoksen palatsi sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Iraklionista. Minosauruksen kotina tunnetun palatsin rauniot ovat 3500 vuotta vanhat. © iStock

Koúlesin linnoitus

Koúlesin linnoitus eli Rocca a Mare on Iraklionin kaupungin symboli. © iStock

Pyhän Menaksen katedraali

Pyhän Menaksen katedraali valmistui 1800-luvun lopussa. Se on yksi Kreikan suurimmista kirkoista. iStock

Lue myös: Korfu on Välimeren vihreä smaragdi täynnä aitoa elämänmenoa – Sokkeloisia asuinkortteleita ei ole sokerikuorrutettu turisteja varten

X