Pyhä oikeutemme ryyppäämiseen

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Oletteko muuten huomanneet, että suomalaiset ovat lähes valmiita siirtymään täysimittaiseen anarkiaan?

Tätä näkemystä tukee ainakin se seikka, ettei nykyään voi lehteään tai etenkään internettiään avata törmäämättä jatkuvaan ja avoimeen sääntöjen, lakipykälien ja direktiivien vastustamiseen.

Jos lainsäätäjillä on ollut innostus määritellä yhtä sun toista, on kansalaisilla nyt monin verroin suurempi hysteria purkaa kaikki säännöt.

Nyt vastustetaan byroslaviaa ja vaaditaan vapautta. Jotenkin. Kotoa käsin, netissä. Kaduille ei lähdetä sentään protestoimaan, koska siellä voi olla kylmä ja noloa ja joku tekee siitä heti nettimeemin.

Mutta kuitenkin, vapautta, sitä pitää olla, sanoo nettikansa. Koko ajan vapaus valita kaikessa, tai nettikansa raivostuu. Minun verorahat, niitäkin koko ajan käytetään väärin, kyllä pitäisi joka ihmisellä olla oikeus päättää mihin verot käytetään.

Ja sitten kaikista pyhimpään. Eli suomalaisen oikeuteen ja vapauteen ryypätä milloin ja missä vain. Viinaa pitäisi saada kaupasta, huoltoasemalta ja baarista kellon ympäri, muu on holhoamista. Minun juomistani ette rajoita!

Nythän täällä byroslaviassa on tämä ryyppääminen tehty todella vaikeaksi, kun kaljaa on myynnissä vain aamuyhdeksästä kello kolmeen yöllä.

Esimakua tästä vapaasta maailmasta suomalaiset tunnustelevat usein retkellä Tallinnaan. Töttöröö, täältä tulee suomalainen! On hemmetisti oikeuksia ja ei juuri ollenkaan vastuuta ja velvollisuuksia. Halpaa viinaa saa niin paljon kuin jaksaa juoda ja kaatuilevalla olutkärryllä kotiin rahdata. Ja hyvin menee, mitä nyt reissun kääntyessä iltaan aina on joltain lompakko, muisti tai puoliso kateissa.

Silti, miksi meillä menee baari kiinni jo neljältä aamuyöllä, vaikka kun olin etelänlomalla niin siellä sai baari olla auki aamuun asti?

Tosin, kun menee lauantaina aamuyöllä katsomaan Helsingin keskustan taksijonoja, tilanne näyttää usein siltä, ettei pidennetty aukioloaika ainakaan enää mitään hyvää siihen menoon toisi.

Neljältä aamullahan eivät taaskaan säännöt suomalaista koske. Grilli- ja taksijonossa voi vähän etuilla ja jotain tuntematonta vähän perseestä kouraista. Ja jos siihen joku tulee jotain urputtamaan, niin tirvaisen, kun en jaksa nyt sellaista mussutusta kuunnella. Ja heitän grillimakkaran paperit tuonne kadulle, kyllä ne joku vanhus sieltä kerää.

Tämän rajoittamattoman ryyppäämisoikeuden ei tosin katsota koskevan muita kuin itseä, sillä esimerkiksi naapurien ryyppäämisestä kyllä kirjoitetaan heti rappukäytävään lappu tai soitetaan poliisille. Että minua ei nyt sillä tavalla tarvitse kaikkien hullujen lakien koskea, mutta muita kyllä. Etenkin ulkomaalaisia. Onko varmasti kerjäläisellä verokirja kunnossa?

Mutta palataanpa vielä siihen anarkiaan. Aivan valmiita suomalaiset eivät vielä siihen ole, vaikka sääntöjen vastustus on suosiossa.

On nimittäin hämmentävää, että silloin kun anarkistista toimintaa sitten järjestetään ja viranomaisille pannaan vastaan muuallakin kuin kännissä ja netissä, se saa yhä suomalaiset takajaloilleen. Kuria ja järjestystä, niitä pitää olla!

Ei täällä voi olla miten vaan, onhan meillä lait ja säädökset joita noudattaa!

X