Katso upeat muutoskuvat! Pirkon tyyli nuorentui pikkubudjetilla

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Tommi Tuomi/Otavamedia
Vielä puolitoista vuotta ja dieettikeittäjä Pirkko Paavola on eläkkeellä. Työasun tilalle hän toivoi vinkkejä, miten pukeutua nuorekkaaseen tyyliin edullisesti.

Pirkko Paavola tuli Vivan muuttumispäivään Nivalasta.

Vaikka mummu olenkin, niin mummumaiseksi en ala, sanoo Pirkko Paavola, 62, pyörähtäen iloisesti kameran edessä mustassa tylliunelmassa ja ballerinoissa.

Viime kesänä hän hurahti tyllialushameisiin ja mietti, että tuleeko siinä ikä vastaan. Ovatko tyllihameet vain nuoremmille tarkoitetut?

”Pukeutumiseni tulee muuttumaan, kun pääsen eläkkeelle kesällä 2019. En tarvitse enää työasua, voin vihdoin pitää koruja ja lakata kynnet. Hiuksiakin tulee huollettua enemmän, kun niitä ei tarvitse piilottaa suojamyssyn alle. Ehkä silloin on varaa ostaa vaatteita ja olla naisellinen.”

Pirkko on ollut töissä 42 vuotta samassa suuressa keskuskeittiössä. Hän on dieettikeittäjä ja vastaa erikoisruokavalioista. Päivässä valmistuu noin 2500 lounasannosta kaikenikäisille.

”Jäin muutama vuosi sitten osatyökyvyttömyyseläkkeelle kahden selkäleikkauksen ja Menieren-taudin takia. Olen kiitollinen siitä, että saan ja jaksan tehdä töitä.”

Tiimalasivartalo runsaaan liikunnan ansiosta

Liikunta pitää Pirkon kunnossa. Hän käy ahkerasti kuntosalilla, lavatansseissa, vesijumpassa sekä ui, hiihtää ja pyöräilee. Pää pysyy kunnossa opiskelemalla englantia.

”Ihanin asia elämässäni on pojan tytär, pikku Helmi. Etäsuhde miesystävääni ja yhteydenpito kahteen poikaani, sisaruksiini ja ystäviini ovat myös tärkeitä.”

Runsas liikunta on auttanut Pirkkoa säilyttämään hoikan tiimalasivartalon.

Tyyliin sopivat lämpimät ja kirkkaat värit

Vivan muotistylisti Anneli Leppänen neuvoo, että Pirkon kannattaa korostaa kapeaa vyötäröä hyvin istuvilla, linjakkailla vaatteilla. Väljyys, runsaat yksityiskohdat, röyhelöt ja isot kuosit sopivat.

Mekoissa ja hameissa paras helmanpituus on polveen. Pohjepituuskin toimii, kun yläosa myötäilee vartaloa. Tyllihameeseen voi pukeutua iästä riippumatta.

Pirkko on 168 senttiä pitkä.

”Halusin korostaa hänen pituuttaan valitsemalla lyhyitä, ylälantiolle ulottuvia jakkuja tai polvimittaisia takkeja. Smokkiraidat housujen sivuilla ovat tehokas säärenpidentäjä.

Matalassa kengässä imartelevin malli on mahdollisimman avonainen edestä. Kengissä ei kannata pihistellä, vaan ostaa ne, jotka tuntuvat jalassa hyviltä. Kun ostaa laadukkaat kengät ja hoitaa niitä säännöllisesti, ne kestävät käytössä kauemmin kuin edullisempi vaihtoehto.

Muuttujallemme sopivat lämpimät ja kirkkaat sävyt. Mustakin sopii pienenä yksityiskohtana”, Anneli Leppänen sanoo.

Juhlava asu illalliselle

Kuviollinen aamutakki 60 e, Lindex. T-paita 15 e, Noom. Vajaalahkeiset housut 60 e, KappAhl. Helmet 23 e, Klingel. Nilkkurit 149 e, Ten Points. Kehykset 129 e, Specsavers. Laukku 100 e, A+more.

Kukat piristävät nuorekasta kokonaisuutta

Neulepoolo sekoitemateriaalia, 50 e, Marks&Spencer. Housut 50 e, KappAhl. Kehykset 57 e, Favoptic. Nilkkurit 90 e, Klingel. Laukku 50 e, Klingel.

Pohjepituus on uusi tuttavuus

Brokadikukkahame 70 e, Peruna. Lurexpusero 30 e, KappAhl. Kultakengät 135 e, Unisa. Sormus 20 e, Bijou Brigitte. Kashmirneule 129 e, Marks&Spencer.

Tyllin kanssa vaikka lavatansseihin

Kevyt harmahtavan vihreä untuvatoppis 90 e, s.Oliver. Raikas t-paita 20 e ja tyllihame 50 e, Lindex. Ballerinat 50 e, Marks&Spencer. Näyttävä kaulakoru
45 e, Klingel.

Pirtät ruutuhousut ja printtipaita

Neuletakki on mohairsekoitetta, 80 e, Second Female. Kukkatoppi 30 e, KappAhl. Kaulakoru 35 e, Klingel. Nahkalaukku 109 e, Marks&Spencer. Nilkkurit 149 e, Ten Points. Kehykset 129 e, Specsavers.

Kauniin seesteiset sävyt

Pirkko Paavolan uusi tyyli.

Petroolinvärinen mohairkankainen takki 159 e ja printtikuvioinen kashmirneule 119 e, Marks&Spencer. Hameen musta väri toistuu sukkahousuissa ja kengissä, 80 e, s.Oliver. Nilkkurit 149 e, Ten Points.

Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia
Hiukset: Ekokampaaja Aila Soliman Eco Beauty Wellness -hoitolassa, puh. 044 989 7777.
Meikki: Meikkitaiteilija Haije Sundqvist, puh. 050 350 5172.
Kasvokuva: Pusero 60 e, s.Oliver. Kehykset 57 e, Favoptic. Korvakorut kuvausrekvisiittaa.

Tiedustelut: A+moreSecond Female, Bijou Brigitte 09 753 1350, Favoptic.fi. KappAhl/Marsaana Communications 09 2522 6200. Klingel.fi. Lindex 020 142 2400. Marks&Spencer, Peruna 010 766 5120. s.Oliver ja s.Oliver Black Label/s.Oliver Finland 010 320 2700. Specsavers.fiTen Points 045  865 3989. Unisa.com.

Juttu on julkaistu Vivassa 1/2018.

X