Kiireinen arki ajoi parin avioeron partaalle ja terapiaan – Nyt he elävät parisuhteen parasta aikaa!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kaarina ja Raimo Kakko
Kriisiin ajautunut pariskunta näki sen hyvän, mitä heillä vielä oli. He olivat hyvä pari, kunhan solmut saataisiin auottua. Kaarina ehdotti pariterapiaa, ja Raimo suostui. © Suvi Elo / Otavamedia © SUVI ELO / OTAVAMEDIA
Kriisiin ajautunut pariskunta näki sen hyvän, mitä heillä vielä oli. He olivat hyvä pari, kunhan solmut saataisiin auottua. Kaarina ehdotti pariterapiaa, ja Raimo suostui.

Kaarina Kakko sai mieheltään Raimo Kakolta yllättävän 25-vuotishääpäivälahjan: mies halusi erota.

”Olin miettinyt itsekseni, etten halua tällaista elämää. En nähnyt enää yhteistä tulevaisuutta”, Raimo kertoo.

Pariskunnalla oli ollut kiireisessä arjessa tietyt roolit. Kaarina hoiti lapset ja kodin ja kävi töissä. Raimo reissasi työn takia paljon. Ei ollut aikaa pysähtyä ja kohdata toista.

”Elimme aika lailla erillistä elämää. Raimolle työ oli ykkönen, minulle lapset. Kasvoimme vuosien saatossa erillemme ja henkinen yhteys katosi,” Kaarina sanoo.

Kun lapset olivat murrosiässä, pari huomasi olevansa jatkuvasti napit vastakkain. He olivat eri mieltä perustavaa laatua olevista asioistakin, kuten lastenkasvatuksesta.

Silti ehdotus erosta tuli Kaarinalle aivan puun takaa. Pariskunta näki kuitenkin sen hyvän, mitä heillä oli. He olivat hyvä pari, kunhan solmut saataisiin auottua. Kaarina ehdotti pariterapiaa, ja Raimo suostui.

Parisuhteessa käänne parempaan

”Puhuin terapiassa tuntemuksistani enemmän kuin koskaan. Terapeutti totesi, ettei näe yhtään syytä, miksi meidän pitäisi erota”, Raimo kertoo.

Kahden erillisen terapiajakson jälkeen pari putosi kuitenkin samaan kuoppaan. Yhteyden puute vaivasi, eikä heillä ollut työkaluja, joilla lähteä muuttamaan tilannetta.

”Olin menettänyt luottamukseni Raimoon ja koin hylkäämisenä sen, että hän halusi erota ja keskittyi kodin ulkopuolelle. Yritin kertoa tuntemuksistani yhä uudestaan. Raimo mitätöi ja puolustautui. Koin etten tullut kuulluksi”, Kaarina sanoo.

Raimo puolestaan ihmetteli, miksi toinen jauhaa samaa. Vähemmästäkin ymmärtää.

Käänne parempaan tapahtui Parempi avioliitto -yhdistyksen avioliittoleirillä kolme vuotta sitten.

”Kuuntelin kerrankin oikeasti Kaarinaa. Näin miten myönteisesti kuulluksi tuleminen vaikuttaa ihmiseen”, Raimo sanoo.

Hän alkoi avautua enemmän myös omista tuntemuksistaan. Nykyään pari istahtaa säännöllisesti iltakaakaolle juttelemaan.

”Minulle on tärkeää, että kuulen, miten Raimolla menee, ja voin kertoa omista kuulumistani”, Kaarina sanoo. Raimo puolestaan kokee, että Kaarina arvostaa häntä nyt miehenä enemmän kuin ennen.

Rakkaus ja lämpö ovat nousseet molemmilla pintaan. Kumpikin huomioi toista arjessa, tervehtii, halaa, suukottelee. Raimo tuo Kaarinalle toisinaan kukkia, ja Kaarina kirjoittaa Raimolle kivan viestin, kun mies lähtee aikaisin aamulla työreissulle.

”Arvostetuksi, hyväksytyksi ja kuulluksi tuleminen ovat parisuhteen hehku”, Kaarina sanoo.

Juttu on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 7/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X